“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Χέρι- χέρι ο Παπανδρέου με το DEB και τους Γκρίζους Λύκους στη Θράκη-Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού


Λάμπρος Ζαχαρής

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή, αναφορικά με το καινούργιο του πολιτικό δημιούργημα, «να φτιάξουμε ένα κόμμα που όμοιο του δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο» κανείς δεν κατάλαβε ακριβώς τι εννοούσε. Η μάλλον κανείς δεν κατάλαβε ότι προκειμένου να μπει στη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός είναι έτοιμος να θυσιάσει ξανά τα εθνικά συμφέροντα, αγκαλιάζοντας τους εκλεκτούς του Τουρκικού Προξενείου Θράκης.

Μια ματιά αρκεί να ρίξει κανείς σήμερα σε προεκλογικά φυλλάδια ορισμένων υποψηφίων με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) σε Ξάνθη και Κομοτηνή ώστε να διαπιστώσει ότι οι υποψήφιοι διακινούν ελεύθερα τις προσωπικές τους φωτογραφίες με την τουρκική ηγεσία και τους πράκτορες του DEB(του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος, γνωστό και ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας ), ενώ διατυπώνουν συχνά εμπρηστικές απόψεις περί ύπαρξης τουρκικής μειονότητας και Τούρκων πολιτών εντός της ελληνικής επικράτειας .

Και ενώ οι υποψήφιοι εμφανίζονται στα μεγάλα τεμένη των πόλεων ή των χωριών μετά την προσευχή για να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, δεν είναι λίγοι όσοι μετέχουν σε εθνικιστικούς τουρκοσυλλόγους που προσπαθούν να κατευθύνουν τη μειονοτική ψήφο και συνείδηση ανάλογα με τις επιθυμίες της…μητέρας Τουρκίας.

Κραυγαλέο παράδειγμα στην Κομοτηνή, αποτελεί η περίπτωση του Ιμπραήμ Σερίφ, του πρώην δημάρχου Αρριανών(σ.σ. περιοχή Ροδόπης), που φέτος κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. του Γιώργου Παπανδρέου. Αν ανοίξει κανείς το τετρασέλιδο προεκλογικό του φυλλάδιο θα διαπιστώσει ότι πέρα από τον Παπανδρέου αλλά και τον βουλευτή Ροδόπης ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή, οι φωτογραφίες τον απεικονίζουν με τον αρχηγό του DEB, Μουσταφά Αλή Τσαούς, και τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι φωτογραφίες με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, αλλά και τον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ως ενθύμια των άριστων διμερών του επαφών σε Ελλάδα και Τουρκία. Ως πρώην δήμαρχος Αρριανών ο Σερίφ δήλωνε ότι ο «δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός» με παράλληλες απαιτήσεις για τουρκόφωνο γυμνάσιο και λύκειο, και απειλές ότι τα τοπικά νηπιαγωγεία, δεν θα άνοιγαν αν δεν ήταν τουλάχιστον δίγλωσσα.

«Κατά την γνώμη μου πρέπει να στηριχθούνε οι Τούρκοι υποψήφιοι, και πιστεύω πως αυτό είναι κατάλληλο για τα συμφέροντα της μειονότητας» δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, εκ νέου υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που δήλωνε προκλητικά ότι : «εμείς δεν είμαστε μια εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας. Μείναμε εδώ με μια συνθήκη. Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ με τη συνθήκη. Αυτοί που με άφησαν εδώ ας ασχοληθούν. Το μήνυμά μου προς την Τουρκία είναι να έρθει εδώ να μας διεκδικήσει. Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να ξεσηκωθούμε», διακύρηττε ο Μάντατζη.

Οι επαφές με τον ακραίο δήμαρχο

Στην εκλεκτή παρέα του τραπεζιού του πρώην Πρωθυπουργού που ακολούθησε αμέσως μετά από την ομιλία του στην Κομοτηνή βρέθηκε και ο Ισμέτ Καδή, δήμαρχος Ιάσμου και πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» , ο οποίος μάλιστα στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές πραγματοποίησε εισήγηση σχετικά με αυτές στο Τουρκικό κοινοβούλιο.

Όπως έχουμε γράψει σε παλιότερο δημοσίευμα στην εφημερίδα «δημοκρατία», ο Ισμέτ Καδή, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ, κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους χριστιανικούς και τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, μεροληπτώντας υπέρ των μουσουλμάνων. Σύμφωνα με την έρευνα μας, τα κονδύλια που λαμβάνει για την ανάπτυξη των δήμων διοχετεύονται στην πλειονότητά τους σε μουσουλμανικούς οικισμούς.

Κάτοικοι της περιοχής τον κατηγορούν επίσης ότι δεν εμφανίζεται στις χριστιανικές γιορτές για εθιμοτυπικούς λόγους, όπως αρμόζει στο έθιμο των περιοχών αυτών, που θέλει τους τοπικούς ηγέτες, εκπροσώπους της μίας θρησκείας, να εμφανίζονται στις γιορτές της άλλης. Η πολιτική αυτή οδήγησε σε μεγάλο αριθμό μεταδημοτεύσεων οδηγώντας τους δημότες μέχρι... τη Θεσσαλονίκη, λόγω εξοργισμού με όλη αυτήν την κατάσταση.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού

Πέρα όμως από τους εκλεκτούς συνεργάτες του Παπανδρέου στην περιοχή, πολλά ερωτηματικά προκαλούν και οι τοπικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο νυν βουλευτής Ροδόπης, εκ νέου υποψήφιος Αϊχάν Καραγιουσούφ χαίρει της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας και θεωρείται από τους πολίτες σοβαρός, ισορροπημένος και μακριά από κάθε τουρκική εθνικιστική προπαγάνδα. , ο Χουσείν Ζειμπέκ στην Ξάνθη νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πιο ισχυρός παίκτης του στην περιοχή, στήνει το δικό του αυτονομιστικό παιχνίδι.

Φωτογραφίες με τον Τούρκο Πρόξενο, την πράσινη σημαία με την ημισέλινο της «Τουρκικής δημοκρατίας Ανεξάρτητης δυτικής Θράκης», συμμετοχή σε φιέστες για τον Κεμάλ Αττατούρκ είναι μόνο μερικά από τα πεπραγμένα της βουλευτικής θητείας του .

Περίεργη είναι και η στάση του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς ο υποψήφιός του στην Κομοτηνή, Ιλχαν Αχμέτ κοσμεί το φυλλάδιο του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον Μουεζίνογλου και τα υπόλοιπα… καλά παιδιά της Τουρκίας. Με σύνθημα «Πρώτα τη βοήθεια του Θεού ζητάω και μετά τη δική σας», θυμάται τους καιρούς που ως βουλευτής μοίραζε λεφτά στους μουσουλμάνους και ζητάει ξανά την ψήφο τους.

Την ίδια ώρα, πέρα από τα προεκλογικά παιχνίδια, αρκετοί τουρκοκίνητοι φοβούνται την προσπάθεια ρωσικής οικονομικής απόβασης στη Θράκη. Η είσοδος του νέου παίκτη απαντάται στον ερχομό ρωσικής τράπεζας αν και εφόσον το μετεκλογικό οικονομικό κλίμα το επιτρέψει.

(οι φωτό  προέρχονται από το φυλλάδιο του Ιμπραήμ Σερίφ. Μια εξ αυτών είναι από το δείπνο Παπανδρέου στην Κομοτηνή. )

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments