«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Να είσαι πιο προσεκτικός, να γίνεις αυτόπτης μάρτυρας της ζωής σου


Σχόλιο: Γιατί το 99,9 των γυναικών ασχολείται με την ΜΑΓΕΙΑ; 

***

Γιατί παντρεύτηκα μια γυναίκα που με μισεί; Τη μισώ επίσης.

OSHO: Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζω γιατί παντρεύτηκες μια γυναίκα που μισείς και που αυτή σε μισεί;

Ίσως – κι αυτό είναι μία υπόθεση- παντρευτήκατε επειδή μισείτε ο ένας τον άλλον.

Υπάρχουν δύο τύποι γάμου: οι γάμοι αγάπης και οι γάμοι μίσους. Δεν ξέρω γιατί παντρεύτηκες μια γυναίκα που μισείς και η ίδια σε μισεί. Πρόσεξε όμως: Θα πρέπει να είσαι σε πολύ βαθιά σύγχυση, όπως και όλοι, οπότε μην ανησυχείς, αυτή είναι η φυσιολογική κατάσταση της ανθρωπότητας.

Ο καθένας βρίσκεται μέσα σε σύγχυση. Μπορεί να παντρευτείς μια γυναίκα, επειδή έχει εντυπωσιακό πρόσωπο. Τι σχέση έχει όμως ένας γάμος με ένα πρόσωπο; Μάλλον δεν παντρεύτηκες την πραγματική γυναίκα, παρά μόνο ένα πρόσωπο, μια φιγούρα και αυτοί δεν είναι λόγοι για να παντρευτείς. Ή, ίσως να σου άρεσε η φωνή της, μια κελαηδιστή φωνή και την παντρεύτηκες.

Οι άνθρωποι παντρεύονται για γελοίους λόγους. Τώρα η κελαηδιστή φωνή δεν θα σου μαγειρέψει, δεν θα σου ετοιμάσει το κρεβάτι.

Η πραγματικότητα που θα ζήσεις, δεν έχει να κάνει με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Κάθε γυναίκα έχει μια μορφή και μαλλιά, τι έχει να κάνει όμως ένα σχήμα με τη ζωή; Μια γυναίκα έχει έναν τρόπο περπατήματος που σου ταιράζει. Μπορείς να χαραμίσεις τον γάμο σου σε τέτοια επιφανειακά πράγματα; Δεν είναι δυνατόν!

Η ζωή χρειάζεται πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις, πιο πραγματικές προϋποθέσεις. Εσύ όμως συνεχίζεις να κάνει πλασματικές πράξεις σαν κι αυτές. Κι ο λόγος είναι επειδή δεν έχεις καθαρή αντίληψη. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γάμο. Έχει να κάνει με όλη σου τη ζωή. Αυτό είναι που συνεχίζεις να κάνεις. Κάνεις πράγματα της στιγμής, χωρίς να βλέπεις βαθύτερα, χωρίς να βλέπεις πως η ζωή χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα, περισσότερη κατανόηση, περισσότερη εξυπνάδα. Ξεκίνησε να γίνεις πιο έξυπνος και θα έχεις σιγά-σιγά όλο και λιγότερα προβλήματα.

Να είσαι πιο προσεκτικός, να γίνεις αυτόπτης μάρτυρας της ζωής σου.

Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ
OSHO

Comments