“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η κατάθλιψη των εργαζομένων «πλήττει» τη γερμανική οικονομία

Οι Γερμανοί εργαζόμενοι παίρνουν όλο και περισσότερες αναρρωτικές άδειες λόγω κατάθλιψης, δείχνει πρόσφατη μελέτη, αναφέροντας ως αιτίες το άγχος και την έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Εμπειρογνώμονες κάνουν έκκληση για επενδύσεις στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη.

Η απουσία από την εργασία λόγω κατάθλιψης αυξήθηκε σχεδόν 70% στη Γερμανία από το 2000 έως το 2013.
Ομοίως, το ποσοστό των εργαζομένων που πήρε αντικαταθλιπτικά φάρμακα αυξήθηκε κατά ένα τρίτο κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου στο 6%. Αυτά είναι από τα ευρήματα μιας έρευνας σχετικά με την κατάθλιψη του γερμανικού εργατικού δυναμικού, που παρουσιάστηκε από την Techniker Krankenkasse (ΤΚ- ασφαλιστικό ταμείο) την Τετάρτη (28 Ιανουαρίου) στο Βερολίνο.

«Οι απουσίες που οφείλονται σε ψυχολογικές διαταραχές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε ο Τόμας grobe από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Βελτίωσης Ποιότητας και Έρευνας της Υγείας (AQUA). «Άλλη μια αύξηση σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να αναμένεται για το 2015», δήλωσε ο Grobe

Οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα σε ψυχολογικά πιεστικά περιβάλλοντα εργασίας, έχουν υποστεί σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους. Οι εργαζόμενοι σε τηλεφωνικά κέντρα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Κάθε υπάλληλος των τηλεφωνικών κέντρων πήρε αναρρωτική άδεια που σχετιζόταν με την κατάθλιψη κατά μέσο όρο 2,8 ημέρες το 2013.

Οι αριθμοί ομοίως ανησυχητικοί και για τις γηριατρικές νοσοκόμες, οι οποίες πήραν 2,5 ημέρες κατά μέσο όρο το 2013. Ο εθνικός μέσος όρος της μελέτης, έδειξε κάθε εργαζόμενος δεν ήταν σε θέση να εργαστεί για μία ημέρα ανά έτος, λόγω της κατάθλιψης.

EurActiv Γερμανίας

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments