“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Παντελή Σαββίδη: Η σχιζοφρενική σχέση Ελλάδας-Τουρκίας και η Ύπουλη η θέση των ΗΠΑ



Την ώρα που ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού, εν είδη «μαχαλόμαγκα», απειλούσε την Ελλάδα και την Κύπρο με πόλεμο, οι υπουργοί οικονομίας της Τουρκίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, συμμετείχαν στη Σμύρνη σε φόρουμ για το πώς θα αναπτύξουν περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις τους και θα ενοποιήσουν, οικονομικά, το Αιγαίο.

Μάλιστα, ο έλληνας υπουργός, ο οποίος δεν θα διαβάζει, προφανώς, εφημερίδες, την ώρα που οι τούρκοι παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο μιλούσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για το πόσο σέβονται την Ελλάδα οι αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας.

Κάτι δεν πάει καλά. Είτε η μεταβατική φάση που διέρχεται ο κόσμος ολόκληρος, δικαιολογεί οτιδήποτε, είτε οι σχέσεις των δύο χωρών χρειάζονται ψυχιατρική υποστήριξη.



****

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 

Παντελής Καρύκας: Τι διδάσκει η Ιστορία τις Ελλάδα & Κύπρο;



Ποιος δεν θυμάται τον μεγάλο «έρωτα» του Τούρκου, πρωθυπουργού τότε, Ερντογάν, με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι; Για καιρό η Ιταλία του Καβαλιέρε υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Τουρκίας και της τουρκικής ευρωπαϊκής προοπτικής, ωσάν τίποτα να μην είχε αλλάξει από την αλήστου μνήμης περίοδο του 1919-22, όταν και πάλι οι Ιταλοί φίλοι μας βοηθούσαν, με κάθε δυνατό τρόπο, τον Κεμάλ.

Comments