«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΗΠΑ: Το ABC News έστησε το debate υπέρ της Kamala Harris

Dailymail> Ιδού πως το ABC News έστησε το debate υπέρ της Kamala Harris

Έγγραφο-βόμβα πληροφοριοδότη αποκαλύπτει ότι υπήρξε συνεννόηση


Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επιμένει ότι δεν παραβίασε τους κανόνες του ντιμπέιτ μετά από τη δημοσιοποίηση ενός εγγράφου έξι σελίδων που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από έναν ανώνυμο «πληροφοροδιότη» και στο οποίο αναφέρεται ότι υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του δικτύου και της ομάδας της Kamala Harris πριν από την προεδρική αναμέτρηση.

Από τον Alex Hammer/Dailymail.Com

Το μη επαληθευμένο έγγραφο, που λέγεται ότι είναι ένορκη βεβαίωση η οποία υπογράφηκε από συμβολαιογράφο στις 9 Σεπτεμβρίου, έχει πυροδοτήσει διαμάχη καθώς διαδόθηκε στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι το ABC News έδωσε ερωτήσεις στη Harris πριν από τη συζήτηση, καθώς και ότι συμφωνήθηκε με προϋποθέσεις να τις δοθεί προτεραιότητα όσον αφορά τη ροή των ερωτήσεων σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο Donald Trump. Το έγγραφο φέρεται να γράφτηκε από έναν άνδρα υπάλληλο που έχει εργαστεί στο δίκτυο για περίπου δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι το στυλ του ρεπορτάζ τους γίνεται όλο και πιο ενοχλητικό (για τους Δημοκρατικούς). Το ίδιο έχει ημερομηνία μία ημέρα πριν η Harris αντιμετωπίσει τον Trump, ντιμπέιτ που τελικά πολλοί αναλυτές θεώρησαν ως νικηφόρο για την αντιπρόεδρο.


Ο φερόμενος υπάλληλος ισχυρίστηκε επίσης ότι έστειλε το έγγραφο στον πρόεδρο της Βουλής Mike Johnson.

Το ABC ανέφερε σε δήλωση του ότι «πραγματοποίησε το ντιμπέιτ στο οποίο συμφώνησαν και οι δύο εκστρατείες, με την ξεκάθαρη συμφωνία: Κανένα θέμα ή ερώτηση δεν θα κοινοποιηθεί εκ των προτέρων στις εκστρατείες ή στους υποψηφίους».

Το έγγραφο συνεχίζει να ανεβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πρώτα εμφανίστηκε στον λογαριασμό του δεξιού influencer και συμμετέχοντα στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, Philip Anderson, την περασμένη εβδομάδα, δύο ημέρες μετά το ντιμπέιτ.

Παρά το γεγονός ότι η γνησιότητα του δεν έχει επαληθευτεί, έχει προκαλέσει έναν χείμαρρο συζητήσεων -με μεγάλα ονόματα όπως ο Bill Ackman και η Marjorie Taylor Greene φαινομενικά να το αποδέχονται.

«Αυτό φαίνεται αξιόπιστο», έγραψε ο Ackman, ο 58χρονος δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund την Κυριακή, μοιράζοντας δημόσια εκ νέου μια ανάρτηση που δείχνει τις επίμαχες έξι σελίδες.

Μάλιστα, η Greene, η ρεπουμπλικανή MAGA από τη Georgia, το πήγε ακόμη παραπέρα, μοιράζοντας εκ νέου μια ανάρτηση στο blog της που έχει διαψευσθεί έκτοτε, σύμφωνα με την οποία ο πληροφοριοδότης πέθανε την Κυριακή.

«Ο πληροφοριοδότης του ABC που ισχυρίστηκε ότι η Kamala Harris έλαβε ερωτήσεις πριν από το ντιμπέιτ πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδήσεων», έγραψε η Greene στο X, σε μια ανάρτηση που παραμένει δημόσια. Τέσσερις ώρες αργότερα, η ίδια έκανε μια διόρθωση: «Αυτή η ιστορία φαίνεται να είναι ψευδής, και χαίρομαι που την ακούω», έγραψε η Greene, προτού όμως ενισχύσει τους αρχικούς ισχυρισμούς. «Χρειαζόμαστε μια σοβαρή έρευνα για την αναφορά του πληροφοριοδότη ότι η Kamala Harris έλαβε εκ των προτέρων ερωτήσεις από το ABC!».

Ο Ackman, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, πρόσθεσε: «Βρίσκω τους ισχυρισμούς όπως γράφτηκαν αξιόπιστους, ιδιαίτερα επειδή η ένορκη κατάθεση φέρεται να έγινε την ημέρα πριν από τη συζήτηση και αναφέρει λεπτομέρειες, όπως ο μικρότερος χρόνος απαντήσεων της Harris, κάτι που έγινε δημόσια γνωστό αργότερα».

Η απόδειξη ότι η ένορκη βεβαίωση συντάχθηκε την ημέρα που αναφέρεται στο έγγραφο παραμένει αφανής και απουσιάζει επίσης η σφραγίδα του συμβολαιογράφου που περιγράφεται στο έγγραφο. Το ίδιο περιλαμβάνει αρκετές διορθώσεις που κρύβουν την ταυτότητα του φερόμενου εργαζόμενου.








Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Harris δεν θα υπόκειται στον ίδιο έλεγχο δεδομένων με τον Trump, ούτε θα της τίθενται ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του προέδρου Biden. Επίσης, απορρίπτονται ερωτήσεις που αφορούν έρευνες για τη θητεία της Harris ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια και εκείνες που αφορούσαν τον κουνιάδο της, Tony West, ο οποίος είναι από το Σαν Φρανσίσκο και υπηρετούσε ως Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ εκείνη την εποχή.

Ο West παντρεύτηκε την αδερφή της Harris, Maya, μια δεκαετία πριν, και σήμερα είναι «μια σημαντική δύναμη πίσω από την εκστρατεία της Harris και της συγκέντρωσης ρεκόρ κεφαλαίων», χρησιμεύοντας ως «κρίσιμο σημείο επαφής για τους ηγέτες των επιχειρήσεων και τους μεγάλους δωρητές» σύμφωνα με τους New York Times.

Σε ένα σημείο του εγγράφου υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι ο West «αντιμετωπίζει καταγγελίες για υπεξαίρεση εκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαια φορολογουμένων» και ότι «ίσως να εμπλακεί» στις διοικήσεις της Harris εάν εκλεγεί. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι επίσης αναπόδεικτοι και δεν έχουν ποτέ αναφερθεί. Μία ανάρτηση στο X με το έγγραφο έχει προβληθεί σχεδόν 8 εκατομμύρια φορές σε λίγο περισσότερο από 24 ώρες.



Comments