“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Κοτζιάς ετοιμάζεται να αναγνωρίσει το Κόσσοβο;

Την πόρτα σε θύελλες ανοίγει η αναγνώριση του Κοσσόβου.

Δεν είναι τόσο απλή μια τέτοια απόφαση…


Πολλά ακούγονται στο παρασκήνιο για την επίσκεψη του Υπ. Εξ. Κοτζιά στην Πρίστινα. Μαθαίνουμε ότι στο Υπ. Εξ. Έχουν επεξεργασθεί προτάσεις για ανατροπή της μέχρι τώρα πολιτικής στο θέμα του Κοσσόβου και την προώθηση της επίσημης (de jure) αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του από την Ελλάδα.

Αυτή η κίνηση γίνεται για να σταλεί θετικό μήνυμα σε Ουάσιγκτων και Βερολίνο αλλά και με την ελπίδα ότι θα εκτιμηθεί αυτή η ανατροπή της ελληνικής πολιτικής….από την αλβανική κυβέρνηση, ώστε να μην εγείρει διάφορα ενοχλητικά ζητήματα στην επίσκεψη του Κοτζιά στα Τίρανα.

Η αναγνώριση του Κοσσόβου γεννά δύο σημαντικά ζητήματα για την ελληνική εξωτερική πολιτική:

Για πρώτη φορά θα αναγνωρίσει η Ελλάδα την δυνατότητα της Βίαιης ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ στα Βαλκάνια με βάση τις επιδιώξεις μιας μειονότητας. Με δεδομένη την ευαισθησία της χώρας μας λόγω των γνωστών επιδιώξεων της Τουρκίας στην ΘΡΑΚΗ, κανείς δεν αναλογίζεται τι σημαίνει μια τέτοια κίνηση;

Και φυσικά το δεύτερο έχει να κάνει με το Κυπριακό, καθώς η αναγνώριση του Κοσσόβου νομιμοποιεί, ουσιαστικά, σε διεθνές επίπεδο την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της ΚΥΠΡΟΥ και την ύπαρξη του Ψευδοκράτους……

Παρόν

http://dia-kosmos.blogspot.gr/