Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πιστεύει ότι θα επανέλθει ο Ψυχρός Πόλεμος

Κιθ Αλεξάντερ, διευθυντής της NSA, και ο Τζέιμς Κλάπερ
Ο Διευθυντής της αμερικανικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ (James Clapper) δεν αποκλείει την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας στο επίπεδο που βρισκόντουσαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με την Σοβιετική Ένωση.

Ο Κλάπερ σε δηλώσεις του την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, κατά την ακρόαση της επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας τόνισε ότι «ίσως να βαδίζουμε σε μια παρόμοια κατάσταση του Ψυχρού Πολέμου», όπως αναφέρει ο «συριακός τηλέγραφος».

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του, ο Τζέιμς Κλάπερ, σχετικά με τους κινδύνους από τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούνται, τόνισε ότι «κατά το 2016, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει την εξωτερική πολιτική της επιθετικότητας» και ότι «η Ρωσία είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει τα στρατεύματα και τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της στο έδαφος των γειτονικών της χωρών, εάν αντιληφθεί ότι υπάρχει κίνδυνος, εγείροντας τις ανησυχίες μεταξύ των γειτόνων της, ορισμένοι από τους οποίους είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, επεσήμανε ότι η Ρωσική Επέμβαση στη Συρία αποτελεί την πρώτη δράση ρωσικών στρατευμάτων έξω από την πρώην Σοβιετική Ένωση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  • «Η παρέμβαση αυτή δείχνει τη συνεχιζόμενη σημαντική αύξηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων, καθώς και την ετοιμότητα της Μόσχας να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της ως μέσο για την εκτέλεση των καθηκόντων της στην εξωτερική πολιτική. Και η Μόσχα φαίνεται να μην πτοείται από τις οικονομικές δυσκολίες για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της».
Η έκθεση του Κλάπερ – σημειώνει το συριακό δημοσίευμα- αναλύοντας την επέμβαση της Ρωσίας στη συριακή σύγκρουση εξαιτίας της έκκλησης για την καταπολέμηση του Ντάες, επιβεβαιώνει τη θέση της , ως μίας υπερδύναμης που ξέφυγε από τη διεθνή απομόνωση.

--
The Hellenic Information Team

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΓ. του ΝΑΤΟ ο Παιδόφιλος-«Δεν μας ενδιαφέρουν τα ελληνοτουρκικά – Δεν είναι δικό μας θέμα»

THE PENTAGON BIO-WEAPONS.....its biological programs.

BIOWEAPONS IN GEORGIA AND UKRAINE...364 Ukrainians died from Swine Flu-1 gm of the toxin can kill as many as 1 million people

Η πρόξενος Σμύρνης Αργυρώ Παπούλια: από το Διπλωματικό Γραφείο του υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά στους χορούς και πανηγύρια

Η «Φάρμα» δεν πρέπει να ξυπνήσει.

Ένθετο: ΗΠΑ-Καμμένος, Τσίπρας-Ερντογάν!...