«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Οι Εβραίοι Κομμουνιστές του ΟΗΕ ζητούν την γενοκτονία των Εβραίων του Ισραήλ

ΟΗΕ: Ο Εβραίος Κομμουνιστής, Αντόνιο Γκουτέρες "πρώην πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς" 

***

Τα αποκαλυπτήρια (στριπ-τιζ) του ΟΗΕ

Σάκης Μουμτζής

Χθες ήταν η ημέρα αφιερωμένη από τον ΟΗΕ στα θύματα της τρομοκρατίας. Είδα στο twitter (Χ) τον αντιπρόσωπο του Ισραήλ στον Οργανισμό, τον Γκιλάντ Ερντάν, έκπληκτο να περιδιαβαίνει τη μεγάλη αίθουσα στην οποία εκτίθενται φωτογραφίες από τις χώρες που υπέστησαν πλήγματα από τους τρομοκράτες, να αναζητά την πατρίδα του και να μην τη βρίσκει. 

Ο ΟΗΕ δεν θεωρεί πως τα όσα τρομακτικά συνέβησαν την 7η Οκτωβρίου 2023, με τους 1.200 νεκρούς και τους 250 απαχθέντες Ισραηλινούς πολίτες, αποτελούν μια τρομοκρατική ενέργεια. 

Προφανώς, ο αναγνώστης αδυνατεί να το πιστέψει και όμως είναι αλήθεια.

Αλλά αν δούμε το πώς κινήθηκαν οι διάφορες οργανώσεις του ΟΗΕ στη Δυτική Όχθη και κυρίως στη Γάζα τα τελευταία 15 χρόνια –για να μην πάω πιο πίσω– θα διαπιστώσουμε πως έκπληξη θα ήταν αν ο ΟΗΕ συμπεριλάμβανε και την 7η Οκτωβρίου στην ημέρα την αφιερωμένη στα θύματα της τρομοκρατίας. Διότι, χωρίς τις συνέργειες συγκεκριμένων οργανώσεων του ΟΗΕ δεν θα μπορούσε να στηθεί το κράτος της Χαμάς στη Γάζα. Άλλωστε, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως υπάλληλοι της UNRWA ενεπλάκησαν άμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες της 7ης Οκτωβρίου. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος οργανισμός, περιορίζοντας στο ελάχιστο των αριθμό των δραστών.

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά κοντά στους δέκα μήνες στη Γάζα και ακόμα ανακαλύπτει σήραγγες τις οποίες και ανατινάζει. Όπως αποκαλύπτει το βρετανικό περιοδικό Spectator, σχεδόν όλες οι σήραγγες καταλήγουν σε παγιδευμένα διαμερίσματα ή στα υπόγεια σχολείων και νοσοκομείων. Αρχικά, οι IDF υπολόγιζαν το μήκος αυτών των σηράγγων συνολικά στα 500 χιλιόμετρα, κάτι που ακουγόταν ως υπερβολικό. Οι εξελίξεις δείχνουν πως ο αριθμός των 500 χιλιομέτρων είναι ξεπερασμένος.

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι: δεν έβλεπαν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται στη Γάζα τι συμβαίνει κάτω από τη γη; Δεν έβλεπαν πως χιλιάδες τόνοι τσιμέντου και άλλων υλικών έμπαιναν στην περιοχή και αίφνης εξαφανίζονταν; Και το κυριότερο, δεν τους ενδιέφερε ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια της διεθνούς κοινότητας αντί να βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων της Γάζας πήγαιναν σε στρατιωτικές υποδομές, σε όπλα και στη συντήρηση ενός στρατού 30.000 περίπου τρομοκρατών;

Φυσικά και τα έβλεπαν, αλλά είτε έκλειναν τα μάτια τους είτε συμμετείχαν ενεργά στο κτίσιμο της εξουσίας της Χαμάς. Και μη μου πείτε ότι για όλα αυτά δεν ήταν ενημερωμένα τα ανώτατα κλιμάκια του ΟΗΕ; Συνεπώς, γιατί εκπλησσόμαστε σήμερα που εξαίρεσε ο Οργανισμός το Κράτος του Ισραήλ από τα θύματα της τρομοκρατίας; Ήταν κάτι το φυσιολογικό, κάτι που φανερώνει τη μεροληπτική στάση του Οργανισμού και των παραφυάδων του στο Παλαιστινιακό πρόβλημα και κυρίως τη μυωπική στάση του στο θέμα της τρομοκρατίας των εξτρεμιστικών παλαιστινιακών οργανώσεων.

ΥΓ. Σήμερα έμαθα πως η διοίκηση της ΕΡΤ υπέκυψε στις απαιτήσεις της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στην Αθήνα και απομάκρυνε τον δημοσιογράφο Ιωσήφ Βάγγερ, απροειδοποίητα, ενώ βρισκόταν στην άδειά του, κινώντας συγχρόνως πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του. Κρίμα και ντροπή και για την ΕΡΤ και για την κυβέρνηση.

https://www.liberal.gr/arthrografoi/sakis-moymtzis

Comments