“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

"Οι αρχιτέκτονες του Μικρασιατικού Ολοκαυτώματος 1912-1922" βίντεο!

Έμφαση στην τεκμηρίωση δίνει ο Βασίλης Κάρτσιος στο βιβλίο του "Οι αρχιτέκτονες του Μικρασιατικού Ολοκαυτώματος 1912-1922", το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης,
Ο συγγραφέας αποδίδει ευθύνες στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου, κατάφερε με την πολιτική του «ιδιοφυία» και τη «διορατικότητά» του να μετατρέψει τη σύγκρουση των αυτοκρατοριών σε έναν καταστροφικό ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον οικουμενικό ελληνισμό σε προσφυγικές παράγκες, να στρέψει τον μπολσεβικισμό για δεκαετίες εναντίον της Ελλάδας και να δώσει στην Τουρκία κάτι που δεν είχε: Την εθνική της εορτή της Ανεξαρτησίας».
 

Ο νομικός, συγγραφέας και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γαρούφας υπογράμμισε ότι το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε ερευνητές, όσο και στους απλούς αναγνώστες. Τόνισε, δε, ότι παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρασκήνιο της περιόδου 1912-1922 και, ίσως για πρώτη φορά, τον ρόλο μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας, του εμπόρου όπλων Βασίλη Ζαχάρωφ.
 

Για ένα συναρπαστικό βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών Πάνος Νοτόπουλος και αναφέρθηκε στην "εμμονή" του κ. Κάρτσιου με το κυνηγητό της λεπτομέρειας.
 

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Οραήλογλου.
**

http://ermionh.blogspot.ro/
http://dia-kosmos.blogspot.gr/