“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Άντρο φοροφυγάδων Ολλανδία και Λουξεμβούργο!

Οι πολυεθνικές φορολογούνται από 1% έως 2%, όταν ο φορολογικός συντελεστής στην ΕΕ για τις επιχειρήσεις είναι από 10% έως 35%!


Στα 11 βήματα έχει στήσει την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε από τη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές ο Τσίπρας, που αρνείται να υποταχθεί. Και προβάλλει ένα κάρο δικαιολογίες έξι μήνες τώρα για να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο ενός έντιμου συμβιβασμού, που δεν θα αναστατώνει την ελληνική κοινωνία με νέους φόρους και περικοπές συντάξεων και μισθών.

Στην αντίδραση του πρωθυπουργού που τονίζει ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα ο ελληνικός λαός μόνιμη είναι η απάντηση του Σόιμπλε ότι δεν έχει καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και δεν πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Σε στιγμές αντιπαράθεσης με τον Τσίπρα και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ το ίδιο επιχείρημα επικαλείται. Μόνο που είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει, γιατί η χώρα του, το Λουξεμβούργο, όπου μέχρι πρότινος ήταν πρωθυπουργός, είναι φορολογικός παράδεισος για τις πολυεθνικές και γενικά τους μεγαλοφοροφυγάδες. Όπως και η Ολλανδία, η οποία έχει γίνει φερέφωνο του γερμανού υπερυπουργού της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την έκθεση της ActionAid, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία είναι οι δύο ευρωπαϊκοί φορολογικοί παράδεισοι που δέχονται πάνω από το ένα τέταρτο των άμεσων ξένων επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι δύο αυτές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης συγκεντρώνουν το 26% περίπου των παγκόσμιων ξένων επενδύσεων, παρότι συνεισφέρουν λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ! Γνωστές μεγάλες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο διοχετεύουν τα κέρδη τους μέσα από το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία επειδή προσφέρουν ειδική φορολογική μεταχείριση. Σε αυτές τις χώρες, οι πολυεθνικές έχουν φορολογικούς συντελεστές χαμηλότερους από 1% - 2%, όταν ο ισχύων φορολογικός συντελεστής για τα έσοδα των επιχειρήσεων στην ΕΕ είναι μεταξύ 10% και 35%! Αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, από το οποίο το Ευρωπαϊκό Ταμείο χάνει δισεκατομμύρια ευρώ, που θα πήγαιναν σε κοινοτικά προγράμματα για όλους τους λαούς της ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε κάνει πως δεν το βλέπει. Και πώς να το δει όταν μονίμως έχει στραμμένα τα μάτια του στην Ελλάδα;

Παρόν
http://dia-kosmos.blogspot.gr/