“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Πλήγμα σε Κίνα από το δικαστήριο της Χάγης..που δεν αναγνωρίζει η Κίνα και ελέγχεται πλήρως από τις ΗΠΑ!...

Σχόλιο:Επίσης αυτό το δικαστήριο δεν το αναγνωρίζει και η Αμερική.....Αλλά το ελέγχει και ισχύει για τους άλλους, για να περνάει και από εκεί τα σχέδιά της!...Δεν ξεχνάμε βέβαια την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας που δεν καταδίκασε αυτό το δικαστήριο κανέναν Κοσσοβάρο που ΕΣΦΑΖΕ τους ΣΕΡΒΟΥΣ και πωλούσε τα όργανα τους!..... 

Το Μόνιμο Δικαστήριο Διαιτησίας της Χάγης, αποφάνθηκε ότι είναι αρμόδιο να εκδικάσει τις εδαφικές διαφορές Φιλιππίνων-Κίνας σε αμφισβητούμενες περιοχές στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.


Η εξέλιξη αυτή αποτελεί νομική ήττα για την Κίνα, καθώς απορρίπτονται οι ισχυρισμοί του Πεκίνου, το οποίο διεκδικεί θαλάσσιες περιοχές στην Κινεζική Θάλασσα, ερχόμενο σε αντιπαράθεση, συνολικά, με την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν, το Μπρουνέι και το Βιετνάμ.

Η Κίνα αρνήθηκε να συμμετάσχει στις διαδικασίες και αρνείται την δικαιοδοσία του δικαστηρίου γενικά στην προκειμένη περίπτωση. Η χώρα διεκδικεί την κυριαρχία σχεδόν όλης της Κινεζικής Θάλασσας, Βόρειας και Νότιας, αρνούμενη τα δικαιώματα επ’ αυτής των άλλων κρατών.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι έχει δικαιοδοσία να εκδικάσει επτά από τις αιτιάσεις των Φιλιππίνων που προκύπτουν από την Σύµβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης (UNCLOS). Η δε απόφαση της Κίνας να μη συμμετάσχει δεν αφαιρεί τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

Οι ΗΠΑ, χαιρέτησαν την απόφαση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του UNCLOS, η απόφαση του δικαστηρίου είναι νομικά δεσμευτική και στις Φιλιππίνες αλλά και στην Κίνα.
Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία της επόμενης συνεδρίας του δικαστηρίου για το θέμα που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Το Μόνιμο Δικαστήριο Διαιτησίας της Χάγης ιδρύθηκε το 1899 για να ενθαρρύνει την ειρηνική διευθέτηση συγκρούσεων μεταξύ κρατών, οργανισμών και ιδιωτικών οργανώσεων. Η Κίνα, όπως και οι Φιλιππίνες, είναι μεταξύ των 117 μελών του.

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Χάγη, Ολλανδία
Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/