“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αν θέλετε να δείτε πότε καταρρέει μια κοινωνία, δείτε τι μουσική ακούει - Κι ήρθες εσύ και λες πως θα μ' αλλάξεις

  • "ζω στο εξωτερικό και για να βοηθήσω (δεν ήξερα καν το τραγούδι τότε) το έβαλα στη δουλειά, σε κάτι φίλους μου να το ακούσουν για να το ψηφίσουν. Νόμιζαν ότι ήταν καραόκε και ότι τους κάνω πλάκα. Άρχισαν να γελάνε με δάκρυα. Δεν κάνω καθόλου πλάκα και δεν υπερβάλλω. Ακόμα δεν πιστεύουν ότι είναι κανονικό τραγούδι και ότι η κυρία τραγουδίστρια. Φυσικά δεν είμαστε μουσικοί αλλά σε βάζει σε σκέψεις η αντίδραση τους για το γεγονός ότι από αυτούς περιμένουμε την ψήφο. Κάτι μου λέει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα περιγράφουν"

***

Eurovision: Το Εβραϊκό BBC αποθεώνει τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι»

Κατατάσσει το τραγούδι στην κατηγορία «Ethnomusical fusion»


Με πολύ θετικά σχόλια αναφέρεται στο «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, το BBC.

Σε δημοσίευμα του για τα 37 τραγούδια στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision, το BBC κατατάσσει το «Ζάρι» στην κατηγορία «Ethnomusical fusion».

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις και έχουν δημιουργήσει έτσι πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Ελληνίδα τραγουδίστρια Marina Satti, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμιγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο στον ζουρνά.

“Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει (η Σάττι), στον πιο “κυριολεκτικό” στίχο της χρονιάς» γράφει ο ειδικός του BBC σε θέματα μουσικής, Μαρκ Σάβατζ.


https://www.newsbeast.gr/


Με τον όρο Μουσική, όλοι κατανοούμε σε πρώτο επίπεδο, την Τέχνη του συνδυασμού ήχων με έναν ευχάριστο για το ανθρώπινο αυτί τρόπο. 

Τι σημαίνει όμως πραγματικά ο όρος Μουσική;

Η Μουσική όπως την εννοούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, είναι η επιστήμη των αρμονικών σχέσεων του σύμπαντος που βασίζεται σε σταθερές αρχές που τίποτα δεν μπορεί να τις αλλάξει καθώς και η γνώση της τάξης όλων των πραγμάτων.


Σχόλιο: Κι ήρθες εσύ και λες πως θα μ' αλλάξεις

Comments