“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η CIA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και η εκτέλεση του Μπελογιάννη!

Μετά την παράδοση της Ελλάδας από τη Βρεττανία στην κηδεμονία των ΗΠΑ, ακολούθησε από το 1947 μέχρι το 1950 μια μεταβατική περίοδος εγκατάστασης και προσαρμοστικότητας (και από τις δύο πλευρές!...).

Κατά την μεταβατική περίοδο σαν προβλήματα ουσίας παρουσιάζονται συνήθως οι αιτήσεις για ακροάσεις, γνωριμίες, επαφές ουσίας και ελέγχου καλής θέλησης. Σαν επίσημος προπομπός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα υπήρξαν διάφορες αποστολές!....

Οι αποστολές αυτές –ακίνδυνες φαινομενικά- υπήρξαν και είναι μέχρι σήμερα- οι πληροφοριοδότες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όταν ετοιμάστηκαν όλα στην Ελλάδα από τις αποστολές στις αρχές του 1950 έφθασε στην Αθήνα ο πρώτος πράκτορας της CIA. Αποστολή του ήταν να συγκροτήσει τον πρώτο «σταθμό» της υπηρεσίας. Το όνομά του ήταν Τομ Καραμεσίνης, Έλληνας στην καταγωγή, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ.

Ο πρώτος σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα δεν συνάντησε καμμιά δυσκολία όσον αφορά στην δικτύωση του «σταθμού», σ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και κυρίως στην Αθήνα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ σε κάθε βαθμίδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, προσέφεραν με ευχαρίστηση τις υπηρεσίες τους στη νέα πραγματικότητα, δηλαδή στην «μεγάλη φίλη» την Αμερική. ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ. Ασφαλώς υπήρξαν και πολλοί- αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε- ιδεολόγοι που συνεργάσθηκαν.


Σχόλιο: Πιθανόν τότε ορίστηκαν οι μεγάλες οικογένειες οι οποίες συνεργάζονταν ως δωσίλογοι για τα συμφέροντάς τους!....

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ: οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών στην διάρκεια της Κατοχής!.....Μόνο που αυτούς τους ονόμασαν δωσίλογους…. 
Τους Συνεργάτες όμως των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ τους ονόμασαν υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες, δηλαδή Εθνικόφρονες!......

Από την εφημερίδα της κυβερνήσεως υπ. Αρ. 35/1949 παραθέτω την «Σύμβασι μεταξύ Ελληνικής Κυβερνήσεως και Αμερικανικής Αποστολής Βοήθειας προς την Ελλάδα περί ρυθμίσεως ζητημάτων αφορώντων εις την στέγασιν υπηρεσιών της Αποστολής» …..









Ο Τομ Καραμεσίνης, ο σταθμάρχης της CIA είχε προσβάσεις παντού; Από το ελληνικό ΙΚΑ μέχρι και τον πρωθυπουργό της χώρας μας.

Από την αστυνομία, την ΚΥΠ-ΕΥΠ, τον ΣΤΡΑΤΟ, μέχρι και τους βασιλιάδες….. Κι ακόμη στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, στους επιχειρηματίες, στους Διορισμούς των ΥΠΟΥΡΓΩΝ και στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών, που θα εκπροσωπούσαν των ελληνικό λαό στην Βουλή!.....

Βέβαια, αρχικά ο Τομ Καραμεσίνης οργάνωσε την ελληνική ΚΥΠ-ΕΥΠ και την ελληνική ασφάλεια στη δίωξη των κομμουνιστών…..

ΘΥΡΩΡΟΙ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ, ΜΑΝΑΒΗΔΕΣ, ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, μπήκαν όλοι στην υπηρεσία της πληροφόρησης.

Έτσι ο Καραμεσίνης μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια απέραντη κολυμβήθρα Πληροφοριοδοτών!.... ο Καραμεσίνης ακόμα δημιούργησε τις ομάδες κρούσης των εθνικόφρονων, οι οποίοι μάλιστα είχαν και ταυτότητα.

Περνούσαν δε από σεμινάρια στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και αλλού.

Όλα αυτά τα θεάρεστα, γίνονταν κάτω από την ανοχή και τη χαρά των πολιτικών ηγεσιών της χώρας μας!!!!

Όταν ο Τομ Καραμεσίνης έφθασε στην Ελλάδα, επιζητούσε την εκκωφαντική δολοφονία ενός στελέχους του κομμουνιστικού κόμματος έστω και με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο!....

Αυτό θα πάγωνε όλη την Ελλάδα και θα έδινε θάρρος και κουράγιο στους φιλήσυχους πολίτες να συνεχίσουν τον «αγώνα» τους ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ ΗΣΥΧΩΣ!.....

Έτσι τη νύχτα που κρίνονταν η ζωή του Νίκου Μπελογιάννη το φως στο γραφείο του στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ήταν αναμμένο μέχρι το πρωΐ. Όταν πληροφορήθηκε «αρμοδίως» ότι ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ήταν ΝΕΚΡΟΣ, το φως έσβησε και πήγε για ύπνο….. Ήταν μια κοπιαστική νύχτα για τον ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ επειδή κάποιοι Έλληνες πολιτικοί –συγκεντρώνοντας όσο θάρρος τους είχε απομείνει- αποπειράθηκαν να καθυστερήσουν την ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

Ο ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗΣ κινήθηκε αστραπιαία. Νωρίς το βράδυ επισκέφθηκε το παλάτι και κατόπιν τον πρωθυπουργό. ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΙ….

Ξαφνικά –αργά την ίδια νύχτα- οι ΑΓΓΛΟΙ που είχαν παλιές ρίζες στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, έπεισαν τον υπουργό ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Δ. Παπασπύρου να μην υπογράψει το ΔΙΑΤΑΓΜΑ για την ΕΚΤΕΛΕΣΗ….

Ο ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗΣ πληροφορήθηκε την «αταξία» του Παπασπύρου και τα χαράματα τον υποχρέωσε να υπογράψει την εκτέλεση…. Κατόπιν τον έστειλε για ύπνο σ’ ένα φιλικό του σπίτι.. Μάταια τον έψαχναν ορισμένοι για να τον μεταπείσουν.

Αρχές του 1954 ο Καραμεσίνης επέστρεψε στις ΗΠΑ αφού αντικαταστάθηκε από τον Λάφλιν Κάμπελ, ο οποίος παρέμεινε μέχρι το 1962.

Υπήρξε για λίγο διάστημα σταθμάρχης και ο ΤΖΟΡΤΖ Μ. ΜΠΑΡΜΠΙΣ…. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ……..

Σχόλιο: Μήπως και σήμερα, να έχουν συμφωνήσει οι ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ) στην δολοφονία κάποιου πολιτικού , σε συμφωνία με τα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΝΤΡΑ; Πολύ πιθανών να συμβαίνει και αυτό !...Μπορεί και κάποιο άλλο μεγάλο όνομα!... ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ!.........

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments