«Φακέλωμα» μουσουλμάνων ζητά ο Τραμπ, σοκαρισμένη δηλώνει η Χίλαρι...Βίντεο

O Αμερικανός μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις γα το προεδρικό χρίσμα του του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, πρότεινε να «φακελώνονται» οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Την πρόταση καταδίκασε η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον αλλά και ο αντίπαλός του Τζεμπ Μπους.


«Πρέπει να το κάνουν, πρέπει να γίνει» απάντησε σε δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου NBC που τον ρώτησε εάν τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικής εγγραφής των μουσουλμάνων σε μητρώα, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει στον ιστότοπο Yahoo News.

«Χρειάζονται πολλά συστήματα, εκτός των βάσεων δεδομένων», επισήμανε ο Τραμπ. «Θα το εφαρμόσω αυτό το μέτρο, απολύτως, αν εκλεγώ», δήλωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον ειδικό τρόπο με τον οποίο οι μουσουλμάνοι πρέπει να «φακελώνονται», ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Σε διαφορετικές περιοχές. Θα εγγράφονται σε διαφορετικές περιοχές. Όμως πρόκειται για ζήτημα χειρισμών, η χώρα μας δε γνωρίζει πώς να το διαχειρίζεται».

Χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, όπως άλλωστε το συνηθίζει, στις συνεντεύξεις που παραχωρεί, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είπε: «το κλειδί είναι οι άνθρωποι να μπορούν να έρχονται στην χώρα, όμως πρέπει να έρχονται νόμιμα».

Όταν ο δημοσιογράφους τον ρώτησε εάν συγκρίνει την πρότασή του περί φακελώματος των μουσουλμάνων με την εγγραφή σε καταλόγους των Εβραίων στη ναζιστική Γερμανία, εκνευρίστηκε.

«Πρόκειται για μια σοκαριστική ρητορική» απάντησε σήμερα το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον με ανάρτησή της στον λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Όλοι εκείνοι που επιθυμούν να κυβερνήσουν αυτήν την χώρα πρέπει να το καταδικάσουν».

Και πράγματι τουλάχιστον ένας Ρεπουμπλικανός διεκδικητής του προεδρικού θώκου των ΗΠΑ καταδίκασε την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το να μιλά για περιορισμό (των μουσουλμάνων), για κλείσιμο των τεμενών, για φακέλωμα των ανθρώπων. Αυτό είναι κακό» τόνισε ο Τζεμπ Μπους με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο οποίος εμφανίζεται ενώπιον των ψηφοφόρων του συντηρητικού κόμματος ως ο αντι-Τραμπ.

«Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα αποφασιστικότητας. Πρόκειται για χειραγώγηση του φόβου και του άγχους των πολιτών. Δεν πρόκειται για (επίδειξη) ισχύος, πρόκειται για αδυναμία».

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 26/11/1943, Οι Γερμανοί εκτελούν 118 Σπαρτιάτες στο Μονοδένδρι Λακωνίας!...

Jerusalem Post: το Ισραήλ και η Γερμανία είναι το κλειδί για την αρχική χρηματοδότηση ενός Καταλανικού κράτους

«Οι Εβραίοι της Αμερικής οδηγούν τους πολέμους της Αμερικής»:

Απόρρητο Ισραηλινό έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει συντονισμό Ισραήλ-Σαουδαράβων για πόλεμο

Η νέα Αυστροουγγαρία εναντίον της Ε.Ε.

VIDEO: Enraged Muslim Jump Kicks Man In The Back For Protesting Outside London Mosque

Επανασύσταση της τρομοκρατίας από την Αμερικανική Πρεσβεία; Δολοφονία Ερντογάν στην Αθήνα;

Yiannis Roubatis, ancien eurodéputé grec du PASOK, est le fondateur et l’éditeur d’EurActiv Grèce

SERCO: A Corporate Octopus With Tentacles Wrapped Around The Globe

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ NSA….