“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Η δύναμη της αλήθειας δημιουργεί ισχύν!

Δρ. Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
Η ανθρωπότητα βρίσκεται λίγο πρίν απο την ολοκληρωτικήν καταστροφήν της…

Με την καταχρηση της παλαιας ρωμα’ι’κης και της μετεπειτα μεσαιωνικης σκεψης περι των επιστημων της Δικαιοσυνης και της Οικονομιας (Οικονομια Δουλειας και διπλη Λογιστικη Εγγραφη) η «υψηλη χρηματιστικη ελιτ», δηλαδη οι Μεγιστανοι του χρηματος, σημερα παραπλανουν, καταπιεζουν και λεηλατουν τους λαους των νοτιων και ανατολικων ευρωπα’ι’κων κρατων μελων της Ε.Ε. Οι μεγαλοαπατεωνες αυτοι γνωριζουν λεπτομερως οτι οι κανονισμοι της Δικαιοσυνης και της Οικονομιας δεν αποτελουν αμεταβλητους φυσικους νομους που δεν θα μπορουσαν να απατησουν. Εαν καποιος σημερα αναφερεται σε «Τραπεζιτες», σε «καπιταλιστικες επιχειρησεις» και σε «Μελη – Ελιτ της Ε.Ε.» ενοει παντοτε τους κοινωνικους ρολους των θεσμων και οχι των προσωπων που τους αντιπροσωπευουν.

Οποιος κατανοησε σημερα πραγματι τις αντιφασεις του χρηματικου καπιταλιστικου συστηματος, για αυτον ανοιγεται ενας τελειως νεος πνευματικος κοσμος και οι αλυτες μεχρι τοτε αντιφασεις του καπιταλιστικου οικονομικου συστηματος ως π.χ. μεταξυ Οικολογιας και Οικονομιας ‘η μεταξυ κερδοφοριας των επιχειρησεων και τα οφελη των καταναλωτων ‘η μεταξυ των επιχειρηματων των Keynesianer και Monetaristen λυνονται σχεδον αυτοματα.

Με το βιβλιο του «A Treatise on Money» του 1930 ο John Keynes κατεστρωσε μια θεωρια περι του χρηματος. Οι οπαδοι του θεωρουν οτι το κρατος μπορει με την ρυθμιση της ζητησης να αποτρεψη μια οικονομικη κριση. Αντιθετα οι Μονεταριστες θεωρουν το κρατος ως την αιτια ολων των οικονομικων προβληματων και πιστευουν οτι η αγορα σταθεροποιηται οταν αυτη αφηνεται να εξελισεται ελευθερα. Οικονομικες κρισεις ομως μπορουν παντοτε να δημιουργουνται οταν λαμβανουν χωρα τεχνικες και οικονομικες ανατροπες απο νεες αγορες και νεα προ’ι’οντα.

Η εκμεταλλευση των νεων δυνατοτητων οδηγει πολλες φορες σε υπερβολες στις κεφαλαιοαγορες οι οποιες μετα καταρρεουν. Οι υπερβολες αυτες ειναι επακολουθα ευφοριας, ομαδοποιητικης τασης και πανικου μεμονομενων ανθρωπων. Ειδικα η ταση ομαδοποιησης των ανθρωπων ευθυνεται στο οτι ολο και περισσοτεροι ανθρωποι με περισευματα χρηματος τεινουν να επενδυουν τα χρηματα τους σε νεες επενδυτικες δυνατοτητες π.χ.. στα «Παραγωγα» και ολο και λιγοτεροι ανθρωποι ειναι ικανοι να μην πεσουν θυματα της ευφοριας τους. Στο τελος της κερδοσκοπικης φασης αναγνωριζουν το λαθος τους, βαζουν μυαλο και εγκαταλειπουν την ζημιογονο προσπαθεια τους.

Ενα μεγαλο μερος συνεπως της ανθρωπινης επενδυτικης συμπεριφορας ρυθμιζεται απο μηχανισμους οι οποιοι προερχονται απο την εποχη στην οποια ισχυεν το καταβροχθιζω και καταβροχθιζουμε. Ο αγωνας, η επιδρομη και η υποχωριση ειναι συμπεριφορικες καταστασεις που επιδρουν στους ανθρωπους. Στις χρηματικες επενδυσεις ομως οι αποφασεις δεν πρεπει να επιρεαζονται απο συγκινησεις ευφοριας αλλα απο καθαρη υπολογιστικη λογικη αναλυση για μελλοντικες αποδοσεις αλλα και για μελλοντικα ρισκα.

Τα μελη της ετσι ονομασθεισης ελιτ της ευρωπα’ι’κης «κοινωνιας της αποδοτικοτητας», δηλαδη οι τιμαριωτες του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, παραγνωριζουν την εννοια «αποδοτικοτητα» με αυτην των «τοκων» και των «μερισματων» δια των οποιων χωρις να κανουν τιποτε το αξιολογο συνεχως γεμιζουν τους τραπεζικους τους λογαριασμους με χρημα, δηλαδη τις τσεπες τους. Με εντεχνη μετατοπιση εννοιολογικων ορισμων οι ευρωπαιοι πολιτες αναμορφωνονται κατα τετοιο τροπο που κανει πολυ ευκολη την λεηλασια τους.

Υπο την εννοια «υφεση» στην οικονομια νοειται η φαση της οικονομικης συγκυριας κατα την οποια εμφανιζεται μια οικονομικη στασιμοτητα στην αποδοση εως την μειωσην αυτης. Οι οικονομολογοι ομιλουν περι «υφεσης» οταν η οικονομια δεν αναπτυσεται κατα δυο συνεχομενα τριμηνα ‘η οταν διαπιστωνεται μια πτωση του ΑΕΠ με το αντιστοιχο τριμηνο του προηγουμενου ετους. Μια «καταθλιψη» της οικονομιας σημαινει μια μακροχρονη διατηρηση της παραλυσης των οικονομικων δραστηριοτητων.

Η οικονομια π.χ. της Ελλαδος βρισκεται σημερα και λογω των σωσιβιων σωτηριας απο μολυβδο των Μνημονιων Ι, ΙΙ και ΙΙΙ σε μια κατασταση «οδυνηρης καταθλιψης». Ο γραφων απο πολυ καιρο υποπτευεται οτι οι «Μεγαλοαπατεωνες του χρηματος» απο την μια μερια διαλεξαν την Ελλαδα ως οικονομικο πειραματικο χημειο και απο την αλλη διοτι οι Ιουδαιοι μετα απο 2180 χρονια θελουν να εκδικηθουν τον Αντιοχο Δ’ τον Επιφανη που το 170 π.Χ. τους κατεκτησε και σχεδον ολοκληρωτικα τους ελληνοποιησε με κινδυνο να χασουν την θρησκεια και την γλωσσα τους.

Αυτος ειναι και ο λογους που γιορταζει ο Ιουδα’ι’σμος παγκοσμια την 13ην Μαρτιου καθε χρονο μετα το 160 π.Χ. την «Ανουχατ» ως ημερα του «Νικαναρους», δηλαδη ως ημερα αναμνησης του σφαγιασθεντος Ελληνα αξιωματικου «Νικαναρου» και της φρουρας του που υπηρετουσαν στο Τεμενος της Ιερουσαλημ του σημερινου Ισραηλ.

Η γνωση οτι ο ογκος των δανειων και η χρεωση ενος κρατους εξαρταται περισσοτερο απο την ευθυμια και απο τον κυκλο της οικονομικης αναπτυξης και λιγωτερο απο την χρηματικη πολιτικη των κεντρικων τραπεζων, ειναι πολυ παλαια. Η γνωση αυτη σημερα παραμεριζεται σκοπημα, διοτι αυτη διαταρασσει την πιστη γιας τις ικανοτητες της μοντερνας νεοφιλελευθερης καπιταλιστικης οικονομιας και συνεπως τον ρολο αυτης ως «Παπας του Καπιταλισμου».

Τα «Δανεια» ειναι αξιοχαρτα και παντοτε καλλυμενα με υποθηκες ακινητων. Επισης και τα «Παραγωγα» ειναι αξιοχαρτα, των οποιων η αξια εξαρταται απο την αξια ενος αλλου περιουσιακου στοιχειου, που συνηθως παραγεται η αξια του απο την αξια ενος αλλου αξιοχαρτου. Τα οικονομικα παραγωγα συνεβαλαν αποφασηστικα στο φουσκομα του παγκοσμιου Καζινου των ετσι ονομασθεντων «αγορων». Το εμποριο με οικονομικα παραγωγα ειχε το 1990 (Dirck C. Fleck, Die vierte Macht, 1. Auflage 2012, Hoffmann und Campe, S. 267) το υψος των 5 τρισεκατομμυριων δολαριων των ΗΠΑ, αυτο επιασε το 2010 το υψος των 601 τρισεκατομμυριων δολαριων των ΗΠΑ και το 2011 ξεπερασε τα 700 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ, δηλαδη ειχε μια αυξηση με τον παραγοντα „140“.

Στο ιδιο χρονικο διαστημα η αποδοση της παγκοσμιας πραγματικης οικονομιας, κατα τους Weik και Friedrich (Der größte Raubzug der Geschichte, 3 Auflage 2013, S. 186), αυξηθηκε απο 22 σε 69 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ. Οι τιμες αυτες κατα τα τελη του 2015 θα ειναι πολυ μεγαλυτερες. Συνεπως περισσοτερα απο 700 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ αξιας των παραγωγων βρισκονται απεναντι απο τα περισσοτερα απο 69 τρισεκατομμυρια δολαρια των ΗΠΑ αξιας της αποδοσης της πραγματικης οικονομιας.

Προκειται δηλαδη περι μιας τεραστιας φουσκας γεματη με παραχαραγμενο χρημα αερος. Η μειωση της αξιας του χρηματος ονομαζεται «πληθωρισμος» το αντιθετο «αντιπληθωρισμος». Εαν π.χ. σπασει αυριο η ως ανω φουσκα των παραγωγων θα ακολουθησει ο μεγαλυτερος «πληθωρισμος» της ανθρωπινης ιστοριας. Για συγκριση, η Ε.Ε. εδω και πολυ καιρο οπως στις τελευταιες δεκαετιες η Ιαπωνια παλευει με τον «αντιπληθωρισμο», δηλαδη με μια παρομοια οικονομικη κατασταση που επικρατουσε τελευταια στην Ευρωπη μεταξυ του 1870 και του 1914.

Τα περισσοτερα προ’ι’οντα καθε βιομηχανικου τομεα παραγονται σημερα στην Ασια και για τον λογο αυτο η εισαγωγη τους ειναι φθηνοτερη απ’ οτι θα ηταν η παραγωγη τους στην Ευρωπη. Εως τις ημερες μας οι αντιπληθωριστικες δυναμεις στην Ε.Ε. εξισσοροπουνται δια της υπερχρεωσης των βιομηχανικων ευρωπα’ι’κων και οχι μονο χωρων. Η ΕΚΤ προσπαθει ανεπιτυχως εδω και πολλους μηνες να καταπολεμηση τις αντιπληθωριστικες δυναμεις με ριξιμο στην κυκλοφορια του χρηματος 60 δισεκατομμυρια ευρω μηνιαιως.

Ο επιδιωκομενος πληθωρισμος ομως δεν ερχεται αδιαφορο ποσο χρημα ριχνεται στην κυκλοφορια και αδιαφορο ποσο χαμηλα βρισκονται οι τοκοι δανεισμου. Ο μεγαλυτερος ομως πληθωρισμος της ανθρωπινης ιστοριας μπορει να ξεσπαση ξαφνικα και να ειναι διαρκης, οταν οι ανθρωποι χασουν την εμπιστοσυνη τους στις αγορες, δηλαδη οταν σπασει η φουσκα των οικονομικων παραγωγων υψους ανω των 700 τρισεκατομμυριων δολαριων των ΗΠΑ, δηλαδη των τρισεκατομμυριων δολλαριων των ΗΠΑ παραχαραγμενου χρηματος.

Για τον λογο αυτος ο μερικες χιλιαδες χρονια παλαιος δελφικος χρησμος «Παρα-χαραττειν το Νομισμα» ειναι σημερα πολυ επικαιρος. Ο ως ανω χρησμος παρ’ ολης της μεγαλης χρονικης αποστασης, συσχετιζεται σημερα με την νεοφιλελευθερη οικονομια του ληστρικου καπιταλιστικου συστηματος. Εαν πραγματι σπασει η ως ανω φουσκα και θα σπασει σε λιγο, μηδενιζονται μεσα σε μια νυχτα ολες οι κρατικες υποσχεσεις, δηλαδη ολα τα κρατικα ομολογα και ολα τα Fiat-Νομισματα, δηλαδη ολα τα χαρτονομισματα.

Ενδειξεις για την δραματικη αυτη κατασταση οδυνης που ερχεται ειναι οι τασεις ζητησης ευγενων μεταλλων και ο σχεδιασμος της επενδυτικης τραπεζας Goldman Sachs να τυπωση το δικο της φανταστικο νομισμα για να διευκολυνη τις συναλλαγες στο εμποριο με κεφαλαιακα προ’ι’οντα. Το αποτελεσμα του σπασιματος της μεγαλης φουσκας παραγωγων θα σημανει την μεγαλυτερη απωλεια των περιουσιων των λαων του πλανητη μας στην παγκοσμια ιστορια.

Ηδη απο το 2009 αναπτυσσονται και δοκιμαζονται στην Ελλαδα τα καταλληλα εργαλεια μιας οικονομικης καταστροφης σε συσχετιση και με την παρανομη μεταναστευση ανθρωπινων ρευματων απο την Ασια και Αφρικη. Η δηθεν οργανωση προστασιας των συνορων της Ε.Ε. FRONTEX ειναι στην πραγματικοτητα μια οργανωση στηριξης του εργου των οργανωσεων παρανομης μεταναστευσης ανθρωπων και στοχευει στην καταργιση των κυριαρχικων δικαιωματων των κρατων μελων της Ε.Ε., δηλαδη στην καταργιση υπαρξης εθνικων κρατων. Στο συστημα της παντοκρατιας των «Μεγαλοαπατεωνων του Χρηματος» δεν υπαρχουν ανεξαρτητα εθνικα κρατη.

Και εαν μερικα γινονται ακομη ανεκτα αυτο σημαινει οτι ειναι τελειως υπακουα και εκπληρωνουν ειδικους σκοπους. Αυτος ειναι και ο λογος που συνεχως αυξανει η επιρροη των οργανων της Ε.Ε., των οποιων η κεντρικη ισχυ δεν περιοριζεται μονο στους καλοπληρωμενους και αγορασμενους τιμαριωτες αλλα συγκεντρωνεται και στα χερια της πολιτικης ελιτ της Γερμανιας με εκτοπιση αυτων της Γαλλιας και της Μεγαλης Βρεταννιας.

Η ταση αυτη φανηκε αμεσως μετα την επανενωση της Γερμανιας. Η σημερινη πολιτικη και κοινωνικη ελιτ της Γερμανιας, υπο σιωνιστικη επιρροη, διαφερει διαμετρικα απο εκεινη του γερμανικου λαου της νοησης και των ποιητων που θεοποιουσε τον Ελληνισμο και την Ελληνικοτητα. Δεν χρειαζεται κανεις παρα να ριξη μια ματια στο εθνικο συμβουλο της Γερμανιας (Αετος του Δια), στον κιονα της νικης, στο κτηριο της Βουλης (ελληνικη αρχιτεκτονικη), στην αψιδα Brandenburg (προπυλαια της Ακροπολης των Αθηνων), στο αρχαιολογικο Μουσειο του Βερολινου (ελληνικη αρχιτεκτονικη), στο κτηριο Οπερας της Φραγκφουρτης (ελληνικη αρχιτεκτονικη) και σε αλλα πολλα κτηρια και να διαβαση Goethe, Nietzsche και αλλους γερμανους φιλοσοφους.

Η ταση της σημερινης γερμανικης πολιτικης ελιτ να κυριαρχηση σε ολα τα οργανα της Ε.Ε. και η αναμιξη του νυν υπουργου οικονομικων της Γερμανιας στα εσωτερικα των εθνικων κρατων της νοτιας Ευρωπης οφειλει να αντιμετωπισθη δυναμικα και αποφασιστικα. Η σημερινη ψευδευλαβεια της γερμανικης πολιτικης ελιτ ειναι μια πολυ επικινδυνη μολυσματικη ασθενεια του πνευματος που δεν θεραπευεται με τιποτε. Ο πρωτος καγκελαριος της Γερμανιας Konrad Adenauer το διαπιστωσε και το διατυπωσε πρωτος.

Το αναμενομενο σπασιμο της φουσκας των παραγωγων και η καταρρευση της καπιταλιστικης πραγματικης οικονομιας και μαζι της και το πατροπαραδοτο νομισματικο συστημα και ο αναμενομενος μεγαλυτερος πληθωρισμος της ανθρωπινης ιστοριας θα οδηγησουν την ανθρωποτητα στα χειλη του γκρεμου αλλα και στην επιλογη της μεταξυ του Υλισμου και των αρχαιοελληνικων Αρετων, Αξιων, Αρχων και Ιδανικων.

Το διλημμα ειναι μεγαλο. Μεταξυ της τροφοδοτισης της ανθρωποτητας με προ’ι’οντα και υπηρεσιες που θα βασιζονται στους τεσσερες ως ανω αρχαιοελληνικους κιονες του πνευματος και στην αρμονια με ολες τις υπολοιπες ανθρωπινες δραστηριοτητα και στις υλιστικες αξιες του ληστρικου καπιταλιστικου συστηματος με τεχνικα μειωμενες ποσοτητες εμπορευματων και με επιβολη εκβιαστικων Μνημονιων και αλλων παρανο’ι’κων νομων και της κλιματικης απατης, που οδηγουν στην ολκληρωτικη καταστροφη, η αποσταση ειναι μεγαλη και δυσδιαβατη. Ακομη και οι ποιο ηλιθιοι τιμαριωτες του διεθνους πολιτικου σιωνισμου αρχιζουν να κατανοουν προς τα που οδηγει η δευτερη επιλογη!

Παρ’ ολα αυτα, με τις τεχνικα δημιουργηθεισες οικονομικες κρισεις στις νοτιοευρωπα’ι’κες χωρες της Ε.Ε. απο τους Μεγαλοαπατεωνες και τους τιμαριωτες αυτων, δεν σταματουν να τρεμουν οι ως ανω σχεδιαστες απο την ιδεα οτι συντομα θα μπορουσε να περαση η βιομηχανικη παραγωγη των απαραιτητων για την ανθρωποτητα προ’ι’οντων στα χερια ανθρωπων με ανεξαρτητες δραστηριοτητες και οτι θα μπορουσε να εξισορροπηθουν και να παραχθουν οι ανθρωπινες αναγκες τοσο των αμεταβλητων οσο και των μοντερνων προ’ι’οντων.

Τα ως ανω καθαραματα τρεμουν επιπλεον απο την ιδεα οτι η μελλοντικη ανθρωπινη κοινωνια θα αποτελειται απο ανθρωπους οι οποιοι θα δεινουν προτεραιοτητες στις αρχαιοελληνικες αρετες, αξιες, αρχες και ιδανικα και θα καταπολεμουν σκληρα τον αδεσποτο πλουτισμο των Μεγαλοαπατεωνων απο την τοκογλυφια των δανειων. Οι ανθρωποι του 21ου μ.Χ. αιωνα οφειλουν να αναπτυξουν τις ικανοτητες για εντοπισμο των σημερινων γορδιων δεσμων των ανθρωπινων προβληματων για να τους κοψουν μια για παντα.

Εαν οι ανθρωποι της εποχης μας κατανοησουν τα βρωμικα παιχνιδια των Μεγαλοαπατεωνων και των τιμαριωτων τους στην ελεγχομενη και κατευθυνομενη πολιτικη και οικονομια θα τους εξοντωναν κοσμογονικα. Μονο οταν εξαφανιστει απο τον πλανητη μας η μειωνοτητα των αδιστακτων και ψυχοπαθων εκμεταλλευτων των λαων του πλανητη μας θα δημιουργηθουν οι προ’υ’ποθεσεις για εναν δικαιο κοσμο.

Εδω ομως κρυβεται και ο μεγαλυτερος κινδυνος για την σημερινη ανθρωποτητα. 

Για να αποφευχθη η εκτοπιση τους μια για παντα απο τον πλανητη μας θα επιχειρησουν με τον «τριτο παγκοσμιο πολεμο» που σχεδιασαν να αιματοκυλισουν ξανα την ανθρωποτητα και να μοιωσουν αισθητα τον πληθυσμο της.

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 v32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
10.12.2015
http://www.berlin-athen.eu/%CE%B7-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D/






http://dia-kosmos.blogspot.gr/