“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Κοινωνική Μηχανική: "ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ!"

Σε ένα πείραμα του 1987, οι ερευνητές Wegner, Schneider, Carter & White ζήτησαν από τους συμμετέχοντες για τα επόμενα πέντε λεπτά να ΜΗΝ σκέφτονται κάτι, π.χ. στο συγκεκριμένο μία Λευκή Αρκούδα. Εάν όμως σκέφτονταν μία λευκή αρκούδα, τότε να χτυπήσουν το καμπανάκι που βρισκόταν δίπλα τους. 

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο τόπος βούιζε από τα συνεχόμενα καμπανάκια!

Το πείραμα λογίζεται ως αποτυχία(?) αλλά κατέδειξε ένα πολή σημαντικό φαινόμενο. Εάν πεις σε κάποιον ΜΗΝ κάνεις το τάδε, η πιθανότητα είναι να ΚΑΝΕΙ το τάδε που του ζήτησες να μην κάνει.

Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό από παλιά και μάλιστα και σε τομείς που υποθετικά καμία σχέση δεν είχαν με την "επιστήμη". Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η θεωρία που λέει ότι για να ζητήσεις από κάποιον να μην κάνει κάτι που δεν θες, δεν θα πρέπει να του το ζητήσεις με το μην, το αρνητικό, το στερητικό... π.χ. "κοίτα νικολάκη μην ζωγραφίζεις αγκυλωτούς σταυρούς στους τοίχους, θα σε σκοτώσω!", ο νικολάκης φυσικά γέμισε τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς, διότι στην πρόταση εμπεριέχεται αυτό που του ζήτησε να ΜΗΝ πράξει (ομοίως σε αυτή την πρόταση, η τελευταία λέξη είναι το "πράξει"). Αυτό μένει. Όταν λες στον άλλο "ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" π.χ. το υποκείμενο κατά 99% ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

(Έτσι μπορεί να καταλάβει ο νοήμων γιατί στα κείμενα της Ο.Ε.Α. υπάρχουν οι προτάσεις: "Ψηφίστε Χρυσή Αυγή ώστε να καταστραφεί ολοκληρωτικά η Ελλάδα...". Διότι με άλλον τρόπο θα προκαλούνταν το φαινόμενο της "Λευκής Αρκούδας"...)

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟ, ο αποδέκτης κάνει αυτό και κείνο.

ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟ, ο αποδέκτης δεν κάνει αυτο και κείνο.

ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι στο κόλπο, ο ψηφοφόρος πάει και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ

ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, διότι ΚΑΙ αυτοί είναι στο κόλπο, ο ψηφοφόρος πάει και ψηφίζει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ....


Εδώ μπορεί να "κολλήσει" και η παρατήρηση για την αγγλική γλώσσα. Ο "ζωντανός" στα αγγλικά είναι Alive. 

Δηλαδή, a-live. 

Εμείς γνωρίζουμε ότι το α-στερητικό, κατά συνέπεια, ο "ζωντανός" κατά τους Άγγλους είναι ο "μη-ζωντανός". Έχει βαθιές προεκτάσεις το θέμα στο σημαίνον και στο σημαινόμενον. Διότι εάν οι αγγλοσάξονες θεωρούν "ζωντανούς" τους "μη-ζωντανούς", ο νους μας μπορεί να κάνει τις νοσηρές προεκτάσεις. Ότι δηλαδή το αγγλοσαξονικό κατεστημένο υποσυνείδητα καρφώνει στον εγκέφαλο των θυμάτων του την ιδέα ότι ο "ζωντανός" είναι ο "μη-ζωντανός" ο "μη-αντιφρονών", ο "μη-αντιδραστικός", ο "μη-ψυχωμένος". Ζωντανός κατ'αυτούς είναι ο άνθρωπος - ζόμπι, ο "μη-ζωντανός".
Τέλος παρένθεσης.

Το εν λόγω πείραμα της λευκής αρκούδας βέβαια κάθε άλλο παρά αποτυχημένο ήταν διότι επιβεβαίωσε στους χειραγωγούς των κοινωνιών ότι με την αντίστροφη ψυχολογία μπορούν να χειραγωγήσουν το θύμα ώστε να πράξει αυτό που τελικά θέλουνε.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι δε, ότι τα μεγάλα κεφάλια των επιστημονικών ομάδων πίσω από τον θίασο των πολιτικών το γνωρίζουν αυτό και όχι μόνο το γνωρίζουν αλλά το εφαρμόζουν ΤΩΡΑ!

Αυτή τη στιγμή, δύο σχηματισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο των κέντρων ελέγχου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η μετεξέλιξη των ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ κατά μερικές απόψεις κοντά στην πραγματικότητα.

Από τη μία έχουμε την επίθεση ΟΛΩΝ των άλλων στο ΣΥΡΙΖΑ (αυτό επαληθεύεται με μία απλή διαδρομή στα sites, στα blogs, στα ΜΜΕ και από την άλλη έχουμε την επίθεση πάλι όλων των άλλων στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (και αυτό επαληθεύεται).

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι ύστερα από κάθε "επίθεση" τα ποσοστά και των δύο σχηματισμών ανεβαίνουν! Μάλιστα σε αυτό συντελούν και οι "επιτιθέμενοι". Διότι όταν ακούς τον αισχρό Μιχελάκη ή τον αισχρό Καρατζαφέρη να σου λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χ.Α., την δημοκρατία μπλα μπλα μπλα, έ σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Το γνωρίζουν όμως αυτό! Αυτό θέλουμε να σας τονίσουμε. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
http://dia-kosmos.blogspot.gr/