“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Σχέδια για την ανάπτυξη Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ρωσία

Η ρωσική United Instrument-Making Company ενσωματώθηκε στην κρατική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Rostec και ξεκίνησε ένα έργο μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή πάνω από 30 ρωσικών εταιριών, εκπαιδευτηρίων και ερευνητικών ιδρυμάτων για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης και τη σημασιολογική ανάλυση δεδομένων, είπε ο επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας, Αλέξανδρος Καλίνιν.

«Η δημιουργία της τεχνητής νοημοσύνης είναι μια βασική τάση της ανάπτυξης της πληροφορικής τεχνολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκφράστηκαν αρκετές γνώμες ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης είναι πολύ πιο επικίνδυνες από τους υφιστάμενους τύπους στρατιωτικών εξοπλισμών», είπε ο ίδιος σε συνέδριο για τις τεχνολογίες της πληροφορίας στον τομέα της άμυνας που πραγματοποιήθηκε στη Δημοκρατία του Ταταρστάν.

Οι κύριοι ανταγωνιστές της Ρωσίας στον τομέα της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα σε κρατικό επίπεδο και το Google, το Facebook, η Apple και η Baidu σε εταιρικό επίπεδο, που επενδύουν μαζικά σε αυτά τα σχέδια, δήλωσε ο Καλίνιν.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το τμήμα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της DAPRA, IAPRA, In-Q-Tel και περίπου άλλα 20 εξειδικευμένων επιχειρηματικών κεφαλαίων. Στη χώρα μας, αυτές οι τεχνολογίες μόλις αρχίζουν να αναπτύσσονται και η διαδικασία της δημιουργίας τους είναι επιταχύνεται», τόνισε ο αξιωματούχος της εταιρείας.

Το ρωσικό σύστημα ανάλυσης δεδομένων σημασιολογική βασίζεται στα πλέον πρόσφατα επιτεύγματα της μηχανικής μάθησης και τεχνολογικών μεγάλων δεδομένων, είπε ο ίδιος.

«Μαζικά δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία και ο υπολογιστής μαθαίνει να κατανοεί την μορφολογία και τη σύνταξη της γλώσσας, τη σημασιολογία των λέξεων και ολόκληρων κειμένων. Οι υπολογιστές χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για να ψάξουν ειδήσεις, άρθρα, έγγραφα και αναφορές που απαιτούνται για το χρήστη στο διαδίκτυο, πηγές και διάφορες αποθήκες πληροφοριών», δήλωσε ο αξιωματούχος της εταιρείας.

Αυτό το σύστημα είναι σε θέση να επιλύει τα πιο σοβαρά αναλυτικές και εφαρμοσμένες εργασίες χωρίς συμμετοχή του ανθρώπου σε διάφορους τομείς, όπως τις επιχειρήσεις, τη διακυβέρνηση του κράτους, των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, την επιστήμη και ούτω καθεξής, πρόσθεσε ο Καλίνιν.

Οι συμμετέχοντες του έργου περιλαμβάνουν την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών, το Υπολογιστικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Έρευνας και το Κέντρο Δοκιμών της βιομετρικής τεχνολογίας στο Κρατικό Πολυτεχνείο Μπάουμαν της Μόσχας, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Ινστιτούτο Οικονομικών, Πληροφορικής και Συστημάτων Διακυβέρνησης Central R&D, συντακτικές επιτροπές πολλών ομοσπονδιακών οργανισμών, μέσων μαζικής ενημέρωσης, κρατικών και ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών, ανάπτυξης λογισμικού, την ενέργεια και το δίκαιο.

Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/