“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Μια μυστηριώδης αποπομπή..Μετά τον Δημήτριο Λιάτσο και Θανάσης Αυγερινός....Δεν πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από την Ρωσσία!....

ΤΟ ΑΠΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, Ο Θ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ

Πληθώρα σχολίων πυροδοτήθηκε από την Τετάρτη στο δημοσιογραφικό κόσμο και στο αναγνωστικό κοινό για την παράξενη απόλυση του έμπειρου ανταποκριτή Θανάση Αυγερινού στη Μόσχα από το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 


Ο Θ.Αυγερινός είναι ο ιδρυτής και σύμβουλος αυτής της δικτυακής πύλης, καθώς και του ομώνυμου εντύπου, του πρώτου και εν πολλοίς μοναδικού free press περιοδικού ελληνικών συμφερόντων, που κυκλοφόρησε στη Ρωσία και ανέδειξε στο ρωσόφωνο κοινό πολλές πλευρές της ιστορίας, του πολιτισμού και του τουρισμού μας.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο δημοσιογράφος , το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ελλάδας διέκοψε τη συνεργασία μαζί του δίνοντάς του παράλληλα αντικρουόμενες εξηγήσεις για το πώς και το γιατί. Ο ανταποκριτής αντέδρασε με επιστολή στην ΕΣΗΕΑ και στη Διοίκηση του πρακτορείου, κάνοντας λόγο για λογοκριμένες ανταποκρίσεις και ουσιαστικά για φιμωσή του. Το πρακτορείο, αν και ρωτήθηκε από ΜΜΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στις σοβαρές αυτές κατηγορίες.


Εντυπωσιακό είναι πάντως το γεγονός ότι όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και η Συντακτική Ομάδα του ellada-russia, όπου συχνά αναπαράγονται κείμενα Ελλήνων ανταποκριτών ή ειδικών για τη Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ και μεταφράζονται αντίστοιχες ρωσικές πηγές, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες σημαντικά σχόλια για την Ελλάδα, ανταποκρίσεις του ίδιου του Θ.Αυγερινού, γνώμες και δηλώσεις, δεν βρήκαν θέση στο ΑΠΕ, είτε αλλοιώθηκαν εμφανώς, "προσαρμόστηκαν" πιθανώς σε κάποια ανεξήγητα κριτήρια, είτε και αποσύρθηκαν από το δελτίο μετά τη δημοσίευσή τους, όπως καταγγέλλει και ο ίδιος ο δημοσιογράφος. 

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το ότι πολλά από τα κείμενά αυτά αφορούσαν εθνικά θέματα, αλλά και κρίσιμες προειδοποιήσεις ή εκτιμήσεις από τη ρωσική πλευρά, οι οποίες τελικά παρεμποδίστηκαν στο να φτάσουν στην ελληνική κοινή γνώμη.

Μακάρι να συνειδητοποιήσουν πόσο λάθος κάνουν όσοι αποφάσισαν την καταγγελία της σύμβασης του ανταποκριτή, γιατί πεπειραμένοι γνώστες της ρωσικής πραγματικότητας και γλώσσας σε τέτοιο επίπεδο δεν βρίσκονται κάθε μέρα και είναι πολύτιμοι για τη χώρα, όσο δύσκολες κι αν είναι οι στιγμές, που περνάμε. Αλλά φαίνεται πως άλλες σκέψεις και άλλες προτεραιότητες επικράτησαν μέχρι στιγμής. 

Η δικτυακή μας πύλη θα παραχωρεί το βήμα της στον ιδρυτή και συνάδελφό μας Θ.Αυγερινό σε όση έκταση και για όσο χρόνο χρειαστεί, ώστε να καλυφθεί κατά δύναμη το κενό, που δημιουργείται. 

Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας μαζί με τους δεκάδες και εκατοντάδες, που αντέδρασαν μαζί του και τον υποστήριξαν, ζητώντας να επανεξεταστεί άμεσα το θέμα της καταγγελίας της σύμβασής του από τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, από το ΔΣ του ΑΠΕ και εντέλει από την κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του εθνικού μέσου, ιδιαίτερα μάλιστα σε συνθήκες προεκλογικής εκστρατείας.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/