Ticker

6/recent/ticker-posts
*Δια-Κόσμος Ἑλλάς*
“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Φοιτητές κομμουνιστές εβραίοι διώκονται» απαράδεκτο...

...τα παιδιά απλώς ξυλοκόπησαν και είχαν όμηρο το Κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης


ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ ΜΥΡΤΩ.... 

Διώξεις φοιτητών ΕΜΠ Κρήτης: «Φοιτητές διώκονται» ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ...

Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους 8 διωκόμενους φοιτητές υπογράφουν 362 απόφοιτοι και παλιοί φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΑΛΑΙΟΙ, ΑΠΟ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ... ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ....

Στο πλευρό των φοιτητών που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στέκονται απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 360 υπογραφές ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ στο ψήφισμα αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το alfavita-gr, τη δίωξη των φοιτητών καταγγέλλουν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι και Σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των πανεπιστημίων πανελλαδικά, εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Όπως αναφέρουν οι απόφοιτοι του ΕΜΠ Κρήτης στο ψήφισμα αλληλεγγύης, «πρόκειται για μια σκευωρία που επιτίθεται σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας των συλλόγων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους 8 φοιτητές να αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις σαν ήταν σωματέμποροι ή απαγωγείς».

«Η ποινική αντιμετώπιση νεολαίων για παράσταση διαμαρτυρίας με απόφαση των φοιτητικών τους συλλόγων σε όργανο διοίκησης, με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν σωματέμποροι, απαγωγείς κλπ. είναι εξωφρενική», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι υπογράφοντες του ψηφίσματος.

Με τις υπογραφές τους, οι 362 απόφοιτοι του πανεπιστημίου, (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ)  υπογραμμίζουν πως θα συμμετέχουν στους αγώνες των φοιτητών και στις κινητοποιήσεις τους και ζητούν την άμεση απόσυρση των κατηγοριών.

Το χρονικό της διαμαρτυρίας που έκαναν οι φοιτητές

Υπενθυμίζεται πως οι οκτώ φοιτητές/τριες του ιδρύματος και πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων, συμμετείχαν τον Οκτώβριο του 2021 σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών.

Οι φοιτητές κατηγορήθηκαν για παράνομη κράτηση και ξυλοδαρμό του Κοσμήτορα και σύμφωνα με την αναφορά της Κοσμητείας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου, η “παράνομη κράτηση και ο ξυλοδαρμός” έγιναν «σε κλίμα αποπνικτικής ατμόσφαιρας και υπό συνεχείς ύβρεις, απαγορεύοντάς του να βγει από το γραφείο, να πιει νερό, (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΑ) ή να δει το κινητό του, με αίτημα να ανακαλέσει ο Κοσμήτορας το email που είχε στείλει σε φοιτητή και να υπογράψει σχετική δήλωση». 

Μετά από την εν λόγω ανακοίνωση, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατέθεσε μήνυση εις βάρος των φοιτητών στον Εισαγγελέα Χανίων.

Στην αντίπερα όχθη, οι συνήγοροι των διωκόμενων, τονίζουν πως οι φοιτητές πράγματι ήταν στο γραφείο του Κοσμήτορα, συζητώντας με τον ίδιο και τους καθηγητές του τμήματος. Ουδέποτε απαγορεύτηκε στον Κοσμήτορα να δει το κινητό του και ουδέποτε κλειδώθηκε η πόρτα του γραφείου. Εν αντιθέσει, αναφέρουν, πως η πόρτα ήταν ορθάνοιχτη με καθηγητές της Σχολής να μπαίνουν στο χώρο ώστε να συμμετέχουν στη συζήτηση με τους φοιτητές.

Οι συνήγοροι, καταλογίζουν ευθύνες στην υπουργό για «καθαρή πολιτική σκοπιμότητα και υπερβάλλοντα ζήλο στο θεσμικό της ρόλο», επισημαίνοντας πως η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αρμοδιότητα ή υποχρέωσή της.

Από την πλευρά του ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης, τονίζει πως οι πολιτικές διώξεις γίνονται με πρωτοβουλία Κεραμέως, σε συνεργασία με την εμπλοκή του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση που φοιτητές αντιμετωπίζουν τόσο βαριές ποινές, ενώ εγείρει ερωτήματα το πώς μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας βαφτίστηκε «ομηρία» και «αρπαγή του Κοσμήτορα».

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ Η ΕΒΡΑΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΠΡΩΤΗ..... 

Η ΕΒΡΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, κάνει λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες που υπερβαίνουν κάθε εύλογο όριο νομιμότητας ή «υπεράσπισης του δικαίου» αλλά και πολιτικές που ακόμα και η κυβερνώσα παράταξη, είχε προ πολλού αποκηρύξει. Όπως συμπληρώνει, «πουθενά στον κόσμο υπουργός Παιδείας δεν έχει κάνει μήνυση σε φοιτητές», τονίζοντας πως «στόχος είναι ο εκφοβισμός».

Το ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΚΕ από την πλευρά του, δια του εκπροσώπου Μανώλη Συντυχάκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης».


Post a Comment

0 Comments