“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αραβικά γκράφιτι βρέθηκαν στις δεξαμενές καυσίμων αεροπλάνων της easyJet

Σχόλιον: Όταν αναφέραμε ό,τι, στο ρωσσικό αεροπλάνο που έπεσε στο Σινά, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά στις δεξαμενές καυσίμων δεν το λέγαμε τυχαία!...

Αραβικά γκράφιτι βρέθηκαν σε πάνελ που καλύπτουν τις δεξαμενές καυσίμων των αεροπλάνων της easyJet σε γαλλικά αεροδρόμια, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αρχές ήδη διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθεί ποιός σχεδίασε τις επιγραφές, οι οποίες εντοπίστηκαν σε τέσσερα αεροπλάνα στη Γαλλία. Τα αεροδρόμια δεν προσδιορίζονται για λόγους ασφαλείας.

Η διευθύντρια ασφαλείας καμπίνας της εταιρείας, Λίζα Κινγκ, ειδοποίησε τους υπαλλήλους της εταιρείας για τα γκράφιτι, με ένα email στο οποίο έγραψε: "Σήμερα είχαμε τέσσερα αεροσκάφη στη Γαλλία με τις επιγραφές στο εσωτερικό του πάνελ των καυσίμων και σε πόρτα τουαλέτας σε αραβική γραφή".

Εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε ότι το περιστατικό δεν θεωρείται ότι συνιστά απειλή και ότι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί κάποιο αεροπλάνο.

"Η easyJet αξιολογεί το θέμα αυτό, πάντα σε πλήρη συνεννόηση με τις αρχές, και είναι απόλυτα βέβαιη ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από γκράφιτι. Η easyJet παίρνει πολύ σοβαρά κάθε θέμα που σχετίζεται με την ασφάλεια και δεν θα λειτουργήσει πτήση εάν δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ότι είναι απολύτως ασφαλές να το πράξουμε.

Η easyJet λειτουργεί το στόλο των αεροσκαφών της σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς. Η ασφάλεια των επιβατών και πληρωμάτων της είναι πάντα ύψιστη προτεραιότητα της easyJet".

Τα γκράφιτι βρέθηκαν λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το μακελειό στο Παρίσι.

Ο Philip Baum, συντάκτης του περιοδικού Aviation Security International, δήλωσε στην εφημερίδα The Sun: "Τα γκράφιτι από μόνα τους δεν βλάπτουν κανέναν, αλλά η δυνατότητα του καθένα να τοποθετήσει ένα απαγορευμένο αντικείμενο κοντά στις δεξαμενές καυσίμων είναι μια ανησυχία, φυσικά. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι σε ελεγχόμενες περιοχές των αεροδρομίων με εξτρεμιστικές συμπάθειες".

Ύποπτοι για εξτρεμισμό 57 εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Ντε Γκωλ

Όπως έγινε γνωστό χθες, από δημοσιεύματα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, απαγορεύθηκε η είσοδος στο αεροδρόμιο Ρουασί - Σαρλ Ντε Γκωλ, σε 57 εργαζόμενους που είναι ύποπτοι για εξτρεμισμό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας του αεροδρομίου, τα εν λόγω άτομα έχει απαγορευτεί από τον Ιανουάριο να εισέρχονται στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ σε πέντε άτομα απαγορεύτηκε να εργάζονται στο αεροδρόμιο μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Αναμένονται και άλλες απαγορεύσεις, καθώς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι Αρχές αποφάσισαν να επανεξετάσουν τις κάρτες εισόδου εκατοντάδων εργαζομένων στο αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρει το CNN, οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούσαν ήδη από το 2004 για τη ριζοσπαστικοποίηση εργαζομένων στο αεροδρόμιο του Παρισιού.

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/