“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ποια κυβέρνηση, τι κράτος, ποια μέτρα; (Τι παιδεία;)


Του Βασίλειου Διον. Αναστασίου 

Για να μπορέσει μια σοβαρή Κυβέρνηση (αν ποτέ πραγματοποιηθεί σύσταση της) να επιτελέσει το έργο της Ανασυγκρότησης της Χώρας, θα πρέπει να έχει την ισχύ να επιβάλει μια μακρότατη σειρά προ-απαιτουμένων, και να προχωρήσει συστηματικά κατόπιν στα διάφορα απαιτούμενα βήματα-στάδια για την πολιτιστική και οικονομική Ανάκαμψη. Προς το παρόν, πολύ απέχουμε από αυτό. Προέχει να υπάρξει σοβαρή Κυβέρνηση. Δύσκολο; δυσκολότατο.

Το παρακάτω πενταπλό επί μέρους έργο, (οι Κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα από αυτήν του Ανδρέα, της Ν.Δ, του Σημίτη, Γιωργάκη, Βενιζέλου, τώρα της Φώφης, με το κατακάθι που μετακύλησε στον αριστερό (!) ριζοσπαστισμό και τέλος του ανεκδιήγητου ΣΥΡΙΖΑ, κατά γενική ομολογία ήσαν όλες δόλιες και γελοίες, και κατέστρεψαν την Χώρα αντί να την βελτιώσουν), πρέπει να έχει την δύναμη εξουσίας μιά "σοβαρή Κυβέρνηση" να εξαλείψει την γενική εξαπλωθείσα και υπερχειλίζουσα παραλυσία και πρώτα από όλα να βρει τρόπους σε συνεννόηση με την κεντρική Διοίκηση της Ε.Ε. και με τις ΗΠΑ, να μειώσει το απαράδεκτο ποσοστό της Ανεργίας, που φθάνει σχεδόν 1 : 3, ένας στους τρεις, να μην έχει να ζήσει.

Οι Πέντε αυτοί προκαταρκτικοί στόχοι είναι:

1) η δρομολόγηση και ικανοποίηση των υποχρεώσεων και αναγκών που απορρέουν από το Χρέος,

2) η αμέσως συνεννόηση με την Commission και τις ΗΠΑ, για quota μετανάστευσης και για μας,

3) η επαναφορά της Χώρας στο επίπεδο πολιτισμού των χωρών της Ένωσης (που ακόμα μετέχει),

4) minimum πρόνοια στήριξης των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την πτώχευση,

5) αναχαίτιση της πτωτικής πορείας του ΑΕΠ και επαναφορά σε αυξητική κλίση.

Την έχει τη δύναμη; Λέγοντας "να έχει την δύναμη", δεν εννοούμε αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όπως τα γνωστά των δικτατοριών, άρση άρθρων του Συντάγματος, κτλ, (ο νυν εφαρμοζόμενος Καταστατικός Χάρτης βρίσκεται από καιρό σε αδράνεια και εφαρμόζεται πλημμελώς, όντας σε ημι-ισχύ), μια τέτοια ενέργεια γυρίζει μπούμεραγκ πάντα πολύ χειρότερα, (η Χούντα έφερε τον Ανδρέα), αλλά το πολύ απλό και προφανές, την εφαρμογή του Νόμου για όλους και για όλα και πρώτα για το ίδιο το Κράτος, όρος που έχει ξεχασθεί από όλους. Που δεν έπαψε ποτέ να παρανομεί! Είχαμε ακούσει παλαιότερα Υπουργό να απειλεί, "θα με αναγκάσετε να εφαρμόσω τον Νόμο"!

Είμαστε ή όχι στην ουσία κοινωνία και πολίτες σε κατάσταση αναρχίας; Του "έτσι γουστάρω;" Αν εμείς χρωστάμε στην εφορία, μας επιβάλει τόκους υπερημερίας. Αν μας χρωστάει, η επιστροφή (πάντα καθυστερούμενη) γίνεται ατόκως!

Από την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Νόμου από το κράτος και τους πολίτες, από εκεί αρχίζει να λειτουργεί πολιτισμένα μια κοινωνία. Αλλιώς επιστρέφει στην ζούγκλα. Έχει κανείς αντίρρηση, ότι ο Νόμος πρέπει να είναι τυφλός για όλους, κράτος και πολίτες; Είναι αυτό σήμερα, κυρίαρχη άποψη; ΌΧΙ. Τότε τι περιμένουμε ύστερα από άλλα τρία χρόνια, αν επιζήσουμε; Και αν πάρουμε τα 87 δισ. Και αν εφαρμοσθούν, τα υπογεγραμμένα, που δεν τα πιστεύει η Κυβέρνηση, Krammer vs Krammer; Ποια αυτοδύναμη Οικονομία προετοιμάζεται για μετά το 2018; Που οδηγούμαστε; Με ποια ανταγωνιστικότητα;

Ειπώθηκε κατά καιρούς, ότι η επιβληθείσα δραματική μείωση των εργατικών αμοιβών δεν απέδωσε, δεν οδήγησε στην αναμενόμενη θετική ανταπόκριση επίτευξης διεθνούς ανταγωνιστικότητας μετά την είσοδο των πάμφθηνα αμειβόμενων εργατών των αναπτυσσομένων υπο-ανάπτυκτων χωρών. Πράγματι.

Λάθος! Δεν υπήρξε ποτέ μείωση κόστους εργατικών, παρά μόνο μειώθηκε ανάλγητα η εισπραττόμενη αμοιβή του μεροκάματου! Εκεί έγινε η μείωση. Όλες οι άλλες επιβαρύνσεις, πηγαίνουν στο Κράτος αυξημένες. Στο κόστος το συνολικό των εργατικών για μια επιχείρηση, -άρα και εμμέσως στην διαμόρφωση της τιμής πώλησης του προϊόντος στην διεθνή Αγορά- δεν επήλθε καμιά μείωση, ίσως και το αντίθετο, από όλα όσα το κράτος εισπράττει από τις κρατήσεις των εργατών. Και έτσι επιβαρύνεται το συνολικό κόστος εργατικών αντί να ελαττώνεται από τα μειωμένα ημερομίσθια. Αυτό είναι εκείνο που επιδρά αρνητικά στην επίτευξη διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Θετικότατα όμως συμβάλλει στην αύξηση των... εσόδων του λεβιάθαν Κράτους το σύνολο των εισφορών των καταβαλλομένων από τον εργαζόμενο και τον εργοδότη.

Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΒ αναφέρεται ότι το 50% των έμμεσα εισπραττόμενων επί της αμοιβής των εργαζομένων, πηγαίνει στο κράτος.

Οι Έλληνες εργάτες είναι οι τέταρτοι εργαζόμενοι σκληρά στον κόσμο με 36ους τους Γερμανούς, και παρά ταύτα, παρά την εργατικότητα τους, η προσπάθεια μεγαλύτερης παραγωγικότητας καταβροχθίζεται κλεπτόμενη κυριολεκτικά από το παμφάγον Κράτος.

Που ακόμα νομίζει πως θα διατηρηθεί ανέπαφο σε όγκο και αμοιβές, επειδή θα εισπράξει και άλλους φόρους. Αμ δε! Τα πάντα κάποτε τελειώνουν, αν δεν συμπληρώνονται ανανεούμενα. Ουκ αν λάβοις πλέον παρά του μη έχοντος.

Όσο περνάει ο καιρός από την στιγμή της παταγώδους διάλυσης του αγέρωχου κραταιού ΠΑΣΟΚ, 12% - 24% - 48% - 6% !!!!! --"εξαέρωση" την απεκάλεσαν τα Media- που αυτό έπρεπε να είχε γίνει αμέσως μετά το Καστελλόριζο και για τα δύο κατά την Μεταπολίτευση ένοχα κόμματα, παρατηρείται πύκνωση ψηφοφόρων σε μια ομάδα που δεν ψηφίζει, συνεχώς συσσωρευόμενη, διογκούμενη. Δημιουργήθηκε έτσι μια δια-ταξική μεγάλη παράταξη σιωπηρών πολιτών, που δεν εκτιμούν κανένα κόμμα και υπάρχει πλέον ανάγκη να αναγνωρισθεί η μάζα αυτή, και να υπολογίζεται στα εκλογικά αποτελέσματα. Μη βρίσκοντας κόμμα που να την εκφράζει, η μάζα αυτή απέχει των βουλευτικών εκλογών αηδιασμένη.

Εξετάζοντας λεπτομερέστερα τα στοιχεία, διαπιστώνεται ότι είναι δυνατόν αυτή η μάζα απεχόντων να εκπροσωπεί, ίσως και να υπερβαίνει, το 70% της τελευταίας αποχής του 46%, δηλαδή μπορεί να περιλαμβάνει το 1/3 του όλου πληθυσμού! Και το οποίον δεν εκπροσωπείται!! Τι δημοκρατία τότε εφαρμόζεται;

Θα πρέπει συνεπώς να επιδιωχθεί να υπάρξει και ένα ψηφοδέλτιο έγκυρο λευκό, με το οποίο να προσμετράται η α π ο χ ή ως έκφραση αποδοκιμασίας όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην ψηφοφορία, και που με τα σημερινά δεδομένα συνιστούν τον διεφθαρμένο πολιτικό κόσμο. Η απαγόρευση (άκυρο) εκπροσώπησης ακυρώνει την δημοκρατική συμμετοχή σημαντικής μερίδας του όλου πληθυσμού. Έτσι όμως αποσταθεροποιείται η Δημοκρατία από ένα κυρίαρχο καθεστώς κοινωνικής ανομίας, το οποίο πολιτικά εκφράζει η παρούσα αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση. Αυτό στην ουσία, έχει επιβληθεί δικτατορικά.

Παράλληλα είναι καιρός να καταργηθεί το αντι-δημοκρατικό έκτρωμα του bonus των 50 εδρών, 17 % ! που γύρισε μπούμεραγκ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επωφελείται από αυτό ποιών την νήσσα, για την κατάργηση του.

Η ύπαρξη συνεπώς "σοβαρής Κυβέρνησης" είναι το κατ’εξοχήν πρώτο προ-απαιτούμενο. (δεν έχει σχέση με τα προ-απαιτούμενα των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι δανειστές). Και για να υπάρξει, απαιτείται πρώτα σχηματισμός Κυβέρνησης Υπηρεσιακής όλων των κομμάτων, πλην των αντιδημοκρατικών, ΚΚΕ και Χ.Α, και κατάργηση του "τσούρμου". Και εγείρεται το ταμπού ερώτημα: Με ποιο Κράτος;

Το να περιγράψουμε επαναλαμβάνοντας την ανεπάρκεια επιεικώς, αθλιότητα, του παρόντος Κράτους, δεν έχει νόημα. Την γνωρίζουμε όλοι, διότι την ζούμε, την υφιστάμεθα κάθε στιγμή. Παράγκα μισογκρεμισμένη του Καραγκιόζη το αποκαλούν. Δεν ξέρουμε ακόμα, 6 χρόνια τώρα, πόσο εκτεταμένο είναι και πώς κατανέμονται οι στο σύνολο μόνον γνωστές Δαπάνες (γύρω στα 65 δισ. ευρώ) (μη-)λειτουργίας του, με Έσοδα 50 δισ. ευρώ. Και αντί να μειώσουν τις Δαπάνες, δηλαδή το άχρηστο Κράτος, προσπαθούν να μηδενίσουν τα ετήσια Ελλείμματα με νέους φόρους μιάς Οικονομίας, που δεν παράγει. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Είναι αστεία, sorry Sir, η ανησυχία του κ. Σόϊμπλε για την καθυστέρηση δημιουργίας του Ταμείου 50 δισ. ευρώ από τις εισπράξεις που αναμένονται των ιδιωτικοποιήσεων ΔΕΚΟ. Ούτε 2-3 δισ. δεν θα εισπραχθούν, Και όμως εμείς οι κακόμοιροι φορολογούμενοι ταΐζουμε ακόμα τις ψόφιες ΛΑΡΥΜΝΕΣ, την χωλαίνουσα ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα 1.600 (? Παρακαλώ,) παραμένοντα ΝΠΙΔ!

Για το ποιο Κράτος; σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρουμε το πώς, ούτε το ποιο. Μεγάλο αγκάθι. Ίσως το δυσκολότερο πρόβλημα της Χώρας. Και φυσικά ούτε νύξη για αυτό, από όλους, μέχρι τώρα.

Ποια μέτρα; Μα δεν είμαστε ικανοί ούτε, ούτε να καταγράψουμε την υφισταμένη κατάσταση. Όχι να προτείνουμε μέτρα!

Όσο για την Παιδεία; Μόνο έκφραση αγανάκτησης για την προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα που διάλεξε τον Μπαλτά και τον Κουράκη για Υπουργούς Παιδείας και κατάργησαν τον Νόμο Διαμαντοπούλου, μπορούμε να εκφράσουμε. Ντροπή.

Παρατήρηση για το Νο2 item για νέα δική μας μετανάστευση.

Τι εννοούμε για την άμεση βοήθεια για την Ανεργία. Εννοούμε την ανάγκη να φροντίσουμε για αυτήν σήμερα, και όχι άσε να δούμε! Η τάση στη Παραγωγή είναι να μειώνονται συνεχώς τα εργατικά χέρια αντικαθιστάμενα από καινούργια μηχανήματα πιο αποδοτικά. Οι μονάδες "εντάσεως εργασίας" είναι ασύμφορες και καθόλου αποδεκτές πλέον. Αυτό έχει σαν πανανθρώπινη ανάγκη να υπάρχει ρύθμιση γεννήσεων παγκόσμια, και όχι όπως στην Κίνα μέχρι τώρα. Άλλο θέμα εκτός σημερινού άρθρου, θεωρητικό ακόμα, αφού τα περισσότερα κράτη βρίσκονται στην επιδίωξη αύξησης των γεννήσεων.

Για να απορροφηθούν οι δικοί μας άνεργοι, όχι οι 1.500.000 αλλά έστω 300.000, από σύγχρονες μονάδες υψηλής παραγωγικότητος, ούτε 1 τρισ. ευρώ δεν θα επαρκούσαν! Είναι για γέλια οι παρατηρήσεις κάποιων "σωτήρων", όταν εισηγούνται…. "να γίνουν επενδύσεις για να απορροφηθούν οι άνεργοι". Οι επενδύσεις Κύριοι, δεν γίνονται για να απορροφηθούν άνεργοι, αλλά για να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος ο επενδυτής από το τρέχον επιτόκιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και όχι η φιλανθρωπία, όσο και αν φαίνεται αυτό αναλγησία, είναι οικονομικός νόμος.

Συνεπώς, επειδή δεν μπορεί να αφήσουμε όλον αυτό τον κόσμο στην αδιαφορία των βουλευτών, ή των κομμάτων, διότι οι Κυβερνήσεις όλες αδιαφορούν για το θέμα, η μετανάστευση για "πράσινη κάρτα" με quotq των ΗΠΑ, είναι αναγκαία, και θα είναι μερική λύση, αν το δεχθεί, ο Ομπάμα. Το ίδιο αν οι βορειο-Ευρωπαίοι αποδεχθούν κάτι τέτοιο όπως το ‘53 με την "κακούργα μετανάστευση", του Καζαντζίδη. Αυτό προτείνουμε εμείς. Υπάρχει άλλη άμεση λύση;

e-mail: bil.anastasiou@yahoo.gr
http://dia-kosmos.blogspot.gr/