“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η Ελλάδα στο διεθνές παιχνίδι, τα ανταλλάγματα…


Κατάσταση πολιορκίας…Η Ελλάδα στο διεθνές παιχνίδι, τα ανταλλάγματα…

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ ήταν φανερά απογοητευμένος το πρωϊνό της 27ης Φεβρουαρίου 1967. ένα τηλεγράφημα που είχε φτάσει τα χαράματα, κατέστρεψε ολόκληρη την αποστολή του στην Ελλάδα και επομένως την ίδια του την καριέρα. 

Ενώ πριν από αρκετούς μήνες είχε αποφασισθεί τελικά η προώθηση του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας με τη συμμετοχή και των Βρετανών (Ελλήνων) εκπροσώπων στη νομή της εξουσίας, μια αγγλική παραχώρηση έφερε τα πάνω κάτω.

Τον περασμένο χρόνο οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ στη Νότιο Αφρική τον πρωθυπουργό Φέρβουτ. Ωστόσο ο Νοτιοαφρικανός πρωθυπουργός ανήκε στην NSA και υπηρετούσε το πετρελαϊκό ΚΑΡΤΕΛ της ΑΡΑΜΚΟ. Τόσο η NSA όσο και Αράμκο εξοργίστηκαν και απαίτησαν από τη Βρετανία να προσφέρει ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ αντάξιο της απώλειας του πολύτιμου ΠΡΑΚΤΟΡΑ τους, αν όχι μεγαλύτερο.

Πιέζοντας ασφυκτικά η Βρετανία δέχθηκε να συνεργήσει σε κάποιο κοινοβουλευτικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ στην ΑΘΗΝΑ, όπου ο Α. Παπανδρέου θα γινόταν πρωθυπουργός. 

Τα ελάχιστα βρετανικά στηρίγματα θα χάνονταν με την άνοδο του Α. Παπανδρέου στην εξουσία, τον οποίο ΣΤΗΡΙΖΕ ο ΣΤΡΑΤΟΣ, κυρίως η ομάδα Ιωαννίδη-Στειακάκη-Μανουσάκη κλπ. 

Εκείνο το πρωινό της 27ης Φεβρουαρίου, στο απόρρητο τηλεγράφημα αναφερόταν ότι ο Σουλτάνος Βαντουλάχ Κου ο οποίος υπηρετούσε τα βρετανικά συμφέροντα ανετράπη από μια ομάδα συνταγματαρχών με επικεφαλής τον σουλτάνο Μουιζαντίν Βαντουλάχ ο οποίος ΕΠΝΙΞΕ τον σουλτάνο Πατέρα του με τα ίδια του τα χέρια.!!!...

Ο Μουιζαντίν προωθήθηκε και τοποθετήθηκε στη θέση του πατέρα του από το ΚΑΡΤΕΛ της ΑΡΑΜΚΟ, το οποίο Καρτέλ τον στηρίζει μέχρι σήμερα.
Το κρατίδιο του Μπρουνέι βρίσκεται στη Νότιο Βόρνεο, είναι λίγο μεγαλύτερο σε έκταση από το Νομό Αρκαδίας, και «βράζει»κυριολεκτικά από πετρέλαιο. Αρκεί να αναφέρουμς ότι ο σουλτάνος Μουιζαντίν Βαντουλάχ είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με ετήσιο εισόδημα Επτακόσια Δισεκατομμύρια δολλάρια…!!

Έτσι οι Βρετανοί παρέδωσαν το Μπρουνέι στην κυριαρχία του Καρτέλ της ΑΡΑΜΚΟ αποχωρώντας, αλλά απαίτησαν να διατηρήσουν τα όποια στηρίγματα τους στην Ελλάδα.

Αυτό σήμαινε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ…!!

ΟΙ Βρετανοί έπαιξαν και το χαρτί του Ισραήλ, δηλαδή το Μπρουνέι θα γινόταν ο κρίκος στον αγωγό διοχέτευσης βαρέων όπλων προς το Ισραήλ και η Ελλάδα το μεταφορικό μέσον και μέσον στήριξης στον επερχόμενο τότε πόλεμο των έξι ημερών με τα αεροδρόμια και τις αμερικανονατοϊκές βάσεις που υπήρχαν «και υπάρχουν» στο ελληνικό έδαφος… Αλλά συνέβη και άλλο ένα γεγονός που ισχυροποιούσε το αίτημα της Βρετανίας.

Η Σοβιετική Ένωση θα αποδεχόταν σιωπηρά μια τέτοια εξέλιξη στην Ελλάδα (στρατιωτική δικτατορία) αν εξασφάλιζε την ανάλογη συνδρομή της Βρετανίας, Γαλλίας και των πολυεθνικών πετρελαίου, στην ΚΑΤΑΛΥΣΗ του καθεστώτος του Ντούμπτσεκ τον Αύγουστο του 1968, στην Τσεχοσλοβακία..

Σχόλιο: Τι θα γίνει με τη Συρία; Θα πάρει ανταλλάγματα η Ρωσία και θα την αφήσει να αφανιστεί; Σωστά έτσι θα γίνει….. γι’ αυτό είναι τόσο σίγουροι οι αμερικανοί για την πτώση του Άσσαντ….

Κάτω από αυτή τη ραγδαία εναλλαγή των ΔΙΕΘΝΩΝ ισορροπιών, ο πρεσβευτής Φ. Τάλμποτ περιέπεσε σε αφάνεια…..

Ισχυροποιήθηκε όμως ο ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ στην Αθήνα Τζον Μώρι ο οποίος πήρε εντολή από τη CIA, την NSA και την ΑΡΑΜΚΟ να παραμερίσει τον πρεσβευτή και να προχωρήσει ταχύτατα στην συσπείρωση όλων των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ στην ΑΘΗΝΑ, προκειμένου να επιτευχθεί το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της 21ης Απριλίου 1967…..

Στις 8:45 το πρωί ο Μώρι επισκέφτηκε τον πρεσβευτή Τάλμποτ. Η συζήτηση τους ήταν μονόλογος από τον Σταθμάρχη. Στην πραγματικότητα αφαίρεσε από τον Τάλμποτ κάθε ΕΞΟΥΣΙΑ… Τις απαραίτητες μυστικές επαφές θα έκανε ο ίδιος ο σταθμάρχης πλέον.
Οι μέρες περνούσαν και ο Μώρι δούλευε ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Αρχές Μαρτίου του 1967 έφτασε στην ΑΘΗΝΑ η ΚΟΡΗ του Ισραηλινού στρατηγού Μοσέ Νταγιάν, η Γιέλ, για κάποιες σπουδές. Με το πρόσχημα της παραμονής της κόρης του, ο Νταγιάν πραγματοποίησε αλλεπάλληλα ταξείδια στην Αθήνα.

Αποστολή του ήταν ο Συντονισμός –σε συνεργασία με τον σταθμάρχη της CIA Μώρι –των ελεγχόμενων από την CIA, NSA και ΑΡΑΜΚΟ και τη Βρετανία Στρατιωτικών Ομάδων, προκειμένου το στρατιωτικό πραξικόπημα να πραγματοποιηθεί όπως το είχαν σχεδιάσει…

Όταν το πραξικόπημα ξεκινούσε, ο σταθμάρχης της CIA μαζί με τον σταθμάρχη της ΜΙ5 βρίσκονταν στα γραφεία του ΝΑΤΟ, στον 4ο όροφο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Ο Μοσέ Νταγιάν στην Φιλελλήνων 9, απ’ όπου έδινε εντολές για την κάλυψη της Αθήνας και οι πραξικοπηματίες έντρομοι περίμεναν το ποθητό αποτέλεσμα….

Σχόλιο: Πριν λίγες ημέρες κάποιοι δημοσιογράφοι της ΟΜΑΔΑΣ Λαμπράκη-Ψυχάρη, είχαν δημοσιεύσει για ένα πραξικόπημα που δεν έγινε…. Και αυτό συνέβη γιατί είχαν πληροφόρηση από τα ΚΑΡΤΕΛ που ελέγχουν τον όμιλο Λαμπράκη, με εσωτερική πληροφόρηση… Απλά έκαψαν αυτούς που ετοίμαζαν, διότι πήραν ανταλλάγματα…..

Αθανάσιος Στριγάς
Μυστικές Υπηρεσίες

Comments