“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Βουλή: Εγκρίθηκε ο διορισμός Μυλόπουλου***Μας πλήρωνε να κάνουμε κατάληψη στο υπ. Παιδείας

Βουλή: Εγκρίθηκε ο διορισμός Μυλόπουλου στη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό

Με την μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, πρόκειται να προχωρήσει το έργο της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας ('Αλσος Βεϊκου - Γαλάτσι) όσον αφορά την χρηματοδότηση και την κατασκευή, αλλά όχι και την λειτουργία, η οποία θα μείνει στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την έγκριση του διορισμού του κ. Γιάννη Μυλόπουλου στη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό και του Θεόδωρου Παπαδόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέδωσαν σε βαθμό ώστε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αυξήσει την χρηματοδότηση από 50% σε 70% για το συγκεκριμένο έργο.

Εξάλλου, αναφορικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης, «το οποίο η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε κολλημένο», όπως είπε, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχει πλέον απεμπλοκή ώστε πλέον με επικαιροποιημένα χρονοδιαγράμματα να ξεκινήσει και πάλι.

«Έγινε προσπάθεια να τεθούν νέα χρονοδιαγράμματα και για τους πέντε αυτοκινητόδρομους και τις συμβάσεις που βρήκαμε για να επανακκινηθούν», πρόσθεσε.

Πάντως οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, άσκησαν κριτική για την επιλογή εκ μέρους του υπουργού στο πρόσωπο του κ. Μυλόπουλου, πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, την οποία τόσο ο ίδιος ο προτεινόμενος όσο και ο κ. Σπίρτζης απέκρουσαν, επισημαίνοντας ο μεν πρώτος πως τα ζητήματα για τα οποία έχει ελεγχθεί έχουν κριθεί τελεσιδίκως από την Δικαιοσύνη, ο δε υπουργός ξεκαθαρίζοντας πως ο κ. Μυλόπουλος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Μυλόπουλου, ως προέδρου της Αττικό Μετρό, τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, κατά ψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Για την τοποθέτηση του κ. Παπαδόπουλου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, το Ποτάμι διαφοροποίησε την ψήφο του από την αρνητική, που έδωσε για τον κ. Μυλόπουλο και δια του Σπύρου Λυκούδη, ψήφισε «παρών».


http://www.kathimerini.gr/847864/article/epikairothta/ellada/voylh-egkri8hke-o-diorismos-mylopoyloy-sth-8esh-toy-proedroy-ths-attiko-metro

*****************************************************************

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον Γιάννη Μυλόπουλο- Μας πλήρωνε να κάνουμε κατάληψη στο υπ. Παιδείας



Σε αποκάλυψη βόμβα για το παρασκήνιο των υποτιθέμενων ανεξάρτητων και αυθόρμητων κοινωνικών αγώνων προέβη ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ( ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προστατευόμενος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μυλόπουλος, ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων με απώτερο στόχο τον εκβιασμό όπως αναφέρει του υπουργείου Παιδείας να δώσει στο Πανεπιστήμιο χρήματα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, «Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις».

Τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δηλώνοντας ότι ήταν παρούσα στη συνάντηση όπου προτάθηκε η κατάληψη του υπουργείου Παιδείας με «χορηγία» του ΑΠΘ. Στην τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη ο Γιάννης Μυλόπουλος δηλώνει ότι πρόκειται για συκοφαντίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1121.html


http://dia-kosmos.blogspot.gr/