Για τον Κλαούζεβιτς ο στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός του πολέμου είναι ο αφοπλισμός του εχθρού και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται συμπλοκή πράγμα το οποίο συνεπάγεται αιματοχυσία.

Είναι ευσεβής πόθος για «καλόκαρδους ανθρώπους» όπως αναφέρει να πιστεύει κάποιος ότι «μπορεί να νικήσει χωρίς πολύ αιματοχυσία».

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Στις 4 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα ο Kerry για Λαθρομετανάστες Ενέργεια και Κυπριακό

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν το Κυπριακό, το προσφυγικό και τα ενεργειακά ζητήματα κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, John Kerry στην Αθήνα, η οποία, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το real.gr η επίσκεψη θα είναι μονοήμερη. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συνοδεύσει και τον Barack Obama κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια της Τουρκίας την προσεχή Παρασκευή 20 Νοεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής των G-20.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αττάλεια ο Barack Obama θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες για επίλυση του Κυπριακού εντός της προσεχούς άνοιξης.

Το Κυπριακό είναι το δεύτερο θέμα μετά το προσφυγικό που θα συζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα την προσεχή Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Εκτός του Κυπριακού ο John Kerry κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα θα συζητήσει για το προσφυγικό και τα θέματα ενέργειας, ενώ αναμένεται να κάνει και δηλώσεις για την μείωση του ελληνικού χρέους.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/