Για τον Κλαούζεβιτς ο στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός του πολέμου είναι ο αφοπλισμός του εχθρού και για να επιτευχθεί αυτός χρειάζεται συμπλοκή πράγμα το οποίο συνεπάγεται αιματοχυσία.

Είναι ευσεβής πόθος για «καλόκαρδους ανθρώπους» όπως αναφέρει να πιστεύει κάποιος ότι «μπορεί να νικήσει χωρίς πολύ αιματοχυσία».

Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Για τις συνθήκες ασφάλειας ζήτησε να ενημερωθεί ο Τσίπρας.. .ΣΣ. Από τους Πυρήνες της Φωτιάς;

Της Νίκης Ζορμπά

Η χθεσινή σφαγή στο Παρίσι έχει υποβάλει την κυβέρνηση σε συνθήκες σοκ.

Το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Όπερ σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός, έχοντας ήδη στείλει μήνυμα συμπαράστασης στον Γάλλο πρόεδρο, θα μιλήσει αργότερα τόσο με τον ίδιο όσο και με "όποιον άλλο χρειαστεί", όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές. Το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσίπρας στον Γάλλο ομόλογό του ήταν "Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τη στήριξη μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στον γαλλικό λαό".

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλα τα υπουργεία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε τυχόν απαιτήσεις που θα προκύψουν εντός των επόμενων ωρών.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/