“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Γερμανική αστυνομία: Το «κύμα» προσφύγων απειλεί την εσωτερική ασφάλεια

Ο Χόλγκερ Μουνχ, αρχηγός της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (Bundeskriminalamt, BKA) δήλωσε πως η ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων στη χώρα εγείρει μια απειλή για την εσωτερική ασφάλεια, καθώς μόνο χθες Τετάρτη, περισσότεροι από 8.000 πρόσφυγες πέρασαν στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας διασχίζοντας τα σύνορα με την Αυστρία.

Πολιτικοί και αξιωματούχοι χώρας προειδοποιούν για την ενδεχόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στην Γερμανία, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις φέτος, ο συνολικός αριθμός των αφίξεων μεταναστών αναμένεται να κυμανθεί από 800.000 έως 1 εκατομμύριο.

"Η κατάσταση ασφάλειας επιδεινώνεται με τον αυξανόμενο αριθμό εισροής προσφύγων", είπε στο εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus ο Μουνχ, αρχηγός της BKA.

"Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αιτούντες άσυλο αυξάνονται, ενώ στις τάξεις της δεξιάς ανακινείται ένα κλίμα έντασης. Αυτή η δυναμική με ανησυχεί", επισήμανε, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "δύσκολη και τεταμένη".

Ο Μουνχ επισήμανε πως ο αριθμός των επιθέσεων που διαπράχθηκαν φέτος ενάντια σε κέντρα αιτούντων άσυλο έχει φτάσει τις 600 μέχρι σήμερα, αριθμός τριπλάσιος από πέρσι – 198 το 2014 – με τις 543 εξ αυτών να αποδίδονται σε μέλη ή συμπαθούντες ακροδεξιών οργανώσεων.

Παράλληλα τόνισε πως η BKA έχει καταγράψει 95 εγκληματικές ενέργειες και εμπρηστικές επιθέσεις, ενώ διεξάγει έρευνες για 10 υποθέσεις προσφύγων που φέρονται να ενέχονται στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε άλλες χώρες, ή φέρονται να είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Χθες Τετάρτη, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αυστρίας διότι προωθεί πρόσφυγες τις βραδινές ώρες και κάλεσε την Βιέννη να αντιμετωπίσει με πιο συντεταγμένο τρόπο την μεταναστευτική κρίση.

Όμως, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας, χθες Τετάρτη κατέφθασαν στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας 8,150 μετανάστες – εκ των οποίων 6.600 διέσχισαν τα σύνορα από μια περιοχή κοντά στο Πασάου.
Πρόσθεσε πως οι αυστριακές αρχές συνεχίζουν με μη συντεταγμένες τακτικές να προωθούν μετανάστες, επιβιβάζοντας τους σε λεωφορεία προς τα σύνορα με την Γερμανία.

Επιπλέον 1.674 μετανάστες πέρασαν στην γερμανική επικράτεια, προερχόμενοι από την Δανία, ανέφερε η γερμανική αστυνομία.

ΑΠΕ
Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/