«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Google επιχειρεί να διαγράψει την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τράμπ

Ο (εμφανής) δολοφόνος του Trump βρισκόταν για 2 ώρες στο στόχαστρο των Αρχών ενώ η Google επιχειρεί να διαγράψει την απόπειρα δολοφονίας!

Όσοι εισάγουν "απόπειρα δολοφονίας" δεν εμφανίζεται κανέναν σχετικό αποτέλεσμα μέσω της Αυτόματης Συμπλήρωσης.


Νέα κείμενα που κυκλοφόρησαν δείχνουν ότι ένοπλος της συγκέντρωσης Τrump βρισκόταν στα ραντάρ των αρχών περισσότερα από 90 λεπτά πριν πυροβολήσει.

Την ίδια στιγμή η Google επιχειρεί να διαγράψει την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου!

Ο επίδοξος δολοφόνος του Donald Trump, Thomas Matthew Crooks, βρέθηκε στα ραντάρ των αρχών περισσότερα από 90 λεπτά πριν ανοίξει πυρ στην προεκλογική συγκέντρωση του πρώην προέδρου στην Πενσυλβάνια – περίπου μισή ώρα περισσότερο από ό,τι ισχυρίστηκαν προηγουμένως οι αξιωματούχοι – σύμφωνα με νέα μηνύματα που κυκλοφόρησαν.

Τα γραπτά μηνύματα μεταξύ μελών της μονάδας έκτακτης ανάγκης της κομητείας Beaver που έλαβαν οι New York Times αποκάλυψαν ένα πιο συγκεκριμένο -και παλαιότερο- χρονοδιάγραμμα που οδήγησε στον πυροβολισμό στο αυτί του πρώην προέδρου, τραυμάτισε δύο συμμετέχοντες στην συγκέντρωσηκαι σκότωσε έναν.

Τα μηνύματα αποκάλυψαν επίσης ότι ο Crooks, 20, γνώριζε την παρουσία των αρχών επιβολής του νόμου καθώς προετοίμαζε την απόπειρα δολοφονίας του κατά του υποψηφίου του GOP.

«Κάποιος ακολούθησε το παράδειγμά μας και μπήκε κρυφά και πάρκαρε με τα αυτοκίνητά μας για να το ξέρεις», έστειλε μήνυμα σε έναν συνάδελφο ένας πράκτορας καθώς έφευγε γύρω στις 4:26 μ.μ.

«Απλώς σας ενημερώνω γιατί με βλέπετε να βγαίνω με το τουφέκι μου και να το βάζω στο αυτοκίνητό μου, ώστε να ξέρει ότι είστε εκεί πάνω και κάθεστε δεξιά σε ένα τραπέζι για πικνίκ περίπου 50 μέτρα από την έξοδο»

Γύρω στις 5:10 μ.μ., ο Crooks βρισκόταν κάτω από την επιτήρηση των σκοπευτών της Μυστικής Υπηρεσίας που βρίσκονταν μέσα στην αποθήκη (ενδιαφέρον!) κτιρίου της AGR International, εδώ όπου ο 20χρονος τελικά ανέβηκε στην οροφή του και εκτόξευσε το AR-15 του, ανέφεραν οι Times.

Ένας από τους αντισκοπευτές τον τράβηξε φωτογραφίες και τις μοιράστηκε σε μια ομαδική συνομιλία γύρω στις 5:38 μ.μ.

Ένας αξιωματικός έγραψε επίσης σε ένα κείμενο ότι πρέπει να πουν στη Μυστική Υπηρεσία για το ύποπτο άτομο, ανέφερε η εφημερίδα.

“Το παιδί βρίσκεται γύρω από το κτίριο στο οποίο βρισκόμαστε. AGR πιστεύω ότι είναι”, αναφέρει το κείμενο. «Τον είδα με έναν ανιχνευτή αποστάσεων να κοιτάζει προς τη σκηνή. FYI. Εάν θέλετε να ειδοποιήσετε τους ελεύθερους σκοπευτές των SS να προσέχουν. Τον έχασα από τα μάτια μου».

«Ενημερώστε και βάλτε κάποιον να κάνει έλεγχο», έγραψε ένας αξιωματικός, σύμφωνα με άλλο μήνυμα που δόθηκε στους Times από το γραφείο του γερουσιαστή της Iowa Chuck Grassley.

Οι φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν με τη Μυστική Υπηρεσία μέσω μιας σειράς βημάτων στο κέντρο διοίκησης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ένα άλλο μήνυμα στα κείμενα της ομάδας υπολόγιζε ότι ο Crooks κινήθηκε προς το πίσω μέρος του συγκροτήματος των κτιρίων AGR «μακριά από την εκδήλωση» περίπου στις 6 μ.μ.

Αλλά ήταν περίπου εκείνη τη στιγμή που ο Crooks ήταν στην ταράτσα λίγα λεπτά πριν ανοίξει πυρ.

Τα κείμενα δείχνουν ότι οι αρχές γνώριζαν για το ύποπτο άτομο που κατέληξε να είναι Crooks σχεδόν 100 λεπτά πριν από τον πυροβολισμό – όχι περίπου 60 λεπτά πριν από την απόπειρα δολοφονίας που είχε προηγουμένως αναφερθεί σε ακρόαση στο Κογκρέσο, σύμφωνα με τους Times.

Μέλη της μυστικής υπηρεσίας του Τrump υπέβαλαν καταγγελίες ότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι οι τοπικοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν ένα ύποπτο άτομο στη συγκέντρωση.
Η Kimberly Cheatle παραιτήθηκε από τη θέση της ως διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών την περασμένη εβδομάδα.

H Google διέγραψε τη δολοφονία!

Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης της Google στη μηχανή αναζήτησης της δεν παρέχει περαιτέρω αποτελέσματα σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Donald Trump, με αποτέλεσμα οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ να κατηγορούν τον γίγαντα του παγκόσμιου Ιστού για παραποίηση εκλογών.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει κατηγορηθεί από τους συντηρητικούς για παρέμβαση στις αμερικάνικες εκλογές ήδη από το 2008 ή με την καταστολή της ιστορίας του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden το 2020, η οποία προκάλεσε την οργή τους. Τώρα, όσοι εισάγουν την πρόταση “απόπειρα δολοφονίας” στο κουτάκι της μηχανής αναζήτησης, ψάχνοντας για την απόπειρα κατά του Donald Trump, η οποία συνέβη μόλις πριν από δύο εβδομάδες, δεν εμφανίζεται κανέναν σχετικό αποτέλεσμα μέσω της Αυτόματης Συμπλήρωσης (Autocomplete).

Ο Roger Marshall, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Κάνσας, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι ξεκινά μια έρευνα εκ μέρος του Κογκρέσου για την εταιρεία.

Η είδηση ​​έφτασε και στον Donald Trump Jr., ο οποίος εξέδωσε μια καταιγιστική δήλωση στο Χ σχετικά με την παράλειψη. Έγραψε: «Η Big Tech προσπαθεί να παρέμβει ξανά στις εκλογές για να βοηθήσει την Kamala Harris. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για σκόπιμη εκλογική παρέμβαση από την Google. Πραγματικά αξιοθρήνητο».

Το στιγμιότυπο οθόνης κάτω από τις αναρτήσεις δείχνει έναν χρήστη που αναζητά τις λέξεις «απόπειρα δολοφονίας» και στη συνέχεια παραθέτει πολλά ονόματα ανθρώπων που πυροβολήθηκαν πριν από δεκαετίες ως μέρος της δυνατότητας αυτόματης συμπλήρωσης που παρέχει η μηχανή αναζήτησης της Google. Κάποια από τα ονόματα που εμφανίζονται, εκτός του Trump, είναι τα Ronald Reagan, Bob Marley, Vladimir Lenin, Gerald Ford και William Seward.

Μια αναζήτηση του DailyMail.com της φράσης «απόπειρα δολοφονίας» το βράδυ της Κυριακής παρήγαγε αποτελέσματα που περιελάμβαναν τον Reagan και, τον αρχιδούκα Franz Ferdinand αλλά όχι τον Trump.

Όταν το DailyMail.com προσπάθησε να αναζητήσει τη δολοφονία του Ronald Reagan ή του John F. Kennedy, εμφανίστηκαν διάφορες άλλες επιλογές μέσω της Αυτόματης Συμπλήρωσης, την οποία χρησιμοποιεί η Google για να επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν πληροφορίες πιο εύκολα. Όταν ψάξαμε για την απόπειρα κατά του Προέδρου Reagan το 1981, η αυτόματη συμπλήρωση πρότεινε την ημερομηνία, την τοποθεσία και τη νομοθεσία που θεσπίστηκε ως απάντηση στην απόπειρα προέκυψε μέσω της αυτόματης συμπλήρωσης.







Ο Trump πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Butler της Pennsylvania στις 13 Ιουλίου, επιζώντας από θαύμα.

«Εργαζόμαστε για βελτιώσεις για να διασφαλίσουμε ότι τα συστήματά μας θα είναι όλο και πιο ενημερωμένα», ανέφερε εκπρόσωπος της Google στη New York Post σε δήλωση. «Φυσικά, η αυτόματη συμπλήρωση είναι απλώς ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρόνο και μπορούν ακόμα να αναζητούν οτιδήποτε άλλο ή σχετικό θέλουν. Μετά από αυτήν την συνταρακτική πράξη, οι άνθρωποι στράφηκαν στην Google για να βρουν πληροφορίες υψηλής ποιότητας –τους συνδέουμε με χρήσιμα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε δε ότι δεν χρησιμοποιείται καμία «χειροκίνητη ενέργεια» για τη δημιουργία αυτών των αυτόματων συμπληρωμάτων και ότι υπάρχουν «προστασίες» έναντι προτάσεων που ευθυγραμμίζονται με την πολιτική βία.

Ο Roger Marshall, ένας Ρεπουμπλικανός που συμμετέχει στην Επιτροπή Επιστήμης, Διαστήματος και Τεχνολογίας της Γερουσίας, ανακοίνωσε μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή ότι θέλει περαιτέρω απαντήσεις. Ρώτησε: «Γιατί η @Google καταστέλλει την αναζήτηση σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump; Αυτά είναι όλα στιγμιότυπα οθόνης από σήμερα το πρωί. Υπήρξε δραματική αύξηση στις βιογραφίες για τον Truman τις τελευταίες δύο εβδομάδες;».

«Θα κάνω επίσημη έρευνα για τη @google αυτήν την εβδομάδα -ανυπομονώ να απαντήσουν».

Τον Μάρτιο, μια μελέτη του Media Research Center όχι μόνο ανέφερε 16 περιστατικά παρέμβασης της Google στις εκλογές, αλλά ισχυρίστηκε επίσης ότι το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google Gemini «δεν απαντά σε αρνητικές ερωτήσεις» σχετικά με τον Joe Biden.

«Οι ερευνητές του MRC βρήκαν 41 φορές όπου η Google παρενέβη στις εκλογές τα τελευταία 16 χρόνια», έγραψε ο αντιπρόεδρος του MRC Free Speech America, Dan Schneider και η εκδότρια Gabriela Pariseau, στην περίληψη της έκθεσης.

«Από τα στόματα των ίδιων των στελεχών της Google, ο τεχνολογικός γίγαντας άφησε να του ξεφύγει αυτό που δεν επρόκειτο ποτέ να δημοσιοποιηθεί: Ότι η Google χρησιμοποιεί τη “μεγάλη δύναμη, τους πόρους και την εμβέλειά της” για να προωθεί τις αριστερές της αξίες», ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η Google έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμες, ανακριβείς καταγγελίες που έχουν καταρριφθεί από τρίτα μέρη», συμπεριλαμβανομένων «πολλών που απέτυχαν στα δικαστήρια».

Η έκθεση επικαλέστηκε έρευνα του ερευνητή του AllSides, Dr Robert Epstein, ο οποίος διαπίστωσε ότι «τα αποτελέσματα της Google και οι υπενθυμίσεις για την εκλογική διαδικασία (“Get out the vote” ή “getting out the vote”) ευνόησαν τους Δημοκρατικούς και άλλαξαν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 κατά τουλάχιστον 6 εκατομμύρια ψήφους». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αλγόριθμος αναζήτησης της αμερικανικής εταιρείας «πιθανότατα μετατόπισε τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ψήφους στη Hillary Clinton» το 2016.

Στη μελέτη του Media Research Center οι συγγραφείς αναφέρουν ακόμα ότι «η τεράστια επιρροή της Google στην τεχνολογία της πληροφόρησης, στο πολιτικό σώμα και στις αμερικανικές εκλογές έγινε εμφανής το 2008. Αργότερα, αφού η εταιρεία απέτυχε να αποτρέψει την ορκωμοσία του τότε υποψηφίου για την προεδρία Donald Trump μετά τις εκλογές του 2016, η Google έκτοτε κατέστησε σαφές σε οποιονδήποτε απαιτητικό παρατηρητή ότι παρεμβαίνει -και θα συνεχίσει- στις αμερικανικές εκλογές».



«Ο αντίκτυπός της έχει αυξηθεί δραματικά, καθιστώντας την ολοένα και πιο επιβλαβείς (τις ενέργειες της) για τη δημοκρατία», πρόσθεσαν.

Το MRC Free Speech America, τμήμα του συντηρητικού Κέντρου Ερευνών Μέσων, κατηγόρησε επίσης την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης Gemini της Google, επειδή φέρεται ότι «αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που βλάπτουν» τον Biden. Ανέφερε επίσης ότι η μηχανή αναζήτησης φαίνεται να ευνοεί τους αριστερούς υποψηφίους των Δημοκρατικών. Αυτό περιλάμβανε την εκλογική μάχη του Barrack Obama έναντι του John McCain το 2008 και του Obama έναντι του Mitt Romney το 2012.

Ο ιστότοπος κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε τον αλγόριθμό του για να αποκλείσει αποτελέσματα αυτόματης συμπλήρωσης που ήταν δυνητικά επιζήμια για τη Hillary Clinton το 2016 και ότι «δεν έκανε το ίδιο για τους τότε υποψήφιους Donald Trump ή Bernie Sanders».

Η Google καταδίκασε την έρευνα ως ανακριβή.

Comments