“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

FUEN: „urbi et orbi“, διά στόματος τού υπουργού Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ-... Ο υπέρμαχος του παγγερμανισμού...

Κλάους Κίνκελ: Το αφεντικό της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ σκληρός κατά της Ελλάδας

Όταν στις 9 Νοεμβρίου του 1989 βρέθηκα για δώδεκα μέρες στο Βερολίνο με δημοσιογραφική τότε αποστολή της ΕΡΤ να καταγράψω τα συγκλονιστικά γεγονότα της πτώσης του Τείχους –δεν υπήρχαν ακόμη στην Ελλάδα ιδιωτικά κανάλια–, ένας Ιταλός συνάδελφος της RΑΙ, που βρισκόταν με το συνεργείο του δίπλα μου, πάνω σ’ ένα από τα όρθια ακόμη κομμάτια του Τείχους, στην πλατεία Πότσνταμ, θυμάμαι ότι σχολίασε με προβληματισμό: 

«Τώρα η Γερμανία ενώνεται και ίσως γίνει και πάλι ισχυρή. Μένει να δούμε –και φοβάμαι γι’ αυτό– τι θα κάνει στο μέλλον, ας πούμε έπειτα από είκοσι χρόνια». 

Ο συνάδελφος είχε πέσει έξω μόνο ως προς τον χρόνο...

Κοντεύουν, βέβαια, να συμπληρωθούν είκοσι έξι χρόνια από τότε, αλλά η Γερμανία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα –μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ενοποίησή της– να «ανακατώνει» (ήπιος όρος) και πάλι την Ευρώπη με τα ηγεμονικά καμώματά της. Όποιος δεν το βλέπει αυτό σήμερα μάλλον έχει το κεφάλι του χωμένο στην άμμο.
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΙΤΣΑΝΤΩΝΗ
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Πέμπτη 21 Μαίου.2015

http://dia-kosmos.blogspot.gr/