«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Γνωρίζατε ότι το Βασίλειο του Ισραήλ υπήρχε πριν από 3.000 χρόνια;


Ο πρώτος βασιλιάς που κυβέρνησε για 40 χρόνια ήταν ο βασιλιάς Σαούλ (1050-1010) π.Χ. Μ. Στην συνέχεια τον ακολούθησε ο βασιλιάς Δαβίδ, ο οποίος την κυβέρνησε για περίπου 40 χρόνια (1010-970) π.Χ. Ακολούθησε ο βασιλιάς Σολομών, ο οποίος κυβέρνησε επίσης για 40 χρόνια την περίοδο (970-931) π.Χ.

Η διακυβέρνηση των Τριών Βασιλέων διήρκεσε 120 χρόνια, μια σημαντική χρονική περίοδος στην ιστορία του Ισραήλ. Αυτά τα χρόνια σημειώθηκε ανάπτυξη της εβραϊκής ζωής σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των πολιτιστικών, θρησκευτικών και οικονομικών.

Μετά το θάνατο του βασιλιά Σολομώντα, το βασίλειο διαιρέθηκε το 931 π.Χ. Χωρίστηκε σε δύο μέρη: το Βασίλειο του Ισραήλ στα βόρεια και το Βασίλειο του Ιούδα στον νότο, μετά το ξέσπασμα των εσωτερικών συγκρούσεων λόγω των μεγάλων φορολογικών βαρών και των κεντρικών πολιτικών που επιβλήθηκαν στις φυλές. Ο βασιλιάς Ιεροβοάμ μπιν Νεμπάτ κάθισε στον βασιλικό θρόνο στο Βασίλειο του Ισραήλ στα βόρεια (απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) . Στη συνέχεια ίδρυσε δύο κέντρα λατρείας στο Νταν και στο Μπέθελ ​​για να διαιωνίσει μια ταυτότητα ξεχωριστή από το βασίλειο του Ροβοάμ μπιν Σολομών στο νότο, το οποίο επέλεξε να αυξήσει τους φόρους στους ανθρώπους σε μια εποχή που υπέφεραν από αυτούς.

Η κυριαρχία του Βασιλείου του Ισραήλ στο βορρά συνεχίστηκε για περίπου 209 χρόνια μέχρι την πτώση του στα χέρια των Ασσυρίων το 722 π.Χ. Μ.

Όσο για το νότιο Βασίλειο του Ιούδα (με πράσινο), διήρκεσε για περίπου 345 χρόνια μέχρι την πτώση του στα χέρια του Ναβουχοδονόσορα, αυτοκράτορα της Βαβυλώνας, το 568 π.Χ.

Αυτός ο διχασμός οδήγησε σε πολιτικές συγκρούσεις σε όλη την ιστορία του λαού του Ισραήλ και τα αποτελέσματά του συνεχίστηκαν για εκατοντάδες χρόνια, ωστόσο, ο εβραϊκός λαός στη διασπορά συνέχισε να προσβλέπει στην αναγέννηση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων του και στην ανοικοδόμηση του κράτους του. που ανακοινώθηκε στο κράτος του Ισραήλ το 1948 για να γίνει η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή».

https://www.el.gr

Comments