“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μήνυμα προς τον Εβραίο Recep Tayyip Erdoğan. Έχεις προγραφεί... Να προσέχεις διότι η κλεψύδρα τελείωσε...

Διαγγελέας: Να δούμε πόσο αλεξίσφαιρος είσαι.... Έχεις τελειώσει... Μετράς ώρες. Και η οικογένειά σου !...


«Προπομπός» της επίσκεψης Ερντογάν η τουρκική NOTAM που «χωρίζει στα δύο» το Αιγαίο!

«Η ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο τρόμαξε την Αθήνα» γράφουν οι Τούρκοι - Ακόμα μία ευθεία αμφισβήτηση του FIR Αθηνών

Την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί μετά Βαΐων και κλάδων τον Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και είναι έτοιμη να συνομιλήσει άνευ όρων με την Τουρκία, η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της, εκδίδοντας NOTAM για «ασκήσεις έρευνας-διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος», η οποία «χωρίζει» στα δύο το Αιγαίο!

📌Ege’deki NOTAM Atina’yı korkuttu

📝Haber: Tevfik Kadan@tevfikkadan https://t.co/cqecwi2SFU

— Aydınlık (@AydinlikGazete) November 25, 2023

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Aydinlik, με την τελευταία αεροπορική κοινοποίηση (NOTAM), ανακοινώθηκε η μελλοντική «Περιοχή πληροφοριών πτήσεων» στο Αιγαίο, κάτι, που όπως γράφουν οι Τούρκοι «προκάλεσε ανησυχία στην Ελλάδα», ενώ στον τίτλο της στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα είναι ακόμα πιο προκλητική, σημειώνοντας ότι «Η ΝΟΤΑΜ στο Αιγαίο τρόμαξε την Αθήνα»!


Από το σημερινό πρωτοσέλιδο της Aydinlik

Στη NOTAM με αριθμό A8844/23 που εκδόθηκε και αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις «έρευνας-διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος», δεσμεύονται πέντε περιοχές που εκτείνονται από βορρά προς νότο στο Αιγαίο, μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου!

Η ελληνική αντίδραση

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η Ελλάδα απάντησε με αντικοινοποίηση.

Στην ΝΟΤΑΜ με αριθμό Α4245/23 που δημοσιεύθηκε από τη χώρα μας, αναφέρεται ότι η εν λόγω περιοχή βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών (Περιοχή Πληροφοριών Πτήσης) και ότι η αρμοδιότητα έκδοσης ΝΟΤΑΜ για τη συγκεκριμένη περιοχή ανήκει μόνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης στον Πειραιά.

https://www.newsbreak.gr/ellada/533794/propompos-tis-episkepsis-erntogan-i-toyrkiki-notam-poy-chorizei-sta-dyo-to-aigaio/

Comments