“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία», σε επίσημη εκπαιδευτική ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ

Τα Σκόπια σιγά σιγά -και διά της πλαγίας οδού- καταφέρνουν και κερδίζουν τη μάχη του ονόματος, τουλάχιστον στο επίπεδο του ΝΑΤΟ.
Πηγή του Πενταγώνου μάς αποκάλυψε ότι ακόμη και στα διαδικτυακά μαθήματα που γίνονται με ευθύνη της Συμμαχίας και τα οποία παρακαλουθούν αξιωματικοί και στελέχη από τις 28 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, υπάρχουν φορές που τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

Για παράδειγμα, ανέφερε το μάθημα «English Skills for Staff Officers in Multinational Operations», όπου παρουσιάστηκε κείμενο εργασίας με τίτλο «Peacekeeping Operations», όπου τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία», ο στρατός των Σκοπίων «Μακεδονικός» κ.λπ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμη και έγγραφο του νατοϊκού στρατηγείου της Θεσσαλονίκης για το θέμα και ότι έγιναν κάποιες ενέργειες από ελληνικής πλευράς, πλην όμως το επίμαχο «διδακτικό» κείμενο δεν έχει ακόμη αποσυρθεί. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο το ανεχόμαστε! Έστω και αν κάποιοι πιθανόν δεν το αξιολογούν ως πολύ ουσιαστικό, η πραγματικότητα είναι ότι στο νατοϊκό επίπεδο τα Σκόπια θα έπρεπε να αναφέρονται ως ΠΓΔΜ και ας υπήρχε ο γνωστός αστερίσκος, ότι δηλαδή η Τουρκία τα αναγνωρίζει με το συνταγματικό τους όνομα. Όμως εδώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο… Για του λόγου το αληθές, ιδού δύο αποσπάσματα του «διδακτικού» κειμένου (το οποίο είναι στη διάθεση της στήλης):

Δεν είναι μόνο αυτές οι ανθελληνικές προβοκάτσιες του ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε την αθλιότητα που έγινε στην πρόσφατη Σύνοδο της Συμμαχίας στην Ουαλία, όπου ο αρμόδιος επί της υποδοχής ανήγγειλε τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων ως υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας. Φαίνεται ότι έχει πάρει το ΝΑΤΟ στην πλάτη του τον Γκρούεφσκι. Αλλά για το υπουργείο Εξωτερικών πέρα βρέχει... Και το αποτέλεσμα είναι να είναι η Ελλάδα μόνιμα η χαμένη.


Αποκλειστικό
ΠΑΡΟΝ

http://dia-kosmos.blogspot.gr/