“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μεξικό: "Μάχη" με ΗΠΑ για το εμπόριο ζάχαρης «θα γίνει κόλαση» αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς

Ο υπουργός Οικονομικών του Μεξικό προειδοποίησε με συνέντευξή του στους Financial Times ότι «θα γίνει κόλαση» αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς αντιντάμπινγκ στην μεξικανική ζάχαρη.

Στα πρόθυρα εμπορικής μάχης βρίσκονται οι ΗΠΑ και το Μεξικό, καθώς αναμένεται η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιβολή ή όχι δασμών στην εισαγωγή ζάχαρης.

Ο υπουργός Οικονομικών του Μεξικό προειδοποίησε με συνέντευξή του στους Financial Times ότι «θα γίνει κόλαση» αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς αντιντάμπινγκ στην μεξικανική ζάχαρη, καθώς η χώρα θα αντιδράσει με αντίποινα, πιθανόν με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αραβοσιτέλαιων από τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα αποφασίσει σήμερα επί της προσφυγής των εταιριών ζάχαρης του έθνους, που διαμαρτύρονται για την «πλημμύρα» φθηνών εισαγωγών από το Μεξικό και ζητούν την επιβολή δασμού 17,01%.

Η πολιτικά πανίσχυρη βιομηχανία ζάχαρης είναι από τις πλέον προστατευόμενες των ΗΠΑ και επί μακρόν βρίσκεται στο κέντρο εμπορικών διενέξεων. Το Μεξικό και οι ΗΠΑ δίνουν μάχες πάνω στο εμπόριο ζάχαρης επί 20 χρόνια και πλέον.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/