«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι ο στρουθοκαμηλισμός από φόβο δεν αποτελεί οδηγό επιβίωσης

Μαθήματα από το Ισραήλ (και την ιστορία) στον ελληνικό λαό

Υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι ο στρουθοκαμηλισμός από φόβο δεν αποτελεί οδηγό επιβίωσης αλλά πολλαπλών δεινών.


“Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τον κόσμο από αυτή τη βρωμιά: όχι άλλες φανταστικές συμφωνίες “ειρήνης”/παράδοσης, όχι άλλο έλεος για αυτούς τους θνητούς. Το σιδερένιο χέρι που θα τους χτυπήσει είναι αυτό που θα φέρει ηρεμία και γαλήνη και θα ενισχύσει την ικανότητά μας να ζούμε με αυτούς που επιθυμούν την ειρήνη. Ο θάνατος του Haniyeh κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο».

Amichay Eliyahu_ Υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ισραήλ

By Wrong Man

Λίγα 24ωρα αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος Εrdogan απείλησε να εισβάλει στο Ισραήλ, ο ηγέτης της Hamas και φίλος του Τούρκου Προέδρου Ismail Haniyeh θα ταξίδευε στην αιωνιότητα διά μέσω Τεχεράνης.

Τα 4 δις ΕΥΡΩ της περιουσίας του Ismail Haniyeh δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να του εξασφαλίσουν την ασφάλειά του.
 
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το σιδερένιο χέρι του Ισραήλ θα έχει παρόμοιες “συναντήσεις” και με τα πρόσωπα του deep state που οργάνωσαν το νέο Ολοκαύτωμα της 7ης Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ.

Ο λαός του Ισραήλ όλο αυτό το διάστημα δίνει μαθήματα επιβίωσης τα οποία θα πρέπει να τα λάβει σοβαρά υπόψη του και ο ελληνικός λαός ο οποίος με πρωτοφανή παθητικότητα δέχεται την γενοκτονία του πληθυσμού και της οικογένειας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με την ίδια παθητικότητα δέχεται τον υβριδικό πόλεμο εναντίον των επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος, του νερού, της πρωτογενούς παραγωγής.

Με την ίδια παθητικότητα εκχωρεί όλο και περισσότερο γη και ύδωρ απέναντι σε ένα διαχρονικά σαρδόνιο κράτος που κατά καιρούς ενδύεται είτε τον δεξιό είτε τον αριστερό μανδύα στην εργώδη προσπάθεια των κυβερνώντων να υλοποιήσουν το πρόταγμα της Ατζέντας 2030 που είναι η μείωση του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού.

Για όσους παρακολούθησαν τι συνέβη στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου όταν το deep state της άλλης άκρης του Ατλαντικού έστειλε τους Ναζί της Hamas να ακρωτηριάσουν τον λαό που αποτελεί τις Θερμοπύλες της Δύσης και της δυτικής οικογένειας, ήταν ακριβώς αυτός ο λαός που πήρε τα όπλα και υπερασπίστηκε την ύπαρξή του καθώς ακόμη και οι πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός του Ισραήλ είχαν βραχυκυκλωθεί για δέκα και πλέον ώρες από τον σχεδιασμό του deep state.

H ελευθερία δεν είναι αυτονόητη ούτε δεδομένη.

Το Ισραήλ, ο λαός του, υπενθυμίζει στους Έλληνες ότι ο στρουθοκαμηλισμός από φόβο δεν αποτελεί οδηγό επιβίωσης αλλά πολλαπλών δεινών.



Ελληνικός λαός. Mε την ίδια ευκολία που σφαγιάζει τα ζώα του στη διάρκεια των εορτών και για τον φόβο της εργαστηριακής πανώλης και λοιπών ιών που κατασκευάζει το εργαστήριο της μεγάλης επαναφοράς οδηγήθηκε και ο ίδιος στα εμβολιαστικά κέντρα. Θα ακολουθούσαν οι τρομακτικές παρ-ενέργειες των εμβολίων με τους καρκίνους του αίματος, τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά, κλπ, να καλπάζουν

Ο παλαιστίνιος ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην κατοικία του στην Τεχεράνη. Εδώ τον βρήκε το μακρύ σιδερένιο χέρι του Ισραήλ.

Γεννημένος στις 29 Ιανουαρίου 1963, στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Shati στη Γάζα, η άνοδος της Haniyeh στη Ηamas ήταν σημαντική. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία στενά ευθυγραμμισμένος με τον ιδρυτή της Χαμάς, Σεΐχη Ahmed Yassin, και ανέβηκε στις τάξεις για να γίνει κεντρικός ηγέτης στο κίνημα.

Ο Haniyeh κέρδισε για πρώτη φορά τη διεθνή προσοχή το 2006 όταν έγινε πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής μετά τη νίκη της Hamas στις παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, η θητεία του χαρακτηρίστηκε από σοβαρή εσωτερική σύγκρουση με την αντίπαλη φατρία της Fatah που οδήγησε σε μια πολιτική διάσπαση με τη Hamas να παίρνει τον έλεγχο της Γάζας. Την ίδια στιγμή, η Fatah διατήρησε τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης.

Το 2017, ο Haniyeh εξελέγη επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Ηamas, διαδεχόμενος τον Khaled Meshaal. Αυτή η θέση ενίσχυσε τo κύρος του ως ενός από τους ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή μέσα στον οργανισμό.

Ο Haniyeh συμμετείχε σε διάφορες διαπραγματεύσεις και συγκρούσεις με το Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια της ηγεσίας του. Συγκεκριμένα, ήταν κεντρικό πρόσωπο στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, δείχνοντας συχνά την προθυμία του να διαπραγματευτεί προσωρινές παύσεις των εχθροπραξιών, διατηρώντας σταθερή στάση για την ευρύτερη σύγκρουση.

Παρά την ηγετική του θέση, ο Haniyeh αντιμετώπισε εσωτερική κριτική στη Ηamas ιδιαίτερα όσον αφορά τις στρατηγικές αποφάσεις της ομάδας. Για παράδειγμα, υπήρξαν αναφορές για διαφωνίες μεταξύ του Haniyeh και του Yahya Sinwar, στρατιωτικού ηγέτη της Hamas στη Γάζα, σχετικά με την προσέγγιση των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός και τις στρατιωτικές στρατηγικές.

Επιπλέον, η ηγεσία του Haniyeh αμφισβητήθηκε από κάποιους εντός της Hamas, οι οποίοι επέκριναν την αντιληπτή αποσύνδεση μεταξύ των ενεργειών της ζάπλουτης ηγεσίας και της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν πλέον οι τρομοκράτες στη Γάζα.

Comments