Γαλλία: Παράταση κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Εγκρίνεται σήμερα η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Παρίσι από τη γαλλική βουλή ενώ σήμερα το βράδυ το συγκρότημα που έπαιζε τη μοιραία νύχτα στο Μπατακλάν επιστρέφει για συναυλία στη γαλλική πρωτεύουσα.
Η επιμήκυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τα τέλη Μαΐου εξετάζεται σήμερα στη γαλλική Βουλή. Τούτο σημαίνει τη δυνατότητα εφόδων, κατασχέσεων και κατ’ οίκον περιορισμών χωρίς άδεια δικαστή.
Συμπτωματικά, για πολλά άτομα που επέζησαν της τραγωδίας του Μπατακλάν η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού το συγκρότημα Eagles of Death Metal επιστρέφει για μια νέα συναυλία στο Παρίσι αυτή τη φορά στο περίφημο Οlympia.
Η συναυλία έχει το τίτλο «Συναυλία ζωής» και άμεσα στους 3000 θεατές, θα βρίσκονται και 950 από τους επιζήσαντες του Μπατακλάν. Οι συγκεκριμένοι θεατές εξηγούν ότι αμφιβάλλουν για το αν θα μπορέσουν να καταπνίξουν τις αναμνήσεις της τραυματικής εμπειρίας, εντούτοις θεωρούν τη συμμετοχή τους, ως βήμα απαραίτητο για να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους.
Σε κλοίο ασφαλείας
Οι Eagels of Death Metal στη συναυλία τους λίγο πριν το τρομοκρατικό χτύπημα
Οι Eagels of Death Metal στη συναυλία τους λίγο πριν το τρομοκρατικό χτύπημα
Τα μέτρα γύρω από το Οlympia είναι δρακόντεια: 300 αστυνομικοί, με ανιχνευτές μετάλλων και σκύλους εκπαιδευμένους για εκρηκτικά, μεγάλη περίμετρο ασφάλειας, απαγόρευση στάθμευσης αλλά και κυκλοφορίας στο πεζοδρόμιο από την οποία εξαιρούνται μόνο οι κάτοικοι της περιοχής.
Από την άλλη πλευρά, στην κοινοβουλευτική επιτροπή που συστάθηκε για να ερευνήσει κατά πόσο οι αρχές λειτούργησαν ικανοποιητικά μετά τις επιθέσεις, οι μαρτυρίες των οικογενειών των θυμάτων και των επιζώντων αποκαλύπτουν σημαντικές ελλείψεις, καθυστερήσεις, και ελλειπή ανταπόκριση. Διαπίστωση που εξηγεί τη συγκρότηση «Υφυπουργείου για τη Βοήθεια των Θυμάτων», με τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Πηγή
http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΓ. του ΝΑΤΟ ο Παιδόφιλος-«Δεν μας ενδιαφέρουν τα ελληνοτουρκικά – Δεν είναι δικό μας θέμα»

THE PENTAGON BIO-WEAPONS.....its biological programs.

BIOWEAPONS IN GEORGIA AND UKRAINE...364 Ukrainians died from Swine Flu-1 gm of the toxin can kill as many as 1 million people

Η πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια: από το Διπλωματικό Γραφείο του υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά στους χορούς και πανηγύρια

Η «Φάρμα» δεν πρέπει να ξυπνήσει.

Ένθετο: ΗΠΑ-Καμμένος, Τσίπρας-Ερντογάν!...