“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

3.3 Πρώτες ύλες – αντιμετώπιση των κινδύνων εφοδιασμού για την αμυντική βιομηχανία της Ευρώπης

Διάφορες πρώτες ύλες, όπως τα μέταλλα σπανίων γαιών, είναι απολύτως αναγκαίες για ευρύ φάσμα αμυντικών εφαρμογών, από τα εξ αποστάσεως πλοηγούμενα εναέρια συστήματα έως τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας και από τις συσκευές σκοπεύσεως με ακτίνες λέιζερ έως τις δορυφορικές επικοινωνίες. 


Ορισμένα από τα εν λόγω υλικά υπόκεινται σε αυξημένους κινδύνους εφοδιασμού, οι οποίοι εγείρουν φραγμούς στην ανταγωνιστικότητα του αμυντικού τομέα. Ένα από τα βασικά στοιχεία της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για τις πρώτες ύλες είναι ένας κατάλογος των πρώτων υλών που θεωρούνται καίριας σημασίας για την οικονομία της ΕΕ. 
Αναμένεται ότι ο υφιστάμενος κατάλογος των πρώτων υλών καίριας σημασίας σε επίπεδο ΕΕ θα αναθεωρηθεί έως το τέλος του 2013. 
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται συχνά για τα ίδια υλικά που είναι σημαντικά τόσο για μη στρατιωτικούς όσο και για αμυντικούς σκοπούς, είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να αποκτήσει προστιθέμενη αξία εάν λαμβανόταν υπόψη η ειδική σημασία που έχουν οι πρώτες ύλες στον τομέα της ευρωπαϊκής άμυνας.


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments