“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.


«Παίζουν ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι τους είναι ότι δεν παίζουν παιχνίδι ! Αν τους δείξω πως βλέπω ότι παίζουν, θα έχω παραβεί τους κανόνες και θα με τιμωρήσουν. Πρέπει να παίξω το παιχνίδι τους , δηλαδή να κάνω πως δεν βλέπω ότι παίζουν !….»

Η ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Η ΚΥΚΛΩΤΙΚΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..
ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ …..


-Πως και γιατί αποφασίστηκε να παραχωρηθεί η ανάπτυξη του Αιγαίου στον Κοσκωτά;
Ποιες ακριβώς ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ , η οποία πνίγηκε πριν ακόμα βγει στην επιφάνεια του… Αιγαίου, μετά την εφιαλτική αποκάλυψη στην Ελληνική βουλή τον Ιούνιο του 1988;
-Ποιες εντολές εκτελούσε {και ποιου}ο Γ. Κοσκωτάς , μέσα στο πνεύμα Νταβός;
-Ιδιαίτερα επικίνδυνο βάρος αποκτά η υπόθεση αυτή , από το γεγονός ότι, σύνδεσμος μεταξύ Ναντίρ –Κοσκωτά υπήρξε ο....Μίκι Πάππας, επειδή τον Ιανουάριο του 1988, ο Μίκι Πάππας, εκπροσωπώντας τον Γ. Κοσκωτά , πήρε μέρος στη συνάντηση του Νταβός !!!!!
-Η συνάντηση Παπανδρέου-Τ. Οζάλ στο Νταβός , πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1988 και πρώτο θέμα της συνάντησης ήταν :Η σύνταξη συνυποσχετικού για την επίλυση του νομικού θέματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου {περισσότερες λεπτομέρειες . βλέπε κεφαλαίο ειδικά για τη συνάντηση του Νταβός }.

-Ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου, στα πλαίσια της συνάντησης με τον Οζάλ στο Νταβός, μίλησε και για ….{ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ}, ενώ παράλληλα συνάντησε και συνομίλησε με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες , τους υπέδειξε –καθοδηγώντας για άλλη μια φορά-ο Γουώλτερς, ειδικός της NSA ……

-Ένας από τους παράγοντες , ήταν και ο αντιπρόεδρος του Γ. Κοσκωτά Μίκι Πάππας .

Επιστρέφοντας από το Νταβός ο Πάππας , πήγε κατ΄ ευθείαν στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, προκείμενου να καταθέσει στη δική της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ –Κοσκωτά, όπου , κατά τη διάρκεια της δικής αυτής , χρησιμοποιήθηκε ακόμα και το επιχείρημα ότι : αφού ο Κοσκωτάς είναι απατεώνας , πως κλήθηκε ως οικονομικός παράγοντας στο Νταβός;}..

Στα πλαίσια του {πνεύματος Νταβός} , τον Απρίλιο του 1988, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Τούρκων τραπεζιτών και επιχειρηματιών στην Αθήνα …

Μερικές εβδομάδες αργότερα , διέρρευσε από την ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα ένα τηλεγράφημα , που το περιεχόμενο του αναφερόταν στην επίσκεψη και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι συμφωνήθηκε: 

 Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΕΝΤΕ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !…
-Τον Μάιο του 1988, ο Γ. Κοσκωτάς επισκέφθηκε την Τουρκία και με Τούρκους τραπεζίτες και επιχειρηματίες για συνεργασία , κατ΄ αρχήν, στον τραπεζικό χώρο..

Η μεγάλη βόμβα έσκασε στη Βουλή τον Ιούνιο 1988. όταν οι βουλευτές ανακάλυψαν- κατόπιν αποκαλύψεων του συγκροτήματος Λαμπράκη- άναυδοι, ότι ο Πέτρος Βάλβης τους ξεγέλασε, με το νομοσχέδιο που έφερε στη βουλή για την «Εταιρεία Ανάπτυξης Αιγαίου ΑΕ.», αποκρύπτοντας επιμελώς ότι το 51% είχε παραχωρηθεί στον Γ. Κοσκωτά, πριν ακόμα φθάσει το θέμα στη βουλή !!…

-Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας , ο Γ. Κοσκωτάς , μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κρήτης . απεκάλυψε ότι, μετέχει στην Εταιρία Αιγαίου 50%-50% με το Υπουργείο Αιγαίου.

Στο κείμενο που διάβασε ο Κοσκωτάς σε αυτή τη συνέλευση , έλεγε μεταξύ άλλων: 
 «Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ , ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ……….» 
Το φοβερό είναι ότι , τα … αποκαλυπτήρια Κοσκωτά έγιναν, αφού είχε ψηφισθεί το νομοσχέδιο «ΚΑΤ΄ ΑΡΘΡΟ». Ξέσπασε θύελλα !!…

Και ενώ μαινόταν η θύελλα , ο Γ. Κοσκωτάς συναντήθηκε στις 28 Ιουνίου με τον ……Αυλάρχη του τότε Πρωθυπουργού, το Γ. ΛΟΥΒΑΡΗ…..

Δυο μέρες αργότερα , στις 30 Ιουνίου , ο Κοσκωτάς συνάντησε στο Καστρί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου και είχε μαζί του συνομιλία διάρκειας περίπου μιας και πλέον ώρας {5:45-6:50} το απόγευμα !!

-Τις ίδιες μέρες , ο μέχρι τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- και ειδικός απεσταλμένος ΗΠΑ στην Αθήνα –ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, «μετατίθεται» στην γραμμή Κοσκωτά .

Ο Γ. ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που χειρίστηκε τη θύελλα Βάλβη – Κοσκωτά στο Αιγαίο.
Αλλά ήδη ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Δ. ΜΑΤΑΦΙΑΣ , καταγγέλλει και φωτίζει επιφανειακά και όσο γνωρίζει , τα σκοτεινά παρασκήνια της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΣΚΩΤΑ-ΝΑΝΤΙΡ.
Η ευθύνη για την εφαρμογή του σχεδίου Εταιρίας Αιγαίου ανήκει στον Α. Παπανδρέου αποκλειστικά και κατά πρώτον:την Άνοιξη του 1987- μετά ακριβώς από την κρίση του Μαρτίου ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, που παραλίγο να έφταναν οι δυο χώρες στην αναμέτρηση- ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου πραγματοποιεί τη δική του κυκλωτική κίνηση στο Αιγαίο.

-Απογοητευμένος από την κακή έκβαση της κρίσης του Μαρτίου και μένοντας εκτεθειμένος απέναντι στον «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ» του, καθηγητή Σαϊνμπάουμ, και στο καρτέλ που τον στήριζε, επομένως , και για να είναι έτοιμος για την συνάντηση του Νταβός να παρουσίαζε έργο στον απεσταλμένο του καρτέλ και της NSA , στον Βέρνον Γουώλτερς, έδωσε εντολή στον τότε Υπουργό Αιγαίου Κοσμά Σφυρίου , να φτιάξει την εν λόγω εταιρία.
-Το καλοκαίρι του 1987, άρχισε να δουλεύει πάνω στην ιδέα της Εταιρίας αιγαίου ο Προβελέγγιος .
-Ο Υπουργός Σφυρίου , θα ξεκινούσε με κεφαλαίο 50 εκατομ. Δραχμών, ποσό αστείο για μια τέτοια επιχείρηση ..
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ επεμβαίνει και επιβάλλει τον προστατευόμενο της Πέτρο Βάλβη ως Υπουργό Αιγαίου ..

Ο Σφυρίου αποχωρεί…


Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ειδοποιημένη από τον γενικό διευθυντή τηςTEXACO, τον Ενόν Κάρντ , ότι ο σύζυγος της και πρωθυπουργός της Ελλάδος , έκανε κυκλωτική κίνηση στο Αιγαίο, με απώτερο σκοπό το καρτέλ του να μη συμμετάσχει στα πετρέλαια του Αιγαίου……

Επειδή ο Ντέιβιντ Ροκφέλλερ δεν ήθελε να εξωπεταχτεί η TEXACO από το Αιγαίο, αλλά μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, συμφωνεί, με τις έξι αδελφές πετρελαίου , να μείνει η TEXACO έξω από τη μοιρασιά των ελληνικών πετρελαίων , αλλά κρυφά, δίνει εντολή στην AMOCO –θυγατρική της STANDARD OIL- να πληρώσει στην Τράπεζα Κρήτης 200 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ , για να στηθεί η Εταιρία Αιγαίου..
-ΕΤΣΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ υποσκελίζει τον Α. Παπανδρέου και το καρτέλ που τον στηρίζει ..
Ο Α. Παπανδρέου προσπαθεί να επιτύχει συμβιβασμό με την ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ , η οποία δεν μπορεί πια να κάνει πίσω, εντελώς…..
Βλέπει ότι αν κερδίσει, παγιώνει την παρουσία της , αλλά ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ….
-Χάνει την υπομονή του ο Α. Παπανδρέου και απειλεί με αποκαλύψεις, μέσω του συγκροτήματος Χρ. Λαμπράκη…

Τον προλαμβάνει όμως η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ , η οποία ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ο οποίος δημοσιοποιεί την επιστολή του καθηγητή ΜΕΤΑΞΑ προς τον Μ. Κουτσόγιωργα ..

-Ξεσπάει σκάνδαλο, επειδή το έγγραφο της Μερίλ Λυντς , έχει τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται ότι χρηματοδοτήθηκαν, είναι χονδροειδώς πλαστογραφημένα, όπως και το όνομα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ….

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ζητάει μερίδιο από την εξουσία για τον εαυτό της με σκοπό να το μεταβιβάσει στον γιο της ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..

Ο Α. Παπανδρέου αναγκαστικά υποχωρεί..

Ο Υπουργός Βάλβης προχωρεί και φέρνει στη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για την εταιρία που θα άλωνε το Αιγαίο και θα παρέδιδε αθόρυβα το υπέδαφος στα καρτέλ πετρελαίων, χωρίς να αποκλεισθεί και η έβδομη των Αδελφών , η TEXACO…

Η AMOCO ενθαρρύνει και τον Ναντίρ , καθώς και ορισμένους άλλους Τούρκους τραπεζίτες, να συμμετάσχουν στο Αιγαίο με διάφορες παραλλαγές ..

Ο Α. Παπανδρέου . πιέζεται φορτικά από τον «Διαχειριστή» του..

Αποφασίζει τότε το μεγάλο χτύπημα …

Πληροφορεί και επιτρέπει στο συγκρότημα Χρ. Λαμπράκη να «βγάλει στον αέρα» την υπόθεση της Εταιρίας Αιγαίου, το ρόλο του Κοσκωτα , αλλά ΚΥΡΙΩΣ τον ύποπτο ρόλο του Υπουργού του, Πέτρου Βάλβη…

-Η Υπόθεση παρουσιάστηκε από το συγκρότημα ως ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ {ΚΑΙ ΗΤΑΝ}, με πρωταγωνιστές τον Γ. Κοσκωτα και τον Πέτρο Βαλβη …

Έβγαλε τη μίση αλήθεια περίπου , δηλ., ο Α. Παπανδρέου, σαν καλός παίκτης , ρισκάρει με τη σιωπή της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ..

Αν μιλούσε; !….

Προτίμησε να σωπάσει και να αποχωρίσει και από την προσωπική ζωή του Α. Παπανδρέου, ύστερα από 40 χρόνια ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ …
Αν θέλει η Μαργαρίτα Παπανδρέου , μπορούμε να κουβεντιάσουμε δημόσια το θέμα…Μόνο με την ίδια όμως , και όχι με υποκατάστατα, διότι κανένα υποκατάστατο δεν γνωρίζει τις πράξεις του αφέντη του….
Το ίδιο ισχύει και όσους νομίζουν ότι θίγονται}…….

Αθανάσιος Στριγάς

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»


http://dia-kosmos.blogspot.gr/