“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τα καθεστώτα στην Ελλάδα! Ο Έκτος Στόλος ΗΠΑ, φράζει το δρόμο προς την Κύπρο, μήπως και στείλουμε ενισχύσεις από την Ελλάδα!....


Δ' ΜΕΡΟΣ
Στις 8:20 το πρωΐ της 15 Ιουλίου ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο Προεδρικό μέγαρο της Κύπρου. 

Ο Μακάριος έφυγε από μια μυστικά έξοδο, έφθασε στην Αγγλική βάση και από εκεί πέταξε στην ελευθερία. 

Γλύτωσε. Άλλο Αλλιέντε και άλλο Μακάριος. Αυτό ήταν λάθος χτύπημα για τους πραξικοπηματίες.

Ο Ιωαννίδης κεραυνοβολήθηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι ο παπάς ζει. Οι Τούρκοι κάνουν απόβαση στο νησί. Ζητάει απεγνωσμένα να συναντηθεί με τους Αμερικανούς: Μ. Στερνς, Σταίησυ Χωλς Τζούνιορ κ.λ.π..

Άφαντοι όλοι. Μάταια περίμενε το τηλεφώνημα για να εισβάλει και αυτός στην Αν. Θράκη. Το τηλεφώνημα δεν έγινε ποτέ.
Ο έκτος στόλος φράζει το δρόμο προς την Κύπρο, μήπως και στείλουμε ενισχύσεις.
Ο Βινίσκι από τη Ν. Μάκρη, έχει αποκόψει τις Ελληνικές τηλεπικοινωνίες προβάλλοντας συνεχώς παράσιτα.

Πανικός στη Χούντα. Φόβος στο λαό. 
Ο Λαός φοβάται όταν δεν ξέρει και οι ντόπιοι επιτηδευματίες της πολιτικής, τον κρατούν πάντα σε άγνοια για να φοβάται και να μην μαθαίνει. Και ενώ η χώρα βρίσκεται ακυβέρνητη, η Κύπρος ζει το δράμα της.
Νά 'σου και εμφανίζεται ο τζό Σίσκο, υφυπουργός και πράκτορας της CIA.

Με εντολές του ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΓΚΕΡ να συσκοτίσει πιο πολύ την κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας. Τελικά βλέπει τον Ιωαννίδη που τον κατηγορεί κατάμουτρα : (Μας ξεγελάσατε), σκούζει με την κοριτσίστικη φωνή του. Ο Σίσκο γελάει αχνά. (Τώρα τι γίνεται) του απαντάει. Συνεννοήσου με τον Αραπάκη.

Όλοι τον ψάχνουν. Είναι κλεισμένος στο γραφείο του και τηλεφωνεί στο Μ. Κουτσόγιωργα . Δεν τον βρίσκει. Βρίσκει όμως τον Αποστόλη Κακλαμάνη και του μεταβιβάζει τα όσα γίνονται. Τον εκλιπαρεί να ειδοποιήσει τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να έλθει να αναλάβει την εξουσία.

Ο Κακλαμάνης δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη. Πανικοβάλλεται. Μη μπορώντας να απαντήσει κλείνει κατάμουτρα το τηλέφωνο στον Αραπάκη και τρέχει να βρεί τον Μ. Κουτσόγιωργα. Τελικά τον βρίσκει και ύφος τρελό, του διηγείται μονοκόμματα το τηλεφώνημα του Αραπάκη . Ο Κουτσόγιωργας τον καθησυχάζει και του λέει, ότι θα επικοινωνήσει με τον Αρχηγό.

Αλλά ο Κακλαμάνης δεν ησύχασε. Γνώριζε προσωπικά τον Δ. Ιωαννίδη.

Μάλιστα ήταν σύνδεσμος, έτσι νόμιζε, μεταξύ Ιωαννίδη και ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Έτσι βρέθηκε στο ΕΑΤ/ΕΣΑ. Οι φρουροί τον γνώριζαν. Χασκογελούσαν όταν τον είδαν.

Μπαίνοντας μέσα συνάντησε τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, που έφευγε βιαστικά με ύφος σκεπτικό και βαρύ…. Ήταν θυμωμένος ο Βαρβιτσιώτης, γιατί αν ο Ιωαννίδης τον είχε διορίσει Υπουργό Άμυνας, δεν θα είχαν συμβεί αυτά. Τόσο πολύ μυαλό έχει ο κυρ-Γιάννης. Εγκέφαλος. Νεύριασε και μ’ αυτόν τον Κακλαμάνη, και έφυγε μπουρινιασμένος.

Ζεματίστηκε ο Κακλαμάνης αντικρίζοντας τον κυρ-Γιάννη.

Δεν βρήκε τον Ιωαννίδη. Τα είπε κει αυτός σε ηγετικό στέλεχος του ΕΑΤ/ΕΣΑ. Ο άλλος έβαλε τα γέλια.
Αμ δε θα φάτε ρε Αποστόλη ούτε σεις, ούτε εμείς. Θα φέρουνε τον Καραμανλή. Ξύπνα….Πολιτικός και τούτος !!! μονολόγησε το στέλεχος. (Άει πούλα κάνα παγωτό ρε….).
Ο Κακλαμάνης έφυγε . Τηλεφώνησε στον Α. Παπανδρέου και του είπε ότι θα έρθει ο Καραμανλής. Ο Παπανδρέου γέλασε τον καθησύχασε και τον διέταξε να διατηρεί επαφή με αυτούς, μέχρι να πέσουν. Έτσι και έγινε.

Μετά από καιρό τον κάλυψε ο Α. Παπανδρέου στη Βουλή. Δεν συνεργαζόταν λέει , με την χούντα. Περαστικός για ανάκριση ήταν ο άνθρωπος…. Στο μεταξύ τα γεγονότα τρέχουν.

Οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο, πραγματοποιώντας την πρώτη φάση τον Αττίλα 1. Περιμένουν για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση τον Αττίλα 2 .

Μισή -μισή ευθύνη . Την πρώτη εισβολή να την χρεωθεί η χούντα και την δεύτερη ο Καραμανλής, γιατί πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου 1974.

Κορόιδευε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, όταν ρώτησε τον Ετσεβίτ στο Μοντρέ:
( Γιατί κάνατε την δεύτερη απόβαση; ).
Το γράφω αυτό επειδή γνώριζε και για την πρώτη και για την δεύτερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο…..
Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω το εξής: Η ΕΙΣΒΟΛΗ στην Κύπρο είχε αποφασιστεί στην ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στη Λισαβώννα, στις 3-4 Ιουνίου 1971, όπου κάτω από τις μεταβαλλόμενες στρατηγικές συνθήκες στη Μεσόγειο, διαμορφώθηκε η φόρμουλα της Ελληνοτουρκικής συμφωνίας, που προέβλεπε τον τερματισμό της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, με ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του νησιού (ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, συζήτηση 3ης και 4ης Ιουνίου 1971, σελ. 36, παράγραφος, 4,5).
Το γνώριζε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λούνς, ο οποίος «συμπτωματικά», όταν έγινε η ΑΠΟΒΑΣΗ βρισκόταν σε διακοπές.
Εκείνες τις τραγικές στιγμές για την ΕΛΛΑΔΑ, ήμουν ειδικός υπάλληλος του ΝΑΤΟ και είχα πρόσβαση σε άκρως απόρρητα έγγραφα (COSMIC). Με την ιδιότητά μου αυτή παρευρισκόμουν και σε εμπιστευτικές συζητήσεις κλπ. Κι έτσι έχω προσωπική αντίληψη γεγονότων και προσώπων!....
Ο Τζο Σίσκο πηγαίνει στην Άγκυρα και ρυθμίζει τις λεπτομέρειες, για την ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΒΑΣΗ στην Κύπρο.

Συστήνει μόνο στον ανυπόμονο Ετσεβίτ, να περιμένει.
*Να περιμένω τι; Ρωτάει εκνευρισμένα ο Ετσεβίτ.
*Απλά να περιμένεις …τον Διατάζει ο Σίσκο…
Δεν γνώριζε ο Ετσεβίτ ότι η κατάσταση στην Ελλάδα, θα άλλαζε και ότι θα επέστρεφε ο Καραμανλής, και το πιο σημαντικό, ότι επέστρεφε με εντολή των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, να βάλλει τέλος στην πολιτική του καριέρα με το εμπάργκο και με ορισμένα άλλα!....

Όλοι είδαμε που βρέθηκε ο Ετσεβίτ πολιτικά. Στην ανυπαρξία και εκεί θα μείνει.

Συνεχίζεται!...

Α' ΜΕΡΟΣ
Β' ΜΕΡΟΣ
Δ' ΜΕΡΟΣΑθανάσιος Στριγάς

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ
http://dia-kosmos.blogspot.gr/