«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πλήγμα του Ισραήλ σε Ιρανική εγκατάσταση παραγωγής χημικών όπλων στην Συρία


Σχόλιο: Η Τουρκία αναπτύσσει χημικά όπλα στην Συρία με την Γερμανία, την Κίνα και τις ΗΠΑ...  


Πλήγμα του Ισραήλ σε εγκατάσταση παραγωγής χημικών όπλων στην κεντρική Συρία - 14 νεκροί, στο σημείο εργάζονταν Ιρανοί επιστήμονες

Σειρά ισραηλινών επιδρομών έπληξαν πολλές περιοχές στην κεντρική Συρία την Κυριακή.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι τα ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν τουλάχιστον 14 ανθρώπους στην κεντρική επαρχία Χάμα, αυξάνοντας τον προηγούμενο αριθμό των νεκρών σε επτά.

Δύο περιφερειακές πηγές πληροφοριών ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters ότι ένα σημαντικό στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο για την παραγωγή χημικών όπλων που βρίσκεται κοντά στο Μισιάφ και έχει χτυπηθεί πολλές φορές. Πιστεύεται ότι στεγάζει μια ομάδα Ιρανών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων που ασχολούνταν με την παραγωγή όπλων.

"Ο αριθμός των μαρτύρων που προκλήθηκαν από την ισραηλινή επίθεση σε μια σειρά τοποθεσιών στην περιοχή της Μασιάφ αυξήθηκε σε 14 μάρτυρες και 43 τραυματίες, εκ των οποίων έξι σε κρίσιμη κατάσταση", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana επικαλούμενο ιατρική πηγή.

"Γύρω στις 23:20 το απόγευμα της Κυριακής, ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του βορειοδυτικού Λιβάνου, στοχεύοντας μια σειρά από στρατιωτικές τοποθεσίες στην κεντρική περιοχή (της Συρίας)", δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων.

"Τα συστήματα αεράμυνας μας αντιμετώπισαν τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψαν μερικούς από αυτούς", πρόσθεσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το χτύπημα στη Συρία φέρεται να είχε στόχο αρκετές τοποθεσίες κοντά στις πόλεις Χομς, Χάμα και Ταρτούς.

Στα τέλη Αυγούστου, τρεις μαχητές οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν σκοτώθηκαν στην κεντρική συριακή επαρχία Χομς, σε βομβαρδισμούς αποδοθέντες στο Ισραήλ από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μερικές ημέρες αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε μέλη του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ σε πλήγμα στη Συρία, στα σύνορα με τον Λίβανο, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Τον Απρίλιο, βομβαρδισμός αποδιδόμενος στο Ισραήλ ισοπέδωσε το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά ιρανούς στρατιωτικούς συμβούλους, από τους οποίους οι τρεις ήταν ανώτεροι αξιωματικοί. Το Ιράν ανταπέδωσε τον ίδιο μήνα εξαπολύοντας άνευ προηγουμένου απευθείας επίθεση στο Ισραήλ με εκατοντάδες drones, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, που πάντως καταρρίφθηκαν στην πλειονότητά τους από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με τη βοήθεια κυρίως δυτικών συμμάχων τους.

https://www.capital.gr/


Comments