“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Οpen Skies» Ρωσσικές πτήσεις παρατήρησης πάνω από αμερικανικό έδαφος!

Ρωσικές πτήσεις παρατήρησης πάνω από αμερικανικό έδαφος στα πλαίσια της Συνθήκης «Οpen Skies»


Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές πραγματοποιούν από χθες, Δευτέρα, πτήσεις παρατήρησης πάνω από αμερικανικό έδαφος, στο πλαίσιο της διεθνούς συνθήκης «Οpen Skies» - «Ανοιχτοί Ουρανοί». Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Εθνικού Κέντρου Ελέγχου, Πρόληψης και Μείωσης των Πυρηνικών Κινδύνων Σεργκέι Ζαμπέλο, «η ρωσική ομάδα εμπειρογνωμώνων διεξάγει πτήσεις πάνω από τις ΗΠΑ με το ειδικά εξοπλισμένο αεροσκάφος Tu-154M Lk-1 έως τις 25 Οκτωβρίου, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Travis Air Force Base στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το μέγιστο εύρος της πτήσης θα φτάσει τα 4250 χιλιόμετρα και η πτήση παρατήρησης διεξάγεται με σκοπό την προώθηση της διαφάνειας των στρατιωτικών δραστηριοτήτων και την ενίσχυση της ασφάλειας μέσω μέτρων ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Η συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» υπεγράφη στις 24 Μαρτίου 1992 στο Ελσίνκι, καθιέρωσε ένα καθεστώς των άοπλων εναέριες πτήσεις παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 κρατών-μελών της. Η Ρωσία επικύρωσε τη Συνθήκη στις 26 Μαΐου του 2001 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2002, καθιερώνοντας πτήσεις παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 μελών της για να προωθήσει τη διαφάνεια στα θέματα των στρατιωτικών δυνάμεων και δραστηριοτήτων.

Αυτή θα είναι η 33η πτήση που πραγματοποιούν μέσα στο 2014 οι Ρώσοι στρατιωτικοί ελεγκτές πάνω από τα εδάφη των κρατών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε αεροσκάφος που πετά στο πλαίσιο της συμφωνίας «Ανοιχτοί Ουρανοί» είναι εφοδιασμένο με οπτικό, υπέρυθρο ραντάρ και αισθητήρες για τη συλλογή εικόνων, τις οποίες έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί με τα κράτη που συμμετέχουν στη συνθήκη.


Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/