“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Παγκόσμια συνεργασία Ρωσσίας-Κίνας-Ινδιών, χωρίς το Δολλάριο!... Πτώχευση ή Πόλεμος!.....

Πρόταση βόμβα της Ινδίας ταράζει τις παγκόσμιες ισορροπίες.

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Πριν από λίγο, η Ινδία έθεσε επισήμως το αίτημα επέκτασης των Ρωσικών αγωγών που θα μεταφέρουν φυσικό άεριο στην Κίνα και στο έδαφος της! Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αναταράξεις στην Δύση, αφού οι δύο πολυπληθέστερες χώρες του πλανήτη, μπορουν άνετα να απορροφήσουν το σύνολο της πλεονάζουσας παραγωγής. Υποκαθιστώντας έτσι πλήρως την Ευρωπαϊκή αγορά για την Ρωσία, αχρηστεύοντας παράλληλα τα διαπραγματευτικά όπλα της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας.

Η αιφνίδια υπογραφή του Αυστριακού τμήματος του Southstream που παρακάμπτει τοΟυκρανικό έδαφος, φανερώνει και την αμηχανία της ΕΕ να πιέσει χώρες – μέλη της που πλέον προετοιμάζονται αυτόνομα αψηφόντας τις όποιες πιέσεις.

Εαν η πολιτική των αγωγών είχε προχωρήσει και στην Ελλάδα, αυτή την στιγμή θα μιλούσαμε για το ισχυρότερο ενεργειακό κέντρο της περιοχής. Αντ’ αυτού, γίναμε ο περίγελος της υφηλίου για να ληστέψουν την χώρα 5 νταβατζήδες και τα ξένα αφεντικά τους.

Ολυμπία

Ρωσία και Ινδία διεξάγουν διαπραγματεύσεις για την κατασκευή πετρελαιαγωγού

© Κολάζ: «Η Φωνή της Ρωσίας»

Ο πετρελαιαγωγός Ρωσία-Ινδία θα δώσει μία ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα στο Νέο Δελχί ο διευθυντής του Κέντρου Ρωσικών και Κεντροασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, ο καθηγητής Αρούν Μοχαντί.

Προς το παρόν διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την προμήθεια υδρογονανθράκων απευθείας από τη Ρωσία στην Ινδία μέσω του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν από ξεχωριστό αγωγό, τον οποίον θα διανοίξουν παράλληλα στη γραμμή Τουρκμενιστάν-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδία. Το εκτιμώμενο μέγεθος της επένδυσης για την κατασκευή είναι $30 δισεκατομμύρια. Προς το παρόν κύριος προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία είναι η Μέση Ανατολή, ενώ από τη Ρωσία το μεταφέρουν με δεξαμενόπλοια σε μικρές ποσότητες.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/news/2014_01_15/259362098/


Νέα κολοσσιαία ενεργειακή συμφωνία της Ρωσίας με την Ινδία

Μετά την Κίνα έρχεται και η σειρά του ενεργοβόρου γίγαντα της Ινδιας για να πουλήσει υδρογονανθρακες η Ρωσία. Από την τεράστια αυτή συμφωνία είναι πιθανό η αποπληρωμή να μην γίνεται σε δολλάριο!

Σύμφωνα με Ρωσσικές πηγές , μετά την επιτυχημένη διαπραγμάτευση της Gazprom με την Κινεζική κυβέρνηση , και τις υπογραφές για ένα κολοσιαίο συμβόλαιο προμήθειας φυσικου αερίου που σύντομα θα πέσουν, η Ρωσσικη Rosneft βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την κρατική Indian Oil για την από κοινού εξερεύνηση και εξόρυξη υδρογονανθράκων καθώς και την τροφοδοσία της Ινδίας από την Ρωσσικη εταιρεία πετρελαίου σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Επιπροσθέτως η Ρωσία θα δημιουργήσει στο έδαφος της Ινδίας τον μεγαλύτερο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή της Ασίας,ενώ οι δυο χώρες θα αναλάβουν συνεταιρικά την εμπορία του.

Με τις κινήσεις αυτές η Ρωσσική ηγεσία δημιουργεί έναν πανίσχυρο ενεργειακά άξονα με Κίνα - Ινδία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μπαράζ συμφωνιών της Ρωσίας με Κίνα και Ινδία και χαστούκι στο Δολάριο της Δύσης

Μετά την Κίνα νέα γιγαντιαία συμφωνια Ρωσίας - Ινδιας στους υδρογονανθρακες. Από την τεράστια αυτή συμφωνία αποκλείεται η αποπληρωμή σε δολάριο!!! Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται απανωτές...

Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές, μετά την επιτυχημένη διαπραγμάτευση της Gazprom με την Κινεζική κυβέρνηση, και τις υπογραφές για ένα κολοσιαίο συμβόλαιο προμήθειας φυσικου αερίου που σύντομα θα πέσουν, η Ρωσικη Rosneft βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την κρατική Indian Oil για την από κοινού εξερεύνηση και εξόρυξη υδρογονανθράκων καθώς και την τροφοδοσία της Ινδίας από την Ρωσικη εταιρεία πετρελαίου σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Επιπροσθέτως η Ρωσία θα δημιουργήσει στο έδαφος της Ινδίας τον μεγαλύτερο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή της Ασίας,ενώ οι δυο χώρες θα αναλάβουν συνεταιρικά την εμπορία του.

Με τις κινήσεις αυτές η Ρωσική ηγεσία δημιουργεί έναν πανίσχυρο ενεργειακά άξονα με Κίνα - Ινδία.

Δεν έχει πλέον ανάγκη την Ευρωπαική αγορά,ενώ ο μεγάλος χαμένος θα είναι η Γερμανία της οποίας η οικονομία στηρίζεται στους Ρωσσικούς υδρογονάνθρακες-φυσικό αέριο και δεν υπάρχει τρόπος άμεσα τουλάχιστον να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες απο διαφορετικές πηγές, δηλαδή η ύφεση στην οικονομία της είναι προ των πυλών...

polemiko-imerologio.gr
http://www.freepen.gr/2014/04/blog-post_8004.html


ΒΟΜΒΕΣ μεγατόνων από Κίνα και Ινδία και Ρωσία στην Παγκόσμια Οικονομία..!

Σήμερα ήταν μια εξαιρετικά σημαντική ημέρα για την παγκόσμια οικονομία...βεβαίως τέτοιου μεγέθους ειδήσεις περνάνε απαρατήρητες από τα δελτία των ελληνικών καναλιών, διότι εδώ πρωτεύον είναι η "κόντρα" του Τατσόπουλου με τον Μουλόπουλο !

1. Σήμερα λοιπόν η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσημα ότι από εδώ και στο εξής θα σταματήσει να αποταμιεύει σε δολάρια (όσα έχει σιγά-σιγά θα τα ξοδεύει για να συνεχίσει να αγοράζει χρυσό αλλά και σε άλλες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά και στηρίζοντας το ευρώ αφού αυτό λόγω λιτότητας δεν πληθωρίζεται).

2. Μετά από λίγες ώρες ήρθε και το δεύτερο μπαμ (πολύ πιο ηχηρό από το πρώτο)....η Κίνα (και πάλι) ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεση της να δημιουργήσει στην Σαγκάη μια καινούργια αγορά πετρελαίου όπου το πετρέλαιο δεν θα διαπραγματεύεται σε δολάρια αλλά πιθανόν (όπως ειπώθηκε) σε γουάν !!!.....(Bλέπε εδώ)




Πάρτον κάτω τον Μπαράκ...

Το 2ο είναι η πιο σημαντική είδηση των τελευταίων πολλών ετών... και εδώ δεν μιλάμε ούτε για τον Σαντάμ ούτε για τον Καντάφι... εδώ μαγκιές δεν χωράνε.3. Το τρίτο μπαμ ήρθε από δίπλα, από την Ινδία!

Είναι γνωστό ότι η Ινδία καλύπτει το σύνολο σχεδόν των ενεργειακών της αναγκών αγοράζοντας πετρέλαιο από το Ιράν.

Είναι επίσης γνωστό ότι από την ώρα που οι Αμερικανοί επέβαλαν το εμπάργκο στο Ιράν, η Ινδία πλήρωνε σε χρυσό επειδή λόγω εμπάργκο το δολάριο δεν μπορούσε να μπει στο Ιράν.
Αυτό που δεν είναι γνωστό (αλλά όχι ασήμαντο) είναι ότι Ιράν και Ινδία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία ώστε στις μεταξύ τους συναλλαγές να χρησιμοποιούν το ευρώ ! (Βλέπε εδώ)



Σχόλιο 1 : Μη περιμένεις ποτέ από τον Πρετεντέρη και τον Ευγγελάτο να αναλύουν τα παραπάνω....τους ξεπερνάει.

Σχόλιο 2 : Ο μόνος που είχε κάνει κάτι τέτοιο ήταν ο Σαντάμ (πουλούσε πετρέλαιο και σε ευρώ) και είδαμε την τύχη του! ( μετά την εκτέλεσή του, επανέφεραν το μονοπώλιο του δολαρίου).
Αλλά, βέβαια, τώρα ποιος θα τα βάλει με την Κίνα και την Ινδία;

Σχόλιο 3 : Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μαζί, φτάνουμε δεν φτάνουμε τον μισό πληθυσμό της Κίνας.
Εμείς οι λεγόμενοι Δυτικοί έχουμε σφίξει τα λουριά λόγω οικονομικής κρίσης και πολύ φυσιολογικά αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Κίνας.

Ορθά σκεπτόμενοι οι Κινέζοι τι κάνουν;

Προχωρούν στην δημιουργία οικονομικών συνθηκών που με την σειρά τους θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί στην Κίνα μια μεσαία τάξη (που δεν υπάρχει) η οποία θα έχει την οικονομική δυνατότητα να καταναλώνει!

Τόσοι πολλοί που είναι είναι σχετικά εύκολο να αντικαταστήσουν την αγορά που χάνουν λόγω κρίσης στην Δύση με δικούς τους καταναλωτές στηρίζοντας την ανάπτυξη τους.
logiosermis.net

Σε μια κίνηση "από το πουθενά" (?), η Ρωσία απαγόρευσε διά νόμου την αποταμίευση σε δολάρια - οι πολίτες της χώρας μπορούν να κατέχουν ρούβλια, ευρώ, γουάν, γιεν, κτλ, αλλά ΟΧΙ δολάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα άρθρα που κυκλοφορούν και ήδη προκαλούν πάταγο στο ίντερνετ (σε όσους ασχολούνται τουλάχιστον με τη διεθνή οικονομία), οι Ρώσοι θα πρέπει υποχρεωτικά να κλείσουν τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν σε δολάρια μέσα στις επόμενες 30 μέρες, και να τους μετατρέψουν σε άλλο νόμισμα.

Δείτε εδώ για μια μετάφραση (από τα ρώσικα στα αγγλικά) άρθρου επί του θέματος, και εδώ για τα σχετικά tweets.




Δεν έχω χρόνο για κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, αλλά ανάλογα με το πόσο σοβαρό ή όχι αποδειχθεί το θέμα, θα επανέλθουμε.

ciaoant1.blogspot.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/11/blog-post_5742.html#ixzz35aGqqMep

http://dia-kosmos.blogspot.gr/