“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ναυτική άσκηση η Κίνα, alert στις ΗΠΑ...

ΗΠΑ: Έκρυψαν 21% των αμυντικών τους δαπανών οι Κινέζοι!

Ξεπέρασαν τα 145 δισ. δολάρια οι κινεζικές δαπάνες το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Πενταγώνου. Τα χρήματα αυτά διατέθηκαν για την έρευνα και την απόκτηση οπλικών συστημάτων, όπως μη επανδρωμένα αεροχήματα, αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και κυβερνο-όπλα, όπως ανέφερε πηγή του Λευκού Οίκου, που δεν κρύβει την ανησυχία του για τις τεράστιες στρατιωτικές προετοιμασίες της Κίνας.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, ο κινεζικός αμυντικός προϋπολογισμός, ήταν αυξημένος, κατά 21%, τελικά, σε σχέση με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό υπουργείο Άμυνας. Για την ακρίβεια οι Κινέζοι παραδέχτηκαν αμυντικές δαπάνες της τάξης των 120, περίπου, δισ. δολαρίων, ενώ οι Αμερικανοί υπολογίζουν το ποσό στα 145 δισ.

Οι Κινέζοι χαρακτήρισαν ως ανυπόστατες τις αμερικανικές αναφορές και κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν αίσθηση… κινεζικού κινδύνου. «Μελετάμε την αμερικανική έκθεση και θα αντιδράσουμε, ακόμα εντονότερα, αν το κρίνουμε αναγκαίο», καταλήγει η επίσημη κινεζική απάντηση.



Η δημοσιοποίηση της έκθεσης έγινε λίγες μόνο μέρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χάιγκελ, ο οποίος κατηγόρησε την Κίνα ότι επιχειρεί αποσταθεροποίηση της περιοχής της νοτιοανατολικής Ασίας, προβάλλοντας εδαφικές διεκδικήσεις. Η Κίνα πράγματι διεκδικεί την πλούσια σε υδρογονάνθρακες περιοχή της νότιας Κινεζικής Θάλασσας, έχοντας απέναντί της την Ταϊβάν, το Μπρουνέι, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Μαλαισία και την Ιαπωνία.

Η αμερικανική έκθεση στέκεται ιδιαίτερα στη μεγάλη ναυτική άσκηση που προγραμματίζει το κινεζικό Ναυτικό για τον Οκτώβριο, στη θάλασσα των Φιλιππίνων. 

Η άσκηση, σύμφωνα με τους Αμερικανούς, θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει πραγματοποιήσει ποτέ.
http://www.defence-point.gr/news/?p=104152
http://dia-kosmos.blogspot.gr/