“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Δυσφορία Κομισιόν για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ένα νέο κύκλο επεισοδίων στο σίριαλ της προσπάθειας της κυβέρνησης να "κρύψει κάτω από το χαλί" τις μεθοδεύσεις της στην στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναμένεται να έχουμε την προσεχή εβδομάδα.

Εφαλτήριο αυτού του νέου κύκλου θα είναι οι Βρυξέλλες, όπου υψηλόβαθμα στελέχη της συνεχίζουν να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για το ζήτημα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων σε κάθε περίσταση.

Το θέμα θα ανακινηθεί αφενός γιατί εκκρεμεί η επίσημη τοποθέτηση της Κομισιόν στο ζήτημα, μετά από σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, η οποία και αναμένεται άμεσα.

Αφετέρου, γιατί ήδη στις Βρυξέλλες το ζήτημα είναι υψηλά στην ατζέντα, σε σημείο που επηρεάζει συνολικά τις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση με την ελληνική πλευρά, καθώς η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού, Μαργκέτε Βεστάγκερ έχει ήδη τοποθετηθεί με αυστηρό ύφος σε σχετική της επιστολή. Σε αυτή, κάνει λόγο για παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στη σύσταση μιας ανεξάρτητης αρχής, γεγονός που αποτελεί "κόκκινο πανί" για την Κομισιόν.

Την πλήρη γνώση των Βρυξελλών για το ζήτημα άλλωστε μετέφερε στους Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους πρόσφατα και ο Γκερτ Κούπμαν, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, καθιστώντας σαφές ότι τέτοιου τύπου μονομερείς κινήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, που αντίκεινται πλήρως στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της ανεξαρτησίας των αρχών, δεν περνά απαρατήρητο, πόσο δε μάλλον χωρίς να δυσχεραίνει τη θέση της χώρας μας στα "ανοιχτά" οικονομικά μέτωπα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού συζητήθηκαν στο πλαίσιο του τελευταίου Eurogroup, "στοχοποιώντας" για άλλη μια φορά τη χώρα μας ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Πηγή

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: "ΜΕ ΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ" Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ


Ξέχασε ο κ. Ζησιμόπουλος ότι τον επέλεξε και τον διόρισε προσωπικά ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, χωρίς διαγωνισμό φυσικά

http://dia-kosmos.blogspot.gr/