“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Γιατί ο Κεμάλ Ντερβίς του Brookings υμνεί τον Αλέξη Τσίπρα;

Ο Κεμάλ Ντερβίς είναι πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απ’ όπου έφυγε άρον-άρον… 


Τώρα εργάζεται στο Brookings Institute, το οποίο, ως γνωστόν, δέχεται “οικονομική βοήθεια” και από την Τουρκία. Βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα αντιπροσωπεύοντας το Brookings. Γιατί άραγε;

Είναι γνωστό ότι από το 2010 πέφτει συνέχεια έξω στις προβλέψεις του για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Επαιξε ρόλο “συμβούλου” στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και για μεγάλο διάστημα ήταν ο cheerleader του ιδρυτή του διαλυμένου ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο ο σοφός λαός με την ψήφο του δεν το έστειλε ξανά στη Βουλή. Οι σχέσεις τους δεν είναι πια τόσο καλές, άλλωστε ο κ. Ντερβίς δεν τον έχει ανάγκη. Τι να του προσφέρει; Εδώ και πέντε χρόνια υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και συνέχεια διαψεύδεται από τα γεγονότα.

Εσχάτως “ερωτεύθηκε” τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υμνεί τον κ. Τσίπρα, σε σημείο που προκαλεί …αναγούλα. 


Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα χαρισματικό ηγέτη, ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη, η οποία περιμένει φρέσκιες ιδέες από την αριστερά. Και ισχυρίζεται ότι η ελληνική οικονομία «μπορεί να τα πάει όχι απλώς καλά, αλλά περίφημα, σε δυο-τρία χρόνια».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας παραχώρησε συνέντευξη στην πολύ καλή συνάδελφο Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου.  


Η συνέντευξη ακολουθεί:

http://dia-kosmos.blogspot.gr/