“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Επήλθε συμφωνία Δύσης-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα!

Σχόλιο: Και τώρα που επήλθε συμφωνία, όλοι είναι έτοιμοι για πόλεμο!...Με πρώτο βιολί το Ισραήλ και την Σαουδική Αραβία!....Και όσους ξεχνούν σχεδόν την ίδια συμφωνία είχαν κάνει και με τον Καντάφι, λίγο πριν την Αραβική Άνοιξη!...

Ιστορικών διαστάσεων είναι η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι χώρες της Δύσης, με την προσθήκη της Ρωσίας και το Ιράν, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξαγόντουσαν στη Βιέννη της Αυστρίας. Τη συμφωνία αποκάλυψε πρώτος Ιρανός διπλωμάτης, ενώ πλέον επιβεβαιώνεται και δυτικές διπλωματικές πηγές.

Η συμφωνία προβλέπει την ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την επιβολή περιορισμών στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Αυτή την ώρα ξεκινά στη Βιέννη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το Ιράν φέρεται να αποδέχθηκε ένα σχέδιο «ξαφνικής αποκατάστασης», σύμφωνα με το οποίο οι κυρώσεις θα επανέλθουν εντός 65 ημερών, σε περίπτωση παραβίασης της συμφωνίας που αφορά τους περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.



Σύμφωνα επίσης με κάποιες πρώτες λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές, το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει για πέντε χρόνια, ενώ το αντίστοιχο εμπάργκο για τα πυραυλικά συστήματα θα παραμείνει σε ισχύς για οκτώ χρόνια.

Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον πλέον μετατοπίζεται στο πεδίο της εφαρμογής της συμφωνίας, αλλά και στο πως σκοπεύει να αντιδράσει το Ισραήλ που ποτέ δεν έκρυψε την αντίδρασή του στην προοπτική συνομολόγησης συμφωνίας της Δύσης με το Ιράν, θεωρώντας ότι η Τεχεράνη εμπαίζει τη Δύση και ότι θα αξιοποιήσει την άρση των κυρώσεων για να ολοκληρώσει μυστικά το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/