“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αυτό που ξέχασε το "ΟΛΥΜΠΙΑ" να μας ενημερώσει!.....Του Σαμαροβενιζέλους τους θυμάτε, τους Τσιπροκαμμένους τους Ξεχνά!...

Το "όχι" αποκοιμήθηκε (ξανά) στην αγκαλιά του ναι

Λάμπρος Ζαχαρής

 
Αν πριν από ένα χρόνο κάποιος έβλεπε ότι στην εκπνοή του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχόταν τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και θα συνεργαζοταν με την Κυβέρνηση Ποροσένκο που νομιμοποίησε τις θηριωδίες των Ναζί, τότε θα νόμιζε ότι εισήλθε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Όχι γιατί τα λόγια των πολιτικών είναι πιστευτά, αλλά γιατί ακριβώς ένα χρόνο πριν, μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων, η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα ηχηρό "όχι" στη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ- Ουκρανίας και το υποστήριξε με ισχυρά επιχειρήματα.

Απορία και έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε χθες τηλεφώνημα του προέδρου της Ουκρανίας, Πετρό Ποροσένκο, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουκρανίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και η προοπτική ενίσχυσης των ελληνο-ουκρανικών σχέσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση κάνει στροφή 180 μοιρών στα λόγια και στά έργα της και ο Αλέξης Τσίπρας κουρελιάζει τις θέσεις του κομματός του.

«Επικρίνουμε έντονα το γεγονός ότι η ΕΕ συνεχίζει να εθελοτυφλεί όσον αφορά την πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία υποστηρίζοντας άκριτα την τωρινή ουκρανική κυβέρνηση» μας έλεγε τον Οκτώβριο του 2014 στο ellada- russia, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Σοφία Σακοράφα, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι η ΕΕ κλείνει τα μάτια όσον αφορά τον πολιτικό και στρατιωτικό ρόλο της άκρας δεξιάς, των ακραίων εθνικιστών και των ξενοφοβικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Η άμεση επόμενη πρόταση μας είναι να αναζητηθεί ένας νέος χάρτης πορείας που να είναι διαφανής για όλους τους πολίτες της ΕΕ και της Ουκρανίας και να εκθέτει περαιτέρω βήματα για την οργάνωση της οικονομικής σχέσης μεταξύ ΕΕ, Ουκρανίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας», έλεγε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, ο Γ. Κατρούγκαλος μοιραία έκανε τη σύνδεση των τεκταινομένων στην Ουκρανία με εκείνα της Ελλάδας. Αναφερόμενος στην κήρυξη του Κομμουνιστικού κόμματος της Ουκρανίας ως παράνομο τόνισε ότι

« δεν ήταν απλά μια προσπάθεια να περιθωριοποιηθεί ένα πολιτικό κόμμα. Ήταν μια σαφής ένδειξη της πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία η οποία έχει εκτραχυνθεί, καθώς και η άνοδος των νεοφασιστικών στοιχείων, που μου έφερε στο μυαλό τους νεοφασίστες στην Ελλάδα», υπογράμμισε , τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να υποστηρίξει τις πολιτικές ελευθερίες στην Ευρώπη, καθώς και ένα καλύτερο μέλλον συμφιλίωσης και ειρήνης για την Ουκρανία. Που να ήξερε ότι ένα χρόνο μετά ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα τα ξεχνούσε όλα και θα αγκαλιαζόταν με το πλυντήριο των νεοναζί και τους αρνητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Επιπλέον με ιδιαίτερα αιχμηρές τοποθετήσεις οι κύριοι Κώστας Χρυσόγονος και Μανώλης Γλέζος παρουσίασαν τότε τις απόψεις τους για τον τρόπο χειρισμού της ουκρανικής κρίσης από την ΕΕ και τις συνεπειες αυτής της πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Συμφωνία Σύνδεσης EE- Ουκρανίας καταψήφισαν τότε (2014) οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, ενώ θετικά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Ελιάς και του Ποταμιού.

http://dia-kosmos.blogspot.gr/