Κόκκινος συναγερμός στην Ελλάδα για τζιχαντιστές-Οι γριές του Σύριζα και οι κόκκινες γραμμές-Κιλότες των Αν.Ελ!...

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ο στρατός μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι και την αποκάλυψη ότι τουλάχιστον δύο εκ των ακραίων ισλαμιστών είχαν φτάσει στη Γαλλία μέσω της Ελλάδας ως Σύροι πρόσφυγες.

Oι ελληνικές Αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.


Παράλληλα, βρίσκονται σε εγρήγορση και οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας μετά και την έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ υπό τον Πάνο Καμμένο, η οποία έγινε σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Το βάρος για τις προληπτικές ενέργειες τυχόν αντίστοιχων τρομοκρατικών ενεργειών αλλά και δραστηριοποίησης τζιχαντιστών στον «κόμβο» της Ελλάδας πέφτει στην ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ. Ωστόσο, ανά πάσα στιγμή μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή επίλεκτων ειδικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση μεμονωμένων περιπτώσεων.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος που κάνει λόγο για καταιγίδα επικείμενων τρομοκρατικών επιθέσεων κατά και άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα δεν συγκαταλέγεται σε αυτές, η ΕΛ.ΑΣ αυξάνει τον αριθμό των αστυνομικών στη φύλαξη πιθανών στόχων.

Την ίδια ώρα ενισχύονται σύμφωνα με πληροφορίες τα κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις προσφυγικές ροές, δηλαδή τη Μυτιλήνη, τη Λέρο, τη Χίο, τη Ρόδο και την Κω, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει εδώ και καιρό επιστρατευθεί και ο υπερκοριός της Υπηρεσίας ε νόμιμες συνακροάσεις, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τζιχαντιστές σε άτομα τα οποία έχουν καταγραφεί ως υψηλού κινδύνου για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στην ελληνική επικράτεια.

Τύμπανα πολέμου με χερσαία εμπλοκή στη Συρία

Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές παρατηρούν με προσοχή τις εξελίξεις καθώς η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι αλλάζει άρδην όλους τους σχεδιασμούς και τις αναστολές της Δύσης για χερσαία εμπλοκή στο συριακό μέτωπο, καθώς η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Το διάγγελμα του Φρανσουά Ολάντ ήταν χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στη Γαλλία και τα Ηλύσια Πεδία. Ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να μιλήσει για «πράξη πολέμου» και όχι κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα από την πλευρά των τζιχαντιστών, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μείνει αναπάντητη. «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο σπίτι τους και σε όλες τις περιοχές» τόνισε με νόημα ο Φρανσουά Ολάντ, με διεθνείς παρατηρητές να εκτιμούν ότι πρόκειται για προαναγγελία χερσαίας επέμβασης στη Συρία, πιθανότατα σε συντονισμό και συνεργασία με την Ουάσιγκτον.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένουν οι ΗΠΑ και ο Μπαράκ Ομπάμα θα αλλάξουν την προσεκτική τους στάση απέναντι στο ενδεχόμενο εμπλοκής σε έναν πολυδάπανο πόλεμο μακριά από τα αμερικανικά εδάφη, κάτι το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δείξει ότι θέλει να αποφύγει. Ωστόσο, οι δηλώσεις του μετά το χτύπημα στο Παρίσι ότι «θα κάνει ό,τι χρειαστεί στο πλευρό της Γαλλίας για να προσαχθούν αυτοί οι τρομοκράτες ενώπιον της Δικαιοσύνης» αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι φόβοι της Ελλάδας μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΕΜ: Είμαστε όλοι ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ και θα έκοβα κεφάλια

Ο φόβος από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι πλανάται και πάνω από την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά έχει πλέον κάθε λόγο να φοβάται ότι θα υπάρξει σύνδεση του προσφυγικού με το αιματοκύλισμα στη Γαλλία, ενώ θα ενισχυθούν ακραίες φωνές μέσα στην Ευρώπη.

Η χρονική συγκυρία που συνέβη το τρομοκρατικό χτύπημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα, την παγκόσμια κοινότητα και την Ευρώπη, καθώς από τη μία οι δυτικοί παρακολουθούν το Ισλαμικό Κράτος να επεκτείνεται, οι πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία μαίνονται, ενώ χώρες της Ευρώπης και ακραίοι κύκλοι συνδέουν τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία στη Γαλλία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και πλέον θεωρούν ότι είναι επιτακτική ανάγκη το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να επανέλθουν ζητήματα κοινών περιπολιών με τους Τούρκους στο Αιγαίο, αλλά και το ενδεχόμενο να κλείσουν σύνορα και να υψωθούν νέοι φράχτες στην Ευρώπη με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών.

Σε κάθε περίπτωση οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, βρίσκουν την Ελλάδα σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς επαναφέρουν την αβεβαιότητα στην Ευρώπη, ενώ η ελληνική οικονομία να ψάχνει να βρει τον βηματισμό της αλλά η αβεβαιότητα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων αποτελεί έναν επιπλέον κίνδυνο.

Μάλιστα ανάλογα με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μπορεί να είναι καταιγιστικές, αφού δεν αποκλείονται στρατιωτικές επεμβάσεις, κάτι που η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι θα εκτοξεύσει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα άμεσα.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα ζει στο δικό της καυτό δίμηνο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, αφού η κυβέρνηση καλείται να κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση και επώδυνες μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό, ενώ οι ελληνικές τράπεζες ψάχνουν – με τη διαπραγμάτευση ανοιχτή – να βρουν ιδιωτικά κεφάλαια από το εξωτερικό στη σκιά της τρομοκρατίας που επιβαρύνει το κλίμα.

Το σενάριο της εγκατάλειψης της πολιτικής υποδοχής και διαχείρισης των προσφύγων είναι εφιαλτικό για την Ελλάδα, καθώς η πολιτική της Ευρώπης «φρούριο» θα σημάνει τον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, την ώρα που η θαλάσσια συνοριογραμμή της χώρας καθιστά σχεδόν αδύνατη την αποτροπή των προσφυγικών ροών. Ήδη στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι που σκόρπισε το φόβο σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πΓΔΜ απείλησε να κλείσει τα σύνορά της σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκές χώρες μειώσουν τον αριθμό των προσφύγων που δέχονται.

Για αυτό το λόγο στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η απειλή και ο φόβος να αλλάξουν τους σχεδιασμούς της ΕΕ. «Η τρομοκρατία θα έχει νικήσει αν αλλάξει η Ευρώπη και από Ευρώπη των αξιών γίνει Ευρώπη φρούριο» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ίδια γραμμή ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ως εκ τούτου στο κυβερνητικό επιτελείο άκουσαν με ανακούφιση την παρέμβαση του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υπογράμμισε πως «οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ριζική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων», με την Αθήνα να ευελπιστεί να εισακουστούν οι παραινέσεις του.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι, βυθίζοντας ολόκληρη την Ευρώπη στο πένθος και τον φόβο για νέα χτυπήματα αλλάζουν την ατζέντα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Στόχος της κυβέρνησης ήταν ούτως ή άλλως ο Έλληνας πρωθυπουργός να ταξιδέψει στην Άγκυρα όχι μόνο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά και ως απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της χώρας την αντιμετώπιση της προφυγικής κρίσης.

Το Παρίσι βυθίζεται στο φόβο

Η Ευρώπη, αλλά κυρίως η Γαλλία αυτή τη στιγμή, ζούνε υπό καθεστώς φόβου. Μπορεί ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να μίλησε για μια ανελέητη επίθεση της Γαλλίας, ωστόσο στους δρόμους του Παρισιού η ανησυχία είναι έκδηλη και πολλές φορές εντείνεται από τον ίδιο τον φόβο των αστυνομικών που έχουν παραταχθεί στην πόλη, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Οι Τζιχαντιστές ήθελαν να σκοτώσουν, να τρομάξουν και να βυθίσουν στην ανασφάλεια ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Άλλωστε η επιλογή των στόχων τους δεν ήταν τυχαία, ενώ το γεγονός ότι ήθελαν να χτυπήσουν μέσα στο γεμάτο «Stade de France» παρουσία του Γάλλο Προέδρου, δείχνει ότι ήθελαν να στείλουν σε απευθείας μετάδοση ένα τρομοκρατικό μήνυμα ανάλογο με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου ίσως και μεγαλύτερο.


Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στην Αιγηίδα η κοιτίδα του ανθρώπινου γένους

Η Σία Αναγνωστοπούλου «βόλεψε» και τον σύζυγό της ως… Διευθυντή

Ἡ Κρυφή ἱστορία τοῦ 20ου αἰῶνος

Σέβομαι τους νεκρούς, και όταν ακόμη είναι ζωντανοί. (Α)'