“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αλέξιος ο Φιλανθρωπινός (Χριστουγεννιάτικη ιστορία)

Η νέα φιλανθρωπική και εκκλησιαστική κυβερνο-Αριστερά

του Αναγνώστη Λασκαράτου


Ο Αλέξιος Φιλανθρωπινός ήταν Ρωμαίος στρατηγός που στασίασε κατά του Αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Ανδρόνικου Β΄ και τιμωρήθηκε με τύφλωση, όπως συνηθιζόταν στο ευγενικό Βυζάντιο. Αυτά τον 14ο αιώνα. Τον 21οαιώνα στην Αθήνα, έδρασε ένας άλλος Αλέξιος, ο ευλαβής και φιλάνθρωπος, επίδοξος διάδοχος του Αντωνίνου του ευσεβούς:

«Μοίρασε δώρα με τον Ιερώνυμο ο Τσίπρας» (ΦΩΤΟς):

Πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την εκκλησιαστική Ιεραρχία .. σήμερα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να επισκεφτούν το Δημήτρειο Ίδρυμα εν όψει των Χριστουγέννων. Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνδέεται φιλικά αλλά και οικογενειακά με τον Αρχιεπίσκοπο μέσω της σχέσης που είχε ο πατέρας του τόσο με την Αρχιεπισκοπή όσο και με τον ίδιο τον Ιεράρχη. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύονταν από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου Νίκο Παππά, και τον βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γευμάτισε με τα παιδιά του ιδρύματος» (paraskhnio.gr, 22.12).

Δυστυχώς για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη σεμνή και διακριτική φιλανθρωπική πανδαισία οι γνωστοί φιλόπτωχοι της ‘Αλληλεγγύης-Αποστολής’ κ.κ.Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης και Φουρλεμάδης, που χειροτονήθηκε παπάς στη Ρουμανία. Στο μεταξύ αναρωτιέμαι τι είναι αυτό το σχεδόν άγνωστο (εδώ ισχύει κυριολεκτικά το «μη γνώτω η Αριστερά σου τι ποιεί η Δεξιά σου») «Δημήτρειο» «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης» για παιδιά, που δεν το βρήκα πουθενά στο διαδίκτυο εκτός από εδώ, όπου δεν δίνονται πολλές διευκρινίσεις. Αναρωτιέμαι επίσης αν είναι λογικό να ανατίθεται η ανατροφή απροστάτευτων παιδιών σε κληρικούς και όχι σε ειδικούς κρατικούς υπαλλήλους. Διερωτώμαι ποια είναι ακριβώς η οικονομική συνεισφορά της Εκκλησίας σε αυτό το ίδρυμα της πρώην «Αλληλεγγύης», η οποία κρύφτηκε πίσω από το νέο όνομά της («Αποστολή»), το οποίο ξύπνησε τα δημόσια εποχιακά και προεκλογικά φιλανθρωπικά αισθήματα του κ.Τσίπρα, ποιος είναι ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός του, ποιος κρατικός έλεγχος του ασκείται. Είναι τουλάχιστον σαφές πως δεν στερείται φίλων και χορηγών και υποθέτω ότι η Εκκλησία δεν θα ξηλώνεται (ως είθισται άλλωστε) εξ ιδίων. Βλέπω μέσα σε τρεις αράδες τρεις δωρητές: «To Κ.Δ.Α.Π. «Δημήτρειο» της «Αποστολής» επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος….Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Χρήστο Μεγάλου, για την υποστήριξη του έργου της Αποστολής, τον Δήμαρχο Ταύρου για την παραχώρηση του κτηρίου, αλλά και τον Διευθυντή της σχολής Le Monde για την παροχή γευμάτων στο ΚΔΑΠ…» (ecclesia.gr 18.12) και διαπιστώνω πως για χάρη του χριστουγεννιάτικου show Τσίπρα, ο κ.Ιερώνυμος επισκέφθηκε το ίδρυμα για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερεις ημέρες!

Με την ευκαιρία να ρωτήσω την Ιερά Αρχιεπισκοπή, τον προστάτη των φτωχών ΣΥΡΙΖΑ και τον ευλαβέστατο επί των εκκλησιαστικών Θεσσαλονικιό βουλευτή του Αμανατίδη (άξιο διάδοχο του κ. Στέλιου Παπαθεμελή), αν δικάστηκε ποτέ από την εκκλησιαστική Δικαιοσύνη και ποια ήταν η εκκλησιαστική ποινή που επιβλήθηκε στον Ορφανοτρόφο πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη, που καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση για τις ασελγείς του πράξεις κατά ανηλίκων στο ιερό του ίδρυμα. Τι ενέργειες έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε ο ιερέας να εκτίσει την ποινή του, όχι στο σπίτι του, όπως συνέβη, αλλά στον Κορυδαλλό;

Διαβάστε: «Ο βίος και η πολιτεία ενός ιερέα Οικοτροφείου-Είκοσι χρόνια κάθειρξη, αλλά ούτε φυλακή ούτε αποσχηματισμός» (‘Δαυλός’, τ.265)

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Ο φιλόπτωχος Μέγας Ορφανοτρόφος κ.Τσίπρας και ο Μέγας Λαοσυνάκτης ΣΥΡΙΖΑ, που εντός του Φεβρουαρίου θα φέρουν ανατροπή στον ευρωπαϊκό Νότο, ίσως βρουν χρόνο να ρωτήσουν επίσημα (ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ) για το υπό δικαστική διερεύνηση οικονομικό σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης-Αποστολής», που εκκρεμεί εδώ και πέντε χρόνια και σύμφωνα με τον τ.Ζακύνθου Χρυσόστομο πάει για παραγραφή: («Η Εκκλησία ακόμα ελέγχεται από το σύστημα Χριστόδουλου -“Free Sunday”: 25-12-2011).
Είναι εγνωσμένα:

Α. το περί εντιμότητος υψηλόφρον αίσθημα του Μεγάλου Άρχοντος Νομοφύλακος Αλεξίου Τσιπρός:
«Οι ΑΝΕΛ τηρούν έντιμη στάση» (defencenet.gr, 2/12/2014), «O κ. Χαϊκάλης ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη Δικαιοσύνη,…Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα» (sic).

Β. η δημόσια υπεράσπιση του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας που εκδηλώθηκε από τον Μεγάλο Άρχοντα Πρωτέκδικο και στο ίδρυμα: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τη συνεισφορά της Εκκλησίας, που προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκευτικών αντιλήψεων ή καταγωγής και σημείωσε ότι η πολιτεία θα πρέπει όχι απλώς να υποστηρίζει, αλλά να εμπιστεύεται αυτές τις προσπάθειες….Είναι προκλητικά και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο τα ψευδή δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει τοποθετηθεί για την εκλογή ΠτΔ στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» (‘Εφ.τ.Συντακτών’-22/12),

Γ. η ορμή του νεαρού Μεγάλου Άρχοντος Χαρτουλάριου στην υπεράσπιση των επαναστατημένων Αγιορειτών: «Αλεξίου Α΄ Μούρτζουφλου, Χρυσόβουλον φοροαπαλλαγής προς Mονάς Ζαπατιστών»

ΣΧΟΛΙΟΝ:
Σκηνές από το βυζαντινό μας αύριο (Το κοινωνικό πρόγραμμα του κυβερνοΣΥΡΙΖΑ)



http://roides.wordpress.com/2014/12/23/23dec14/#more-23537
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments