“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η συνεργασία με τη Ρωσία, «ασπίδα» για την Ελλάδα απέναντι στις ληστρικές επιδρομές της Δύσης, λέει αμερικανός αναλυτής

Τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αποφύγει την «εταιρική επιδρομή» από δυτικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εάν ακολουθήσει την πορεία συνεργασίας με τη Ρωσία, εξέφρασε ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και πρώην σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Ρήγκαν, Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς.

Ο Ρόμπερτς επισημαίνει πως και η Δύση, με τη σειρά της, καθιστά σαφές στις νέες ελληνικές αρχές πως δεν θα κάνει παραχωρήσεις και θα συνεχίσει τη «ληστεία» του λαού των μεσογειακών κρατών και επίσης προειδοποιεί κατά της συνεργασίας με τη Μόσχα.

Οι διπλωματικές πιέσεις των Βρυξελλών προς την Αθήνα υποστηρίχθηκαν από την πτώση των ελληνικών χρηματιστηριακών δεικτών, σημειώνει ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: «Το μήνυμα της ΕΕ και των ΗΠΑ σε σχέση με την Ελλάδα είναι αρκετά σαφές: Εάν η Ελλάδα δεν συμφωνεί με τους όρους της Δύσης, θα καταστραφεί».

Συντονισμένη επίθεση

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της Αριστεράς που προσανατολίζονται στη θέσπιση σχέσεων με τη Μόσχα, η Δύση ξεκίνησε μια επίθεση σε ελληνικούς χρηματιστηριακούς δείκτες και τις αγορές κινητών αξιών. 

Ο Ρόμπερτς συγκρίνει τις ενέργειες των δυτικών τραπεζών και κυβερνήσεων με εταιρική επιδρομή και σημειώνει ότι στις τελευταίες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μόνο το 37% του συνολικού αριθμού των ψήφων, ποσοστό που, κατά τη γνώμη του, δεν είναι επαρκής για μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία κατά της «επιθετικής πολιτικής» της Δύσης. 

Μια διέξοδο για την ελληνική κυβέρνηση είναι η συνεργασία με τη Ρωσία και άλλες τράπεζες, όπως π.χ. των BRICS: 
«Μπορεί άραγε η Ελλάδα να αποφύγει μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που έλαβε χώρα στο Μεσαίωνα, όταν η ιδιοκτησία των ολόκληρων εθνών μπορούσε εύκολα να ληστευτεί; Πιστεύω ότι εάν η Αθήνα στρέφει σε συνεργασία με τη Μόσχα και λάβει χρηματοδότηση από τις χώρες BRICS, είναι αρκετά πιθανό».
Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments