“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

TO ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail:chaziteo@t-online.de


29.01.2015
Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου


Κατα τις δηλωσεις του νυν υπουργου οικονομικων της κυβερνησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννην Βαρουφακην,
η Ελλας δεν επιμενει να αιτηση το «κουρεμα του ειδεχθους δημοσιου χρεους της» αλλα επιθυμει να συνδεση την πληρωμη των δοσεων του δημοσιου χρεους με το ΑΕΠ.

Ξεχασε ο περιφημος αυτος οικονομολογος τοσο γρηγορα, οτι το μεγαλυτερο μερος του δημοσιου χρεος της Ελλαδος ειναι ειδεχθες και οτι οι γορδιοι δεσμοι του χρεους αυτου δεν λυνονται αλλα κοβονται….Το δημοσιο χρεος της Ελλαδος σε ομολογα, δηλαδη σε κερδοσκοπικα χαρτια, δεν ηταν τιποτε αλλο απο ευκαιριες που εδωσε το ελληνικο κρατος σε επενδυτες να κερδισουν πολλα χρηματα, βασιζομενοι στις δικες τους δανειακες αναγκες.

Τα κερδοσκοπικα αυτα χαρτιά δεν ειχαν μεχρι το 2010 καμμια ιδιοτητα συμβατικων μετοχων, γιατι ο καθε επενδυτης δεν ειχε κανενα νομικο δικαιωμα απεναντι στο ελληνικο κρατος, που εξεδωσε τα ομολογα αυτα. Αυτοι που επαιξαν με τα κερδοσκοπικα αυτα χαρτια, οπως παιζει καποιος Λοττο, μπορουσαν να κερδισουν αλλα και να χασουν πολλα χρηματα.

Ακομη και στον ποιο ηλιθιο ειναι γνωστο, οτι δεν ειναι καθε κρατικο ‘η λα’ι’κο λαχειο ‘η παιχνιδι, κερδοφορο.

Με τα εγκληματικα «Μνημονια της Τρο’ι’κα», με την «συμβαση δανειακης διευκολυνσης», με τον «διακανονισμο χρηματοδοτισης αμεσου ετοιμοτητας» και με την «εισβολη του ΔΝΤ στην πατριδα μας» δρομολογηθηκε και εκτελεστηκε η λεηλασια της χωρας μας!

Με πληρη επιγνωση των πραξεων τους οσοι ασκουσαν εξουσια στην Ελλαδα εως την 25.01.2015 και υπηρετησαν με αφοσιωση και σχολαστικοτητα αλλα και εγκληματικα την τοκογλυφια του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, φερουν τοσο πολιτικη οσο και ποινικη ευθυνη!

Ευθυνη φερουν και ολα τα οργανα της Ε.Ε. που εκτελωντας και αυτα τις εντολες των τοκογλυφων του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, οχι μονο καλυπταν τους τοκογλυφους αλλα και την χυδαια προπαγανδα των ηλεκτρονικων και γραπτων ΜΜΕ κατα του Ελληνικου λαου.

Αντι να ομιλη ο κ. Γιαννης Βαρουφακης, για συνδεση του πληρωμων των δοσεων του ειδεχθους δημοσιου χρεους με το ελληνικο ΑΕΠ, οφειλεν προηγουμενως να αιτηση την διεξαγωγη ενος «λογιστικου ελεγχου του ειδεχθους χρεους» απο ανεξαρτητα και εκτος της Ε.Ε. ελεγκτικα οργανα!
Οφειλεν να φερη την ΕΚΤ προ των ευθυνων της στην μεγαλη διεξαχθεισα απατη απο τους τοκογλυφους του διεθνους πολιτικου σιωνισμου εις βαρος της πατριδα μας και να διεκδικηση την επιστροφη των ηδη κλεμενων! Οφειλεν να διεκδικηση το μεγιστο πριν την διαπραγματευση, διοτι το χρεος δεν ειναι μονο ειδεχθες, ειναι και μη βιωσιμο και αρα πρεπει να διαγραφη ‘η τουλαχιστον να κουρευθη.

Οι τοκογλυφοι του διεθνους πολιτικου σιωνισμου που ελεγχουν και καθοδηγουν ολα τα οργανα της Ε.Ε., ειναι αποφασισμενοι για πολλους και διαφορους λογους της γεωπολιτικης, να δωσουν ψυχια και σταχτη στα ετσι και αλλως μισοτυφλα ματια των Ελληνων.

Ο γραφων θα πληροφορησει συνοπτικα τους αναγνωστες για το τι ειναι αυτο που ομιλει ο νεος Ελληνας υπουργος οικονομικων!

Προκειται για το σχεδιο Β’ της Γερμανιας που εμφανιζεται ως ευρωπα’ι’κο, δηλαδη για το «τριτο σχεδιο βοηθειας» της για την σωτηρια της Ελλαδος, με το γερμανικο ονομα «BIP-indexierte Kredite für Griechenland», που συνδεει την εξυπηρετηση του ειδεχθους χρεους της Ελλαδος με την αναπτυξη της ελληνικης οικονομιας.

Προκειται για την εβδομαδιαια ενημερωση DIW Αριθ. 31+32.2014. Με το διαρρεων (ευρωπα’ι’κο μερος) δευτερον προγραμμα σωτηριας στο τελος του 2014, εκπονηθηκε το τριτο σχεδιο σωτηριας, διοτι και η προηγουμενη του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνηση απαιτουσε ενα ακομη κουρεμα του χρεους με επιμηκυνση αυτου και με χαμηλωτερους τοκους και με επιπλεουν χρεωλυτικα ελευθερα χρονια. Βαση της ως ανω εβδομαδιαιας ενημερωσης DIW και των στοιχειων των EFSF, ΔΝΤ, Ευρωπα’ι’κη Κομισιον, τα ανοιχτα ακομη χρεη προς τους δανειστες (302 δισεκατομμυρια ευρω χωρις 15 δισεκατομμυρια ευρω εντοκες συναλλαγματικες) σε ποσοστα εχουν ως εξης:
%
EFSF (European Financial Stability Facility) 44
GLF (Greek Loan Facility) 18
ESZ (Europäisches System der Zentralbanken) 9
IWF (Internationaler Währungsdonds 10
Iδιωτες Δανειστες (Αναδομημενοι) 11
Ιδιωτες Δανειστες 8
………

100
Τα 90 % του μακροχρονιου δημοσιου χρεους των 302 δισεκατομμυριων ευρω βρισκεται σε κοινα χερια.

Με το τριτο σχεδιο βοηθειας κοινων δανειων με συνδεση της εξυπηρετησης τους με την αναπτυξη της ελληνικης οικονομιας, δηλαδη με την αναπτυξη του ΑΕΠ, θα ειχεν κατα τους δανειστες η Ελλαδα τα εξης πλεονεκτηματα:

θα μειωνε την πιθανοτητα χρεοκοπιας της Ελλαδος και κατ’ επεκταση το ρισκο των φορολογουμενων Γερμανων. Απο την αλλη πλευρα θα σταθεροποιουσε τις δοσεις αποπληρωμων επισης και σε εποχες με χαμηλα ποσοστα αναπτυξης της ελληνικης οικονομιας.

τα με το ΑΕΠ συνδεδεμενα δανεια θα ενισχυαν την ευθυνοτητα των ελληνικων κυβερνητικων αρχων να προωθουν τα εκαστοτε μεταρρυθμιστικα προγραμματα της οικονομιας και την ροπη για επιτυχια.

τα με το ΑΕΠ συνδεδεμενα δανεια θα ελαφρυναν μικρο- και μεσοπροθεσμα την ελληνικη κυβερνηση δια επιμηκυνσης του χρονου πληρωμων των τοκων, ετσι ωστε θα αναγκαζονταν λιγωτερο εντατικα να σχεδιαζουν την προ κυκλικη δημοσια ταμιακη πολιτικη.

οι δανειστες στηριζονται απο το γεγονος, που μακροπροθεσμα εξασφαλιζεται η αποπληρωμη του χρεους εφ’ οσον η ελληνικη οικονομια ανορθωθει.

Κατα τις προγνωσεις της Ε.Ε. Απριλιου 2014 το δημοσιο χρεος ειχε φθασει στα 177 % του ΑΕΠ, με προβλεψη να μειωθη αυτο το 2020 στα 125 %.

Σε αντιθεση με τις δηλωσεις του κ. Ιωαννη Βαρουφακη, ο γραφων ειναι της γνωμης, οτι εαν το επαχθες δημοσιο χρεος δεν διαγραφει ‘η δεν κουρευτει στο μεγαλυτερο του ποσοστο, η μονη λυση σωτηριας της πατριδας μας απο την σημερινη οικονομικη και κοινωνικη κριση που την μαστιζει, ειναι η εξοδο της τοσο απο την ευρωζωνη οσο και απο την Ε.Ε. Η επαναφορα της δραχμης οφειλει να συνδεθει με εθνικοποιηση κατα 100 % της Τραπεζας Ελλαδος.

Σκοπος της ευρωζωνης και Ε.Ε. και της προσφατης επισκεψης του προεδρου της ευρωβουλης στην Αθηνα, ειναι η δημιουργια ψευτοαντιθεσεων στο θεμα των πολιτικων λιτοτητας οπως στο προσφατο παρελθων των μνημονιων.

Στοχος τους ειναι να εξασφαλισουν απο την κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα ιδια συμφεροντα των ντοπιων και ξενων ελιτ της σιωνιστικης τοκογλυφιας και των ανοικτων και απελευθερωμενων αγορων που εχουν καταστρεψει την ελληνικη παραγωγη, απο τοτε που η Ελλας εγινε μελος της Ε.Ε. Απο τις δηλωσης του κ. Ιωαννη Βαρουφακη προκυπτει το συμπερασμα, οτι με το περιγραφεν τριτο προγραμμα σωτηριας, θα μοιραζονται στο μελλον και με τον ΣΥΡΙΖΑ καπου-καπου μερικα ψιχουλα στον «Ελληνικο Λαο», οπως κανουν κατα την διαρκεια της κρισης οι διαφορες ΜΚΟ που χρηματοδοτουνται απο τους γνωστους τοκογλυφους του διεθνους πολιτικου σιωνισμου.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

http://www.arxaiaithomi.gr

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments