«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Αλλάχ & το Ισλάμ, θρησκεία της αγάπης


Πύραυλοι της ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ Hezbollah ΔΙΑΜΕΛΊΖΟΥΝ 12 παιδιά σε γήπεδο στο Majdal Shams τη μικρή πόλη των Δρούζων στη Βόρεια Γαλιλαία

Ο πύραυλος έπεσε σε γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά σε παιδική χαρά


To Majdal Shams είναι μια μικρή πόλη των Δρούζων στο ψηλότερο σημείο των Υψωμάτων του Golan στη Βόρεια Γαλιλαία του Ισραήλ.

Πύραυλοι της Hezbollah που έπεσαν εδώ το Σάββατο σκότωσαν 12 ανθρώπους τα περισσότερα παιδιά και άφησαν δεκάδες τραυματίες. Οι πύραυλοι έπεσαν σε γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά σε παιδική χαρά.
Σύμφωνα με τις στρατιωτικές οδηγίες, οι κάτοικοι πολλών τοποθεσιών στη Βόρεια Γαλιλαία κλήθηκαν να μείνουν κοντά σε καταφύγια μετά το χτύπημα.

Μετά από ένα άμεσο χτύπημα στην περιοχή Majdal Shams, μια μεγάλη πόλη των Δρούζων, το βράδυ του Σαββάτου, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά και έφηβοι ηλικίας 10 έως 20 ετών.


Τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν σε διαφορετικό βαθμό, εκ των οποίων έξι τραυματίστηκαν σοβαρά , τρεις μέτρια και 10 ελαφρά τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πάσχουν από κρίσεις άγχους.

Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία από τις ομάδες Magen David Adom και ελικόπτερα των IDF, ανέφερε σε ανακοίνωσή τους η MDA.

Ο πύραυλος έπεσε σε γήπεδο ποδοσφαίρου κοντά σε παιδική χαρά.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση της κατάστασης του IDF και τις πληροφορίες των IDF, η εκτόξευση πυραύλων προς το Majdal Shams πραγματοποιήθηκε από τη Hezbollah.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της Hezbollah, ο Mohammad Afif,, δήλωσε στο Reuters το Σάββατο ότι η ομάδα δεν ευθύνεται για το χτύπημα, αν και αργότερα ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Daniel Hagari δήλωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση έλεγε ψέματα.

Μετά το άμεσο χτύπημα στο Majdal Shams, περίπου 100 δόσεις και συστατικά αίματος δόθηκαν στα νοσοκομεία, δήλωσε η MDA. Το MDA ζήτησε από το κοινό να δώσει αίμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κατά την άφιξη στο σημείο, ο ανώτερος γιατρός του MDA Idan Avshalom δήλωσε: “Φτάσαμε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και είδαμε καταστροφές και αντικείμενα να καίγονται. Τα θύματα ήταν ξαπλωμένα στο γρασίδι και οι σκηνές ήταν δύσκολες. Αρχίσαμε αμέσως να μετράμε τους τραυματίες. Μερικοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικές κλινικές και οι ομάδες μας κατευθύνθηκαν επίσης σε αυτές τις κλινικές κατά τη διάρκεια του συμβάντος υπήρξαν πρόσθετες ειδοποιήσεις και η ιατρική περίθαλψη για τους τραυματίες συνεχίζεται».

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας στο Βορρά άνοιξε μια αίθουσα καταστάσεων για την αξιολόγηση των γεγονότων, συνοδευόμενη από τις αρχές, τις οικογένειες και το σχολικό προσωπικό.

Συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή Majdal Shams στη Βόρεια Γαλιλαία στις 6:18 μ.μ.

Ο Moshe Davidovitch, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου Mateh Asher και πρόεδρος του Confrontation Line Forum, απάντησε στο περιστατικό: «Συμμερίζομαι τη θλίψη της ηγεσίας του τοπικού συμβουλίου Majdal Shams για την τραγική βλάβη σε αθώους κατοίκους και στέλνω ευχές ταχείας ανάρρωσης στους οι τραυματίες.”

“Είμαι εξοργισμένος! Φαίνεται ότι μέχρι να πέσουν οι πύραυλοι στην Καισάρεια, ο πρωθυπουργός και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα συνεχίσουν την πολιτική τους να αγνοούν τον Βορρά. Καλώ την κυβέρνηση να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να δράσει άμεσα!” δήλωσε.

Η αστυνομία και οι αστυνομικοί της Βόρειας Περιφέρειας απομόνωσαν τη σκηνή του δυστυχήματος και αναζητούν πρόσθετα απομεινάρια για να απομακρύνουν περαιτέρω κίνδυνο για το κοινό.

Βαρύ μπαράζ ρουκετών προς τον Βορρά

Οι κάτοικοι πολλών τοποθεσιών στη Βόρεια Γαλιλαία κλήθηκαν να μείνουν κοντά σε καταφύγια, όπως στο Nimrod, Neve Ativ, Odem, El-Rom, Merom Golan, Ein Zivan, Ortal, Sha’al, Qela Alon και Ramat Trump Heights, σύμφωνα με στρατιωτικές κατευθυντήριες γραμμές, μετά από πολλά μπαράζ ρουκετών. Επιπλέον οι περιοχές Wast Junction και Brown Junction είναι κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο πιο πρόσφατο μπαράζ ρουκετών από το χτύπημα στο Majdal Shams, φέρεται να εκτοξεύτηκαν 100 ρουκέτες, σύμφωνα με το δίκτυο Al-Mayadeen που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου προς τη Neve Ativ στις 5:55 μ.μ., η οποία περιελάμβανε κατά προσέγγιση 10 βλήματα από τον Λίβανο, ανέφερε το IDF. Όλα τα βλήματα έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.





Στις 5:24 μ.μ., περίπου 30 πύραυλοι εθεάθησαν να περνούν από τον Λίβανο στο Ισραήλ και ενεργοποιήθηκαν συναγερμοί στο Kiryat Shmona, στο Tel Hai, στο Margaliot και σε όλη τη Βόρεια Γαλιλαία. Σε αυτήν την περίπτωση, η Συστοιχία Εναέριας Άμυνας του IDF αναχαίτισε πολυάριθμα βλήματα και τα υπόλοιπα έπεσαν σε ανοιχτούς χώρους. Και σε αυτή την περίπτωση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην εξάλειψη τεσσάρων στελέχη της δύναμης Radwan στο νότιο Λίβανο το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε το Ynet. Αυτοί οι πράκτορες περιελάμβαναν τους Naeem Ali Farhat και Ahmad Hikmat Musa από την περιοχή Al-Bekaa στο βορειοανατολικό Λίβανο, Mohammed Ali Mustafa Merish από τη Βηρυτό και Hassan Al-Halal Al-Saidi από την πόλη Toul στο νότιο Λίβανο, ανέφερε το Ynet, επικαλούμενο τη Hezbollah.

Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων της οργάνωσης από την έναρξη του πολέμου σε 383.
Hezbollah rocket kills 12 at soccer field in Majdal Shams, terrorist fires on West Bank IDF post
IDF strikes Hamas command center • IDF kills terrorists in Rafah • Netanyahu at the meeting with Trump: ‘I hope we reach a deal, time will tell’


Two beautiful Angels murdered in the Hezbollah massacre in majdal Shams pic.twitter.com/NXVR1YXX68 — Mossad Commentary (@MOSSADil) July 27, 2024

Prime Minister Netanyahu spoke with the sheikh Wapak Trif.
The Prime Minister expressed deep shock at the murder of children and innocent people by Hezbollah.

The Prime Minister asked to convey, on behalf of the entire nation of Israel, condolences sent from the bottom of my… — Mossad Commentary (@MOSSADil) July 27, 2024

Injured from the Hezbollah massacre in majdal Shams Israel, arrive at the Rambam Hospital pic.twitter.com/l9YDI7TSni — Mossad Commentary (@MOSSADil) July 27, 2024

Druze community collecting body parts. following the Hezbollah massacre on children in majdal Shams football field pic.twitter.com/f6GljqBvpz — Mossad Commentary (@MOSSADil) July 27, 2024







https://kourdistoportocali.com/news-desk/pyrayloi-tis-hezbollah-skotonoyn-deka-paidia-sto-majdal-shams-ti-mikri-poli-ton-droyzon-sti-voreia-galilaia/

Comments